Reklama

Reklama

Elisa z Rivombrosy

(seriál)
  • Itálie Elisa di Rivombrosa (více)
Itálie, (2003–2005), 40 h 39 min (Minutáž: 85–103 min)

Hrají:

Vittoria Puccini, Jane Alexander, Alessandro Preziosi, Luca Ward, Antonella Fattori, Linda Batista, Kaspar Capparoni, Pierluigi Coppola, Cesare Bocci (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Dřív než byl zavražděn vévodou Ranierim a jeho hrdlořezy, zařídil hrabě Conforti, aby byl kapitánovi Lombardimu doručen seznam šlechticů, kteří se podíleli na spiknutí proti králi. Mezitím se na svém panství Rivombrosa svěřila hraběnka Agnes Ristoriová mladé společnici Elise s obavou, že už nikdy neuvidí svého syna Fabrizzia, který se účastnil vojenských tažení. Fabrizzio se však během cesty domů stal svědkem zákeřného přepadení svého přítele Lombardiho, jež zorganizoval Ranieri, který chtěl dostat seznam spiklenců. Fabrizziovi se nepodařilo Lombardiho zachránit, ale získal drahocenné dokumenty a slíbil svému mrtvému příteli, že je osobně doručí králi. Když dorazil na Rivombrosu, spěchal za matkou a našel ji v Elisině společnosti. Fabrizzio byl zaskočen dívčinou krásou, ale v té chvíli ještě netušil, že je Elisa pouhou služebnou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (59)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Romantika, zámek, kostým, kam se podíváte, pravá láska, spiknutí proti králi, třídní nerovnost... Však to znáte. No, možná už jsme v té žumpě plné telenovel zapomněli, že se pořád dá natočit takhle poctivý harlekýn. Jen musíte zatnout zuby, když scénárista z rukávu vysype klišé číslo 38 "Omdlévající těhotná hrdinka" a překovat fakt, že z titulní postavy cítíte tolik charismatu a emocí jako z Malibu Stacy Lízy Simpsonové. Jo, a nekoukejte na druhou sérii, je to jasná podpásovka. Moje slabé tři hvězdy patří prvním třinácti dílům. PS: Ne, opravdu nejsem debil. Ale italskou historickou telenovelu nemůžete srovnávat s CSI, Ztraceni nebo Zoufalými manželkami. Musíte ji postavit vedle Esmeraldy, Ošklivky Betty, Rosamunde Pilcher a Inge Lindstrom. A v téhle konkurenci jsou to pro mě zářící tři hvězdy. ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Pěkný seriál (alespoň 1. serie) - samozřejmě hned víme, jak to skončí, ale mě to prostě bavilo. To samozřejmě nic nemění na tom, že je to čistokrevný romanťák. Elisa vůbec není nezajímavá ani nesympatická hrdinka, řekla bych že je duchaplnější než filmová Angelika. Krásných šedookých chlapů je tu také skutečně dost a i přes všechny ty "obrovské" potíže víte, že nakonec bude happy end, takže jste klidní. Zároveň se mi na tom líbí, že ne všechno dopadne dobře. Za zmínku ještě stojí nádherná hudba. ---- P.S.: S Angelikou bych to vůbec nesrovnávala vzhledem k tomu, že z Angeliky, mně naprosto nesympatická, Mercierová udělala nafoukanou mrchu, která má všechno, co chce kdy chce a nemusí u toho ani hrábnout prstem (což mě, která jsem všech 13 knižních dílů četla, "uráží", protože ona musela za všechno tvrdě bojovat a platit :-) ). ()

Reklama

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Dobre tí čo ma poznajú tak ich moje hodnotenie asi zaskočí. Priznávam je to telenovela, ktoré ja naozaj neznášam a nemilosrdne im dávam odpad. Ale aspoň je to niečím iné. Síce v každej telenovele máme, že niekto chce niekoho odstrániť z cesty neviem či v Španielsku je to bežné či z kade preboha tie telenovely sú ale v tejto telenovele je to o niečom inom pretože v tomto období to bolo takmer bežné nepáčiš sa mi dám ťa otráviť, zmrzačiť, zabiť, odvisneš narafičím na teba vraždu bla bla. Páči sa mi tu to historické obdobie, kostýmy vážne krásne a príbeh o láske samozrejme ničím prekvapivý no napriek tomu je toto jediná telenovela, ktorá ma zaujala. Pochybujem, že sa ešte dáka nájde a áno priznávam, že je to hlavne kvôli tomu obdobiu v ktorom sa telenovela odohráva. Takže lepšie 3* ()

Bubugirl 

všechny recenze uživatele

Hmm takže co napsati, hudba krásná ( Pražský filharmonický orchestr ), krásné kostýmy, herci na které se dá dívat, inspirace jak žena může vypadat krásně v korzetech. Nechat ohodnotit chlapa tento seriál tak vím, že to nedopadne valně. V žádném případě bych tento počin nesrovnávala s těmi telenovelami plnými Fernandů, Pamel a Rodrigů, na toto se vcelku ráda podívám ( mnohem raději než na americké koniny, kterých je dost ) i když tématem je typický klišé děj. ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

V podstate je to totálny telenovelový výplach, nelíšiaci sa od sračiek z Južnej Ameriky takmer ničím. Má ale celkovo príjemnú dobovú atmosféru a veci s tým súvisiace (kostýmy, masky, rekvizity, lokácie atď.) a zopár prekvapivo dobre zahraných postáv. Príšerný sentimentálny scenár to samozrejme všetko pochováva, ale do 200vky najhorších seriálov by som to rozhodne nezaradil. (40%) ()

Galerie (134)

Zajímavosti (3)

  • Počas natáčania prvej série sa predstaviteľka Elisy (Vittoria Puccini) zamilovala do Fabrizia (Alessandro Preziosi) aj v skutočnosti a románik z plátna sa preniesol i do reality. V priebehu druhej série Vittoria s Alessandrom otehotnela a porodila dcérku Elenu. (Fabrinka)
  • Nejnáročnější práce s kostýmem byla s Jane Alexander (Lucrezia), nosila velmi těsné šaty. (kdoasi)
  • Zámek Rivombrosa se ve skutečnosti jmenuje Castello ducale di Agliè. (veronica 01)

Reklama

Reklama