Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejné lidské příběhy o tom, co nás trápí, co hledáme a nenalézáme jsou vyprávěny s nadhledem a okořeněné trefnou situační komikou. Samozřejmě nechybí i ta správná dávka nefalšované romantiky a sentimentu. Ve filmu Přání Ježíškovi se ukázkově rozkmotřená rodina znovu a znovu snaží usmířit. Nezodpovědný floutek, jehož životní náplní je obšťastňování žen, zjišťuje, že existuje i otcovská a partnerská odpovědnost. Spokojenému manželskému páru, kterému zdánlivě nic nechybí, postaví osud do cesty malou uprchlci z dětského domova. Úspěšný a sebevědomý manažer svou spřízněnou duši už našel, ale představit ji rodičům, je pro něj noční můra. Dva osamělí lidé, kteří už rezignovali na štěstí a hledání toho pravého, možná dostanou ještě jednu šanci. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (189)

earl hickey 

všechny recenze uživatele

Nebyl to špatný film, bohužel je to jenom remake polského skvělého filmu a v tom já vidím problém. Nejsem jsem si jistý, jestli všechny ty příběhy byli i v noci plné zázraků, ale co si pamatuju, tak většinou jo. Určitě bych neřešil věci jestli je to možné nebo nemožné, protože se jedná o vánoční pohádku pro dospělé. Určitě doporučuji shlédnout polský originál. ()

duddek 

všechny recenze uživatele

Příjemná vánoční zábava. Oceňuju, že se natáčelo v Brně. Neodolal jsem a podíval se i na polskou předlohu – a dost mě zarazilo, že "Přání Ježíškovi" je, zejména v první polovině, přesná kopie, vteřina po vteřině, včetně dialogů. Některé role se nám povedlo obsadit líp, jiné působily přirozeněji v originále. A dějová linka kolem Langmajera i kolem utekší holčičky (hlavně ztvárnění jejího příchodu do té domácnosti) mi připadala srozumitelnější v této české verzi. Velkou roli mají ve filmu děti, což je divácky vděčné - i když jsou přemoudřelé a přehnaně suverénní. P. S. Překvapilo mě, že mezi Krajčem a Maximovou zeje 15letá propast - jejich polské protějšky si byly o dost blíž. ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Sváteční Špilas vztahová mozaika. Originalita, sympatičnost postav, reálnost, Krajčovo herectví, navození atmosféry, přirozenost…..všechno na bodu mrazu. Tuzemská kinematografie a romantické komedie….to by se snad mělo zakázat nějakou vyhláškou a jedno, že Marta Ferencová krok po kroku zkopírovala úspěšný polský snímek. Prskavky dohořely, dárky byly rozbaleny, koledy dospívány, je čas čekat na další Polívkovou. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Druhý listopadový týden roku 2021 je ve znamení prvního letošního vánočního filmu, který je silně inspirován tradičními americkými fláky Láska nebeská či Šťastný Nový rok a líčí osudy několika láskou neukojených postav v průběhu Štědrého dne. Narozdíl od výborně napsaných postav z americké produkce, dostává český divák psychicky narušené a labilní jedince, kteří by více než pozornost filmařů ocenili pozornost kvalitního psychologa. Úplnou vánoční katastrofu zachraňuje dějová linka Mikuláše v podání Richarda Krajča, zbylé příběhy jsou takřka nekoukatelné. Tento melodramatický kousek ve Vás tou správnou vánoční atmosférou dýchne až ve svých závěrečných 20-ti silně patetických minutách, v nichž se vše násilně a nepřirozeně otočí o 180°. Silně doporučuji věnovat Váš čas ověřeným vánočním kouskům před Přáním Ježíškovi. Jedna hvězda za výkon herecké dvojice Krajčo (postava Mikuláše) - Maximová (postava Nely). 👎 (11.11.2021) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Až na místy přespříliš křečovitou dobrosrdečnost všech ve filmu velké překvapení, které jsme si v kině moc užili. Nečekal bych, že něco, co mnozí odsuzují jako tu "srágoru s Richardem Krajčem," bude až takhle hýřit nejrůznějšími emocemi a ačkoliv vám třeba nesednou všechny příběhy, u většiny jsem si říkal, jak byly vlastně moc pěkně odvyprávěné. Samozřejmě, cílovka je jasná a s tou ani mocný Herkules nepohne, proto tu ostatně svítí takto bídné hodnocení, ale jako taková mnohokrát zremakovaná variace a alternativa na Lásku nebeskou to funguje velice dobře. ()

Galerie (151)

Zajímavosti (9)

  • Během závěrečných titulků můžeme vidět další scény. (griph)
  • Štáb překvapivě nejvíc válčil s počasím, které sněhu v době natáčení nepřálo: „Sehnat dostatek sněhu, když sníh není, to byl opravdu velký úkol. Proto jsme se přesunuli na finále natáčení do Jizerských hor. Sníh jsme dosypávali v Praze a Brně a všude, kde to šlo. Pak samozřejmě covid, všichni chodili s rouškami, všichni jsou opatrní, všechno se špatně shání,“ uvedl producent Adam Dvořák. (Duoscop)
  • Točilo se v Praze, Brně a Josefově Dole. (Duoscop)

Reklama

Reklama