Reklama

Reklama

Rakeťák

Trailer 1

Zkušený člen Vesmírného ochranného sboru Buzz Rakeťák, jeho velitelka Alisha Hlohová a posádka více než tisíce vědců a techniků se vracejí domů ze své aktuální mise. Přibližně 4,2 milionu světelných let od Země je senzor upozorní na přítomnost blízké nezmapované, ale na zdroje potenciálně bohaté planety. Buzz rozhodne, že si jejich průzkumná loď udělá menší okliku a neznámou planetu T’Kani Prime – bažinatou planetu s agresivními liánami a obřími brouky – se vydá prozkoumat. Snaha o rychlý odlet se však zvrtne a vyvrcholí havárií, při níž exploduje palivový článek a Buzz s Alishou a zbytkem posádky na nepříliš přívětivé planetě uvíznou. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (280)

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Rakeťák je takový neslaný nemastný animák, u kterého jsem se moc nebavil. Pár vtípků sice ušlo, technické zpracování v pořádku, postavy namluveny dobře, ale příběh mě nevtáhl a na konci jsem možná i na chvilku usnul... Tenhle film v rozsáhlé konkurenci zřejmě propadne. Pokud přemýšlíte, zda se na něj kouknout nebo ne, za mě osobně nedoporučuji s ním ztrácet čas - to si raději pusťte znovu Toy Story, kterýkoliv díl. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Nebudem podporovať dúhový teror a prznenie detí v žiadnej podobe. Nebudem deťom podsúvať nenormálnosť a uvádzať ju do sveta ako normálnosť. Kto toto podporuje sám je asi zvrátený, ale čo sa čudovať, keď deti liberálov chodia na Pr(i)dy a nútia ich pozerať na niečo, čo ani sami nechcú. Hovoria im, pozri aký zlatý ujo prezlečený za ženu? A pozri na túto krásnu ženu s klobáskou v rozkroku? Čistý zvratok. Pride nerovná sa hrdosť, ale aj pýcha, a tak aj títo sodomiti dopadnú. Morálny dezorientovanec Chris Evans sa k filmu vyjadril nasledovne: "Z kritiky si netreba nič robiť. Homofóbovia vymrú ako dinosaury." Naozaj? Ja neviem, ale mne sa zdá, že práve análni bratia sa nemajú ako prirodzenou cestou rozmnožovať, tak o čom tá fetka melie? Jediné, čo homo bytosti rozmnožili úspešne sú totiž zatiaľ len AIDS a opičie kiahne. ()

Reklama

Malkel 

všechny recenze uživatele

Pixarovská variace na áckové i béčkové sci-fárny? A ono to vlastně jde. A to "vlastně jde" hlavně patří NEUVĚŘITELNÉ animaci, která strká všechny ostatní hollywoodské animační studia do kapsy. Tady klobouk dolů. V ostatních aspektech to však pro mě není na úrovni "normálních Pixarovek". Emoce, na které stojí většina jejich filmů a je to jeden z hlavních důvodů proč je studio tak oblíbené a populární, zde jsou sice naservírované dobře, ale zároveň jsou často sami  parodovány či jsou přerušeny ve špatný moment. Zainteresovaní pak bohužel není tak silné. Vedlejší postavy jsou spíš takové karikatury (i když relativně fungují), příběh je poměrně předvídatelný a zvraty příliš nepřekvapí, vtipy jsou buď příliš povedené nebo mě úplně minuly. Ale víte co? Já bych se nedivil, kdyby se tomu osmiletému Andymu ten Lightyear líbil. A takových osmiletých Andyů bude na světě víc. Proto nechám standartní animák standardním animákem a dám ruce pryč. Jen se vybízí otázka, jestli vlastně nechceme od Pixaru příliš mnoho. A nebo zas příliš málo... *** ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Fajn rodinná odpočinková pohádka, která dospělé publikum nijak výrazněji neohromí, není až tak vtipná a stejně tak nevidím ani větší “pleasure” pro děti, ale i tak se Buzz přežít vpořádku dá. Animace je krásná, příběh sice průměrný, ale celkem to na druhou stranu vynahrazuje poměrně rychlé tempo. Průměr, který neurazí. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Na Toy Story to nemá, ale príbeh Buzza Lightyeara rozhodne ma čo ponúknuť. S Buzza si tento krát srandu, že ubliká niekoho na smrť, už nikto robiť nebude, pretože v tomto filme, všetky tie super srandy naozaj predvedie. Už v Toy Story ma bavil jeho príbeh a tu ho konečne máme. Kamera a akcia je premakaná a ma kopec štýlových nápadov, vizuálna stránka je ohromná, hudba výborné sedí a príbeh je až prekvapivo dobrý a pre deti možno aj trošku vážny. Buzz Lightyear si toto vesmírne dobrodružstvo zaslúžil a ja som rád, že som sa tohto vesmírneho výletu mohol zúčastniť. Pre fanúšikov Toy Story povinnosť. P.S.: za titulkami sú až tri scény, tak nevypínajte! 80% - 4* ()

Galerie (30)

Zajímavosti (11)

  • Dej filmu sa odohráva od začiatku do konca v časovom rozmedzí 88 rokov. (MikaelSVK)
  • Jedná se o první animovaný film společnosti Pixar, který má premiéru v kinech po dvou letech od pandemie covid-19. (petr.koca)
  • Film obsahuje 3 potitulkové scény. (orionn12)

Související novinky

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Nová pixarovka vyhořela

Nová pixarovka vyhořela

20.06.2022

Studio Disney má na kontě po delší době mírné zaváhání. Nová pixarovka Rakeťák s cenovkou 200 milionů dolarů totiž sice sbírá pozitivní ohlasy kritiků i diváků, do kin se ale tentokrát rodiny s dětmi… (více)

Reklama

Reklama