Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Bývalá rytířka Jedi Ahsoka Tano zjišťuje, že zranitelné galaxii hrozí nové nebezpečí. (Disney+)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (180)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Vydařený seriál z milovaného Star Wars univerza, který sice má poněkud vágní start, nicméně pak, když si všechno konečně sedne, všechno začne fungovat jako po drátkách. Ashoka režiséra Dava Filoniho se může pochlubit vtahujícím příběhem a precizně dávkovanou akcí, která působí civilně a uvěřitelně. Za zmínku zde rovněž stojí i samotné obsazení, z něhož vyjma Rosario Dawson markantně vyčnívá i Ray Stevenson či třeba Lars Mikkelsen jakožto velkoadmirál Thrawn. Jsem vážně velmi vděčný za to, že se tvůrci rozhodli tuto trestuhodně opomíjenou postavu přivést do hraného Star Wars světa. Jeho děsivá aura dodává každému záběru zcela nové podtóny, které příjemně navnadí na další sérii. Co tedy dodat na závěr? Pokud máte rádi počiny ze světa Star Wars a jste obeznámeni s dějem animovaného seriálu s podtitulem "Rebels", tak Ashoka je přímo pro Vás. Již od samotného začátku je zde totiž citelný fakt, že seriál vznikl díky přičinění skalního fanouška Filoniho pro nás, další fanoušky. Právě díky lásce a respektu, který látce prokazuje totiž Ashoka vypadá naprosto skvěle a lahodí mým očím, již od dětství upřeným k předaleké galaxii. Skvělá práce! PS: Pomyslnou třešničkou na dortu pak zůstává účast Haydena Christensena, který si užívá každou vteřinu své ikonické role! (Disney+) „Your legacy, like your Master’s, is one of death and destruction.“ ()

stepankoby1 

všechny recenze uživatele

Další fanservice rychlokvaška, která sem tam potěší fanoušky Staré republiky (stavba lightsaberu, HK droidi, postava Baylana Skolla dává naději na dobře zvládnutou Kreiu při případné KOTOR adaptaci) a sem tam se jí něco menšího povede. Kdyby to mělo dvě hodiny, proč ne, ale takhle je každý záběr uměle prodlužovaný a postavy půlku seriálu strnule stojí a zasněně čumí, takže to začne být zanedlouho docela nuda. ()

Reklama

Batahst8 

všechny recenze uživatele

7/10. Tohle je přesně to Star Wars, které miluju. Ano, ani tentokrát to není dokonalé a poslední dvě epizody byli už naprosto zoufalé. Ale těch prvních šest epek bylo fakt kurva něco, fenomenální akce, každých 5 minut se něco dělo, tvůrci neustále přicházeli s cool nápady a super interakcemi, seriál byl fakt na top produkční úrovni a některé momenty působily až filmově (první setkání s Thrawnem!!!!!). Jenže pak přišli poslední dvě epizody, které jakoby vypadli z úplně jiného seriálu, spousta cringe momentů, nepromyšlených detailů a trapné akce. Rosario Dawson je jako Ahsoka perfektní a neskutečně se do té role hodí. O trochu ji přeci jenom ještě převyšuje Natasha Liu Bordizzo jako Sabine Wren, s níž má Ahsoka skvostnou chemii, a jenž v průběhu seriálu působí jako protipól Ahsoky. Avšak nejlepší ze všech je extrémně charismatický Ray Stevenson jako Baylan Skoll, jehož všechny scény jsou vrcholem seriálu. Ale i zbytek postav je hodně super. Ahsoka je rozhodně velmi kvalitní Star Wars seriálový počin, ale mohla být i o dost lepší, nebýt toho fakt skličujícího finále, takhle je to na úrovni třetí sérky Mandaloriana. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Další seriál ze světa Star Wars. Divák by si až mohl říkat, že už toho bylo dost a Disney by si mohl dát chvíli voraz. Jenže u Ahsoky by to byla škoda. Na celém seriálu je totiž patrné, že jej tvůrci točili s láskou, radostí a respektem ke světu Hvězdných válek. Děj se odehrává někdy po šesté epizodě původní trilogie, nabízí obrovské množství bojových soubojů s meči, roztomilost některých obludek Star Wars vlastní, hodně dobře napsané postavy a celé to má jako taková třešnička na dortu girl power vibe, což divákovi překvapivě nebude vůbec vadit. Naopak. Co mohlo, to se tady prostě povedlo a tak musím říct, že se pro mě Ahsoka po Mandalorianovi stala druhým nejlepším seriálem, co Disney z tohoto světa dosud přichystal. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Rozporuplny serial. Na jednej strane kopec veci bavilo, na druhej vobec. Ahsoka v podani Rosario s monotonnym prejavom super. Ray Stevenson a jeho linka, super. Skoda ze uz medzi nami nie je. Thrawn ako arci zaporak do buducich dielov fajn. Akcia tiez dobra. Ale carodejnictvo ma v SW moc nebralo. Ahsokina padawanka je otravna a skor ma srala. A ani hladame Ezru ma az tak nebralo. Celkovo pozeratelne, Mando bol lepsi. Davam tak 65% ()

Galerie (182)

Zajímavosti (58)

  • Stormtroppeři Thrawna (Lars Mikkelsen) již nejsou obyčejné jednotky Impéria, ale jsou tzv. Night Troopers. (Veskoslav)
  • Poprvé můžeme naživo vidět Kapitána Rexe, CT-7567. Během druhého flashbacku jej vidíme v modifikované zbroji, která se skládá z Phase I a Phase II. Hlas mu propůjčil herec Temuera Morrison. (Veskoslav)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Reklama

Reklama