Reklama

Reklama

Furiosa: Sága Šíleného Maxe

  • Austrálie Furiosa: A Mad Max Saga (více)
Trailer 1

Anya Taylor-Joy a Chris Hemsworth hrají ve filmu Furiosa: Sága Šíleného Maxe, který natočil oscarový režisér George Miller a který je očekávaným návratem do kultovního dystopického světa, jenž vytvořil před více než 30 lety ve velkofilmech o Šíleném Maxovi. Miller se nyní znovu vrací se zcela novým originálním, samostatným akčním dobrodružstvím, které odhalí původ mocné postavy z několikanásobně oscarového celosvětového trháku Šílený Max: Zběsilá cesta. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (243)

William_ 

všechny recenze uživatele

7/10. Snímek, který po finanční stránce nedopadne vůbec dobře, ale dle diváků a kritiky dopadla Furiosa velice slušně. I já oceňuji návrat do světa písku, benzínu a všudypřítomných hnusáků a celou projekci jsem si to užíval. Po příběhové stránce absolutní nuda a šeď, ale po té technické je to naprosto skvělá podívaná. Má to grády a ani chvíli jsem se nenudil i přes tu nadstandardní stopáž. Scéna s náklaďákem je ozdobou celého filmu, který jistě má své neduhy, ale své příznivce jednoznačně nadchne. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Po technické a akční stránce naprosto vymazlená záležitost, u které člověk skvěle vypne. Doporučuji si zajít do kina na verzi 4DX, kde zběsilá akce ještě více vynikne. Byli jsme protřepaní jako Martini ve filmu s Jamesem Bondem. Moc se mi líbilo, že se zde zbytečně nežvanilo. Ono by to vlastně ani mezi řinčením motorů stejně nebylo slyšet a diváci se tak mohli rochnit v přehlídce perverzností postapokalyptického světa. Tento snímek zcela jistě neocení fanoušci Green Dealu. Vzhledem k současné extrémně nízké návštěvě kin obecně se však trošku bojím, aby na sebe snímek vůbec vydělal. Načasování jeho umístění do kin nebylo ideální a nad příchodem dalšího dílu tak může viset zlověstný otazník. [86 %] ()

Reklama

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Je to jiné, ale ne špatné. Redefinice toho, jak by měl vypadat našlapaný akčňák 21. století se nekoná, Furiosa se Zběsilé cestě z hlediska adrenalinové živočišnosti a chaotičnosti rovnat nemůže. Nabízí však smysluplný a poutavý charakterový oblouk titulní postavy, jež je nepřekvapivě mnohem aktivnější figurou než Max v předchozím snímku. Osudový souboj okaté Anyy Taylor-Joy (na kterou si ale musíte dobrou třičtvrtě hodinu počkat) s tradičně trochu směšným a mytologizovaným padouchem Chrise Hemswortha má náboj, přesto je snad ještě zajímavější sledovat sociopatické šachy, které spolu hrají vyšinutí muži v čele tří městských osad. Novinka zábavně rozšiřuje svět, z něhož Zběsilá cesta ukázala jen drobounkou výseč, a zase jednou připomíná, že od uspořádání dystopické společnosti opravdu nelze čekat nic pěkného. Kamera, střih ani hudba nedrtí smysly tak intenzivně jako Zběsilá cesta, což leckoho jistě rozhodí, jako komplexní film o motivovaných postavách ve specifickém prostředí však snímek funguje vlastně lépe než předchozí Millerův hit. Není to tedy zcela bez výtek či zdvižených obočí, Furiosa ale za vidění na velkém plátně rozhodně stojí. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Millerovi se to povedlo minule a teď se mu to povedlo znovu. Jasně že Furiosa nedokáže znovu vyvolat ten whau efekt jako Zběsilá cesta. Jedná se o trošku jiný film, ale zase mě daleko více zajímal postapokalyptický svět, postavy a celkově příběh kam se až dostaneme. Kdyby byl film ještě jednou tak dlouhý, určitě bych neprotestoval. Podobný pocit už v současných filmech nemívám. Chris Hemsworth je určitě nejlepší záporák celé pětidílné série. Neskutečně si to tady dává a hodně mě připomínal Ledgerova Jokera. Pro šílence mám prostě slabost. Jsou krásně nevypočitatelní a hýří skvělými a neotřelými nápady. Ani bych neřekl že filmu chybí Hardy, vlastně není ani potřeba. Největší škodou jsou ovšem tržby, snímek bude kasovním neúspěchem a další film pravděpodobně nevznikne :( Je to setsakra velká tragédie. Lidé do kina prakticky nechodí. Sám jsem toho důkazem. Z 15 návštěv ročně se to u mě smrskává dejme tomu na nějakých 5. Chybí ty správné události. Furiosa jednou takovou po nějaké době určitě je. 90% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

A víš co je na tom nejlepší ? Frajerovi, který takovejhle biják udělal je 79 let !! A teď si to porovnej s těma blevajzema co nám servírujou borci o 40 let mladší. Film, má neskutečný vizuál, akční scény, které mají nápad, nadhled a na rozdíl od milionu dalších akčních scén v milionech akčních filmů, tyhle jsou neokoukané, netuctové. Dobývání auta trvá asi 30 minut a já si při této pompézní práci s kamerou připadal jak když žeru svatební dort - pořád nemám dost a pořád nejsem v nejyvšším patře u třešničky a moc se těším až  u ní budu,protože jí sežeru i s peckou. Přesně takhle na mě působí veledílo mástra Geroge Millera. S chutí žereš každej záběr, ale už se nedočkavě třeseš na další patro. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (27)

  • Natáčelo se v australském Novém Jižním Walesu. Produkce filmu v zemi podpořila více než 850 pracovních míst a posílila tamní ekonomiku o 350 milionů amerických dolarů. (fiLLthe3DD)
  • Anya Taylor-Joy prezradila, že bola nadšená si nechať oholiť hlavu pre stvárnenie Furiosi. Avšak v momente, kedy ju režisér George Miller stretol naživo, taký drastický krok zamietol. (drake31)
  • Patnáctiminutová akční sekvence se točila 78 dní a podílelo se na ní zhruba 200 kaskadérů. Členové štábu této scéně přezdívali „Stairway to Nowhere“. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

31.05.2024

Sympatický rodák z Austrálie se stále vehementně snaží vymanit se ze škatulky marveláckého Thora. Nejspíš si je velmi dobře vědom toho, že ze slávy boha hromu se věčně žít nedá, proto se snaží… (více)

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

29.05.2024

Pohled na celosvětové tržby kinařů je tento rok týden od týdne smutnější. O potenciální blížící se krizi kin i velkých filmových studií se mluví už poměrně dlouho a důvody jsou nasnadě. Vzestup… (více)

Zlatá palma festivalu v Cannes zná svého vítěze

Zlatá palma festivalu v Cannes zná svého vítěze

25.05.2024

Večer v sobotu 25. května proběhl ceremoniál slavnostního zakončení 77. ročníku prestižního mezinárodního Filmového festivalu v Cannes. Na prosluněné francouzské riviéře tak skončil dvanáctidenní… (více)

Filmoví velikáni v Cannes budí rozpaky

Filmoví velikáni v Cannes budí rozpaky

21.05.2024

Vyjma hokejových komentátorů jsou v těchto dnech nejzaměstnanějšími pracovníky v celé Evropě nejspíš ti šťastlivci, kteří v Cannes drží stopky a měří, jak dlouho po skončení filmu trvají které ovace… (více)

Reklama

Reklama