Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejné lidské příběhy o tom, co nás trápí, co hledáme a nenalézáme jsou vyprávěny s nadhledem a okořeněné trefnou situační komikou. Samozřejmě nechybí i ta správná dávka nefalšované romantiky a sentimentu. Ve filmu Přání Ježíškovi se ukázkově rozkmotřená rodina znovu a znovu snaží usmířit. Nezodpovědný floutek, jehož životní náplní je obšťastňování žen, zjišťuje, že existuje i otcovská a partnerská odpovědnost. Spokojenému manželskému páru, kterému zdánlivě nic nechybí, postaví osud do cesty malou uprchlci z dětského domova. Úspěšný a sebevědomý manažer svou spřízněnou duši už našel, ale představit ji rodičům, je pro něj noční můra. Dva osamělí lidé, kteří už rezignovali na štěstí a hledání toho pravého, možná dostanou ještě jednu šanci. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (189)

duddek 

všechny recenze uživatele

Příjemná vánoční zábava. Oceňuju, že se natáčelo v Brně. Neodolal jsem a podíval se i na polskou předlohu – a dost mě zarazilo, že "Přání Ježíškovi" je, zejména v první polovině, přesná kopie, vteřina po vteřině, včetně dialogů. Některé role se nám povedlo obsadit líp, jiné působily přirozeněji v originále. A dějová linka kolem Langmajera i kolem utekší holčičky (hlavně ztvárnění jejího příchodu do té domácnosti) mi připadala srozumitelnější v této české verzi. Velkou roli mají ve filmu děti, což je divácky vděčné - i když jsou přemoudřelé a přehnaně suverénní. P. S. Překvapilo mě, že mezi Krajčem a Maximovou zeje 15letá propast - jejich polské protějšky si byly o dost blíž. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Mohl bych s potěšením konstatovat, že se konečně podařilo natočit první skutečně funkční český vánoční film, který neuráží, ale dokonce potěší, jenže to by ten film nesměl být jen tupě doslovnou kopií skvělého polského originálu - Noc plná zázraků (2011). Navíc kopií, která nepřidává vůbec nic nového, nic navíc, nic čeho by se mi nedostalo v lepším provedení už v původním polském filmu. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Jako příznivec domácí tvorby se snažím vidět vždy něco pozitivního na našich filmech, takže tady dám hvězdu za nadprůměrné obsazení, ale jinak je tahle romantická komedie absolutně bez vtipu, vše se jede přes jakousi křeč na sílu, podle zahraničních vzorů. Plné klišé, předvídatelné a úděsně hloupé a to tak, že mám pocit, že tvůrci dělají idioty i z diváků. Závěr jakože vycucaný happy end. Hlavně u paroháče Langoše jsem zvědavý jak by mu ta rodinná idylka vydržela dlouho. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Snaha o romantickou vánoční propletenici ve které na konci všichni ke štěstí přijdou, polepší se atp. jak v americkém romanťáku. Nebylo to špatné, to vůbec ne. Ale měl jsem z toho pocit, že je to místy snad zbytečně natahované, děj s těhotnou přítelkyní bych razantně seškrtal nebo vypustil. A přidal více vtipných situací, občas to bylo trochu nudné. No jasně, po premiéře je každý režisér :-) Zamrzí, že to není ani originální nápad z české hlavy, ale okopírovaný polský film - jak nyní čtu... Holt, Láska nebeská to není, ale neurazí. Slabší průměr. 55% (viděl jsem: 1x) ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Film má parametry červené knihovny, ale není to červená knihovna.  1)  Spíš jen opravdu milý a láskyplný snímek._____ 2)  Česká lokalizace filmů Láska nebeská či polské Noci plné zázraků dokazuje, že když už není originální nápad, dobré zpracování již použitého je taky dost cool. Proč bychom nemohli mít vlastní brněnskou Lásku nebeskou?_____ 3)  Počítají se i pěkné dialogy._____ 4)  Autoři se nezabývají realitou, tu posunuli někam do surreálna. Lidi takoví nejsou, ale jistě bychom chtěli, aby všechno takhle končilo. Nebo snad ne?_____ 5)  Z herců mě zvláště zaujali fešný Richard Krajčo (rozhlasový moderátor Mikuláš), ostříhaný Jaroslav Dušek (otec Tomáše) a potom děti: 8letý Jakub Barták (Mikulášův syn), 8letá Valentýna Bečková (Terezka z dětského domova) i Nico Klimek (Tonda). ()

Galerie (151)

Zajímavosti (9)

  • Během závěrečných titulků můžeme vidět další scény. (griph)
  • „Je tam velká paleta emocí, typů postav, vztahů. Baví mě, že každou chvíli děj přeskakuje z jednoho příběhu do druhého a že to nenudí a diváka to táhne stále dopředu,“ prohlásila o filmu režisérka Marta Ferencová. (Duoscop)

Reklama

Reklama