Reklama

Reklama

Furiosa: Sága Šíleného Maxe

  • Austrálie Furiosa: A Mad Max Saga (více)
Trailer 1

Anya Taylor-Joy a Chris Hemsworth hrají ve filmu Furiosa: Sága Šíleného Maxe, který natočil oscarový režisér George Miller a který je očekávaným návratem do kultovního dystopického světa, jenž vytvořil před více než 30 lety ve velkofilmech o Šíleném Maxovi. Miller se nyní znovu vrací se zcela novým originálním, samostatným akčním dobrodružstvím, které odhalí původ mocné postavy z několikanásobně oscarového celosvětového trháku Šílený Max: Zběsilá cesta. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (301)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ani jsem netušil, jak mi tento svět chyběl a ačkoliv se nepochopitelně s filmem nenese takový hype, jak by po premiéře mnohdy oceňovaného nejlepšího akčního filmu desátých let - Mad Maxe, rozhodně mělo. George Miller mě i na ještě starší kolena opět dostal a vlastně úplně jinak. Servíruje naprosto prvotřídní vysokooktanovou akční jízdu, která i kvůli možná až moc přefouklé dvou a půl hodinové stopáži umí i zvolnit, ale když pak dojde na tu nejdelší v předposledním aktu, vyloženě mi spadla čelist. Vizuálně patrně přibylo VFX efektů nad těmi praktickými, ale sakryš, takhle skvěle vypadající snímek tu letos byl jen díky Duně a kdo ví, kdy na nějaký podobný dojde znovu. Anya Taylor Joy opět totálně kraluje a mrzačí svýma obříma kuladlama a člověk jen zamrzí, že se jedná o prequel a člověk rámcově tuší jak to dopadne a co se ještě musí stát. Hemsworth si se svojí ženou natáčení v Austrálii patrně dost užil, jen dost zamrzí další velký kasovní propadák nejen v jeho kariéře. Bolí to setsakra moc. Ale sám jsem se ujistil, že natáhnout na Furiosu lidi do kina opravdu není žádný med a nejde o masovku. Jak já bych se ale rád do tohoto světa vrátil. Pětikvalt je to spíše slabší v kontextu více let, ale pořád jsem si to setsakra v kině užil a to se stává čím dál tím méně často. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Millerovi se to povedlo minule a teď se mu to povedlo znovu. Jasně že Furiosa nedokáže znovu vyvolat ten whau efekt jako Zběsilá cesta. Jedná se o trošku jiný film, ale zase mě daleko více zajímal postapokalyptický svět, postavy a celkově příběh kam se až dostaneme. Kdyby byl film ještě jednou tak dlouhý, určitě bych neprotestoval. Podobný pocit už v současných filmech nemívám. Chris Hemsworth je určitě nejlepší záporák celé pětidílné série. Neskutečně si to tady dává a hodně mě připomínal Ledgerova Jokera. Pro šílence mám prostě slabost. Jsou krásně nevypočitatelní a hýří skvělými a neotřelými nápady. Ani bych neřekl že filmu chybí Hardy, vlastně není ani potřeba. Největší škodou jsou ovšem tržby, snímek bude kasovním neúspěchem a další film pravděpodobně nevznikne :( Je to setsakra velká tragédie. Lidé do kina prakticky nechodí. Sám jsem toho důkazem. Z 15 návštěv ročně se to u mě smrskává dejme tomu na nějakých 5. Chybí ty správné události. Furiosa jednou takovou po nějaké době určitě je. 90% ()

Reklama

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Prequel Zběsilé cesty, rozdělený do pěti kapitol, je v porovnání se svým předchůdcem umírněnějším postapokalyptickým revenge akčňákem s vynikající ženskou protagonistkou v hlavní roli. Anya Taylor-Joy je v roli Furiosy fantastická a každá scéna s ní je ohromně zábavná. Mezi top momenty snímku patří takřka všechny scény, v nichž probíhá její interakce s Tomem Burkem v roli Pretoriána Jacka. George Miller si dal neskutečně záležet jak na scénáři, tak na vizuálu (vyjma značně nepřirozeného úvodního naskočení Mary Jabassy na koně) a po této rovině nelze filmu vytknout absolutně nic. Rozvinutí světa, komplexnější rozbor postav a mocenské boje ve stylu Hry o trůny dodávají snímku ten správnej říz. Je jen několik málo hodin po projekci a už mě láká se do tohoto světa opět vrátit. Tak silnou emoci ve vás dokáže George Miller i ve svých 79 letech vyvolat, klobouček. Plná palba.👌(23.05.2024) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že v druhej polovici som sa už dosť solídne bavil, nezbavil som sa dojmu, že toto malo skončiť ako komiks vydaný súbežne s Fury Road. Fury Road bola fantastická vo všetkých tých náznakoch post-apokalyptického sveta, ktoré nikdy nedopovedala. Furiosa naopak dáva zbytočné odpovede na zbytočné otázky miesto toho, aby šla objavovať "pustatinu" a šialenstvo skrývajúce sa v nej. Nakoniec je to dobré remeslo, ale veľa nových vecí tu divák neuvidí. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Je to zvláštne keď 80 ročný režisér G. Miller udáva trend a dvíha laťku kvality akčných filmov. Jeho predošlý Max je jedna neskutočne nadupaná akčná jazda, ktorej pravou hviezdou bola Furiosa. Po oznámení, že sa chystá prequel o Furiose som sa nevedel dočkať, no čakali sme roky... Radšej by som videl digitálne omladenú Ch. Theron, ale Anna Taylor nebola zlá voľba. Millerovým esom v rukáve je vo filme o Furiose paradoxne záporák Dementus, ktorého výborne zahral Ch. Hemsworth. Nikdy som ho ako herca nemusel, ale tu to nie je celkom on, takže preto som mu to zožral. Na Annu Taylor si počkáme takmer 50 minút, veľa toho nenarozpráva, ale do jej veľkých očí sa načumíte dosť. Akčné scény sú opäť skvelé, nápadité a plné adrenalínu. Asi najviac som bol zvedavý, ako prišla Furiosa o ruku, no a dočkal som sa. Miller nám šikovne ukazuje svet, ktorý v predošlom Mad Maxovi iba jemne načrtol a myslím, že je stále čo ukazovať a vysvetľovať, preto aj očakávané pokračovanie z podtitulom Wasteland. Pochváliť musím záver, kde režisér dejovo krásne naviazal na Zbesilú cestu i titulky ,ktoré sú prestrihávané so zábermi z tohto filmu. Dúfajme, že sa pokračovania dočkáme, predsa len režisér už nie je najmladší. 80%. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (28)

  • Postava Scabrous Scrotus, kterou hraje Josh Helman, se poprvé objevila ve videohře „Mad Max“ (2015). (Johnny.ARN)
  • Chris Hemsworth (Dr. Dementus) si pochvaloval hladký průběh výroby filmu: „Ještě nikdy jsem nebyl na place, kde bych se cítil strašidelně, hlučně, hlučně, vyčerpávajícím způsobem, a přitom naprosto bezpečně a pod kontrolou.“ (Johnny.ARN)

Související novinky

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

31.05.2024

Sympatický rodák z Austrálie se stále vehementně snaží vymanit se ze škatulky marveláckého Thora. Nejspíš si je velmi dobře vědom toho, že ze slávy boha hromu se věčně žít nedá, proto se snaží… (více)

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

29.05.2024

Pohled na celosvětové tržby kinařů je tento rok týden od týdne smutnější. O potenciální blížící se krizi kin i velkých filmových studií se mluví už poměrně dlouho a důvody jsou nasnadě. Vzestup… (více)

Zlatá palma festivalu v Cannes zná svého vítěze

Zlatá palma festivalu v Cannes zná svého vítěze

25.05.2024

Večer v sobotu 25. května proběhl ceremoniál slavnostního zakončení 77. ročníku prestižního mezinárodního Filmového festivalu v Cannes. Na prosluněné francouzské riviéře tak skončil dvanáctidenní… (více)

Filmoví velikáni v Cannes budí rozpaky

Filmoví velikáni v Cannes budí rozpaky

21.05.2024

Vyjma hokejových komentátorů jsou v těchto dnech nejzaměstnanějšími pracovníky v celé Evropě nejspíš ti šťastlivci, kteří v Cannes drží stopky a měří, jak dlouho po skončení filmu trvají které ovace… (více)

Reklama

Reklama