Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejné lidské příběhy o tom, co nás trápí, co hledáme a nenalézáme jsou vyprávěny s nadhledem a okořeněné trefnou situační komikou. Samozřejmě nechybí i ta správná dávka nefalšované romantiky a sentimentu. Ve filmu Přání Ježíškovi se ukázkově rozkmotřená rodina znovu a znovu snaží usmířit. Nezodpovědný floutek, jehož životní náplní je obšťastňování žen, zjišťuje, že existuje i otcovská a partnerská odpovědnost. Spokojenému manželskému páru, kterému zdánlivě nic nechybí, postaví osud do cesty malou uprchlci z dětského domova. Úspěšný a sebevědomý manažer svou spřízněnou duši už našel, ale představit ji rodičům, je pro něj noční můra. Dva osamělí lidé, kteří už rezignovali na štěstí a hledání toho pravého, možná dostanou ještě jednu šanci. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (189)

rublik05 

všechny recenze uživatele

Strašně jsem se tohoto snímku obával, už dopředu jsem očekával šílený průšvih, zejména teda díky některým hercům a režisérskému postu. K mému velkému překvapení se ale nejedná o další českou rádoby komedii, nýbrž o povedenou, jednoduchou, ale především fungující romantickou komedii, která danému žánru konečně nedělá žádnou ostudu. Snímek Přání Ježíškovi je kupodivu docela dobře natočený, líbila se mi příjemná vánoční atmosféra, herci překvapili svými civilními výkony, ani jedna postava mi zde nevadila, chválím i za to, že se snímek netočil v Praze, tak jako většina podobných věcí. Samotný příběh je tvořen několika různorodými dějovými linkami, některé jsou moc povedené, vtipné a zajímavé, jiné naopak trochu nudí a až tak nezaujmou. Celková inspirace je více než zřejmá, cením si však, že i tak se nejedná o obyčejnou kopii či lacinou variaci na známou Lásku nebeskou, ale o příjemný a fungující film, který dokáže stát na vlastních nohách. Přání Ježíškovi je pro mě velmi milým překvapením. Kdo má rád podobně laděné filmy s vánoční tématikou, Přání Ježíškovi ho rozhodně nezklame. 7/10. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Slabost pro Vánoční romantické osudy sice mám, ale v tomhle případě je to úplně k ničemu. Působí to na mě mimořádně uměle s nechybí všechny neduhy českých komedií posledních let. Ona dvojice neokoukaných - Maximová a Krajčo mi párkrát vykouzlila úsměv, ale byli jediní. Ostatní mozaika příběhů, které nějak eskalují na Vánoce, byla talik laciná a nudná, že jsem až fňukal, kdy zase uvidím ten páreček.. Trapnost, lacinost a pořád dokola.. Není snad nutný na každý Vánoce něco ušmudlat jen proto, že na to obecná nálada jistě bude. Přidat někoho normálního a nedívat se pořád na vyčpělého Langmajera, snad by to nakonec nebyl takový propadák.. Vykastrovaná moderní pohádka, která snese poctivou dávku klišé. 25% ()

Reklama

Lukrecie odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdu jsme viděli stejný film??? To je ubohý, pochybný scénář, sprostý, hrubý, neurvalý, klišoidní, umělý, nudný a ještě propagace zde vulgárního Santy, filmu nevěřím ani 20%. Komedie to moc není. A pokud má jít o českou Lásku nebeskou, tak lásky a laskavosti je tam jako šafránu. Polívková v roli zahývající manželky - hysterky je vážně velký přešlap. K dětem se nepřistupuje ve filmu jako k dětem, přestože jsou poměrně malé a řeší se s nimi věci dospělých. Celkově podivné obsazení. Zbytečný okopírovaný film. Celý film hnusné vztahy, které se na posledních 10min. najednou kouzlem změní v dokonalou vánoční atmosféru. WTF? ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení na poli české komedie. Kdyby celý průběh filmu probíhal "přirozeně", jako závěrečná vcelku dojemná část, mohla to být výborná vánoční klasika, kterou bych si o Vánocích pustil pravidelně, stejně jako Lásku nebeskou. Škoda jen těch nepřirozených cringe momentů, které jsou v českých béčkových komedií již nedílnou součástí. Zejména nepřirozenost hraní některých účinkujících ("Kluk z ulice", Krajčův synátor, Holubka), potažmo určité scény. Stručně řečeno - k dokonalosti schází přirozenost, nicméně překvapení veliké. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pred viac ako desiatimi rokmi napísal Marcin Baczyński skvelý scenár a natočila sa výborná poľská vianočná trilógia - Noc plná zázrakov. A teraz sa ukázalo, ako môže ten istý scenár dopadnúť presne opačne. V prvom rade ide o totálnu kopírku a nerozumiem, aký bol dôvod natáčania takéhoto filmu, keď poľská verzia bežne chodí v televízii aj s dabingom. Ale ak už chceli ukázať, že to dokážu rovnako, tak sa len strápnili. Veľmi zlý kásting. Keď sa pozriete na poľský film, poviete si, tie Poľky sú fakt pekné. Keď sa pozriete na našu verziu, tak vás napadne: kurva, čo sú to tam za mátohy. A nie, Pauhoffová nie je žiadny výstavný kus a Polívková už vôbec nie. Jedine Elizaveta Maximová spĺňala nejaké esteticky prijateľné parametre. Rovnako tak hlavný mužský hrdina - u Poliakov sympaťák Stuhr, u nás Krajčo...Tak to fakt nie. ()

Galerie (151)

Zajímavosti (9)

  • „Je tam velká paleta emocí, typů postav, vztahů. Baví mě, že každou chvíli děj přeskakuje z jednoho příběhu do druhého a že to nenudí a diváka to táhne stále dopředu,“ prohlásila o filmu režisérka Marta Ferencová. (Duoscop)
  • Štáb překvapivě nejvíc válčil s počasím, které sněhu v době natáčení nepřálo: „Sehnat dostatek sněhu, když sníh není, to byl opravdu velký úkol. Proto jsme se přesunuli na finále natáčení do Jizerských hor. Sníh jsme dosypávali v Praze a Brně a všude, kde to šlo. Pak samozřejmě covid, všichni chodili s rouškami, všichni jsou opatrní, všechno se špatně shání,“ uvedl producent Adam Dvořák. (Duoscop)
  • Santa Claus (Petr Vaněk) chce po bezprizorním chlapci, který mu předtím sebral mobil, alespoň číslo na svou bohatou milenku. Chlapec mu jej nakonec v rychlosti nadiktuje, Santa si jej kupodivu zapamatuje, vzápětí vytočí a dokonce se dovolá. Číslo ovšem nebylo devítimístné, nýbrž jenom osmimístné. (charles3)

Reklama

Reklama