Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I. D. (identification) se v Británii používá jako zkratka pro občanský průkaz. Průkaz totožnosti, identita. A tu John ztrácí. Nebo ne? Mimikry chuligána zprvu zvládá skvěle, ale postupně se mu zažírají hlouběji a hlouběji pod kůži. Každý snímek o skryté identitě policejních „volavek" si klade podobnou otázku - kam až lze zajít, aby polda budil dojem kriminálníka a zároveň se v jeho roli „nezapomněl"? Úkol na zbláznění. Proměna, jíž Johnova postava projde, nalezne těžko srovnání - z mladého poldy, který dělá svou práci na plný plyn, se postupně stává někdo docela jiný: rváč, vágus a sprosťák, který pohrdá vyumělkovanými manýry „střední třídy", z níž pochází. Až parodicky škrobená setkání manželských dvojic mu dokonce dávají do jisté míry za pravdu. John postupně a velmi bolestivě ztrácí společnou řeč se ženou a identifikuje se s hospodskou subkulturou, která spočívá v neustálém sebeutvrzování se bratrství tvrďáků, kteří mají jasný cíl (bít se za barvy Shadwellu). (Letní filmová škola)

(více)

Recenze (49)

Mol 

všechny recenze uživatele

YOU'RE GONNA GOT YOUR FUCKING HEADS KICKED IN! Tak jako John byl ze začátku fakt frajer, bohužel ho pohltilo jeho přestrojení a stal se jen vylízaným magorem co se přestal kontrolovat. Vagabund a výtržník co z ruky nikdy neodkládá pivo, ožralá troska. Nechutně se na něj a jeho vymaštěnej výraz koukalo. Větší sympatie u mě měl Bob. To byl aspoň "killer dog of Shadwell"! Škoda, že tým byl jen imaginární, i když prý založen na Milwallu. Film ve své podstatě hlavně ukazuje přeměnu člověka a ztrátu identity, která je zasazená do prostředí hooligans. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Úžasné. Film o tom, jak se policista inkognito vetře mezi fotbalové chuligány aby odhalil hlavní bossy gangu, ale atmosféra rvaček a fandění mu časem víc a víc přirůstá k srdci, až se nakonec sám stane velmi aktivním bitkařem a zapomene na svůj policejní úkol. To se samozřejmě nelíbí zaměstnavateli,tedy policii......Film o tom, jak je davová psychóza mocná a jak člověk potřebuje mít své místo a někam patřit.....Poslední scéna pak opravdu vyráží dech! ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

Veřim, že v roce 1995 to byla pecka jako hrom. Jenomže do roku 2012 byla natočena spousta filmů o Hooligans a ty podle mě Inkognito strčily do kapsy. Tohle nebylo špatný, mělo to svou atmosféru, ale mělo to málo akcí (bitek) a hlavní dvojice policajtů nebyla vybrána moc dobře (hlavně ten brejloun). Znovu po filmu už nejspíš nikdy nesáhnu. 60% ()

campix 

všechny recenze uživatele

Překvapivě drsný a naturální film o fotbalových hooligans, kde jinde než ve Velké Británii. Úplně z toho čiší uvěřitelnost spjatá s drsnou formou a britskou devadesátkovou produkcí bez větších filmových jmen. O to více je to ve finále působivější. Reece Dinsdale v hlavní roli prošel skvělou charakterní proměnou, kterou sice nešlo nečekat, ale to ve finále vůbec nevadilo. Jeden z nejlepších filmů zabývající se problematikou fotbalových hooligans. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TOHLE JSOU NEJLEPŠÍ DNY MÝHO ŽIVOTA!“… /// Policejní mise mezi zasraný neandrtálce, aneb jak se stát hrdinou mezi hooligans. Samá knajpa, spousta inteligentních dialogů (dělám si prdel) a z těch všech filmů s tématikou ultras rozhodně ten z nejzajímavějších. Solidní bitky, davová psychóza a místo sociálního dramatu přichází touha bejt vážně tvrdým klukem, takže odklon od lidský bytosti. Jestli jste doteď nevěřili, že uvnitř každýho člověka chrápe zvíře, tak Reece Dinsdale ve svý (asi) životní roli, má solidní přesvědčovací metody. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Páč ,,My jsme Shadwell, Brloh je náš dům. Shadwell, Shadwell, nikdy neztrácí prdel…“. 2.) Rád bych se stal fotbalovým chuligánem na plnej úvazek. 3.) Thx za titule ,, Thimpu“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Zajímavosti (3)

  • Film sa z časti zakladá na skutočných udalostiach z 80-tych rokov, kedy sa členovia Scotland Yardu počas operácie Full-Time snažili preniknúť medzi "tvrdé jadrá" futbalových chuligánov, identifikovať ich lídrov a zadržať ich. (GTS_PUNK)
  • Ústřední fotbalový team Shadwell Town je fiktivní. (Gogen)

Reklama

Reklama