Reklama

Reklama

Wednesday

(seriál)
  • USA Wednesday
Trailer 3

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Chytrá, sarkastická a tak trochu bezcitná? Wednesday Addamsová vyšetřuje sérii vražd a tu a tam se na Akademii Nevermore s někým spřátelí. Udělá si ale i pár nepřátel. (Netflix)

Recenze uživatele Thalin k tomuto seriálu (2)

Wednesday (2022) 

Nečekala jsem od toho moc, přeci jen je to od Netflixu, který dokázal za poslední dobu zruinovat nejedno očekávání. Ale jsem spokojená. Hlavně pak s výkonem Jenny, která sarkastickou, přehnaně upřímnou a lehce bezcitnou psychopatku zahrála skvěle. Trošku mi tam haproval její postoj "rodiče jsou fuj, hlavně matka" který má nejspíš co dělat s jejím věkem, ale jinak to bylo fajn. Možná z ní jen nemuseli dělat takovou Mary Sue, která vše zvládá a vše ví, od latiny po opravu kávovaru nebo perfektní lukostřelbu. Nějaká ta lidská slabost by občas byla na místě. Humor, děj i akce vcelku fungovali a to mi stačilo. Jen teda to monstrum, byť vzhledově typický Burton, byl až moc kreslený, tam to cgi nedělalo dobrou službu. ()

Prokletá dívka Wednesday (2022) (S01E01) 

Rozhodovala jsem se, zda dát tři nebo čtyři hvězdy, protože to bylo tak na hranici. Ortega hraje skvěle dívku bez emocí a výrazů, ale místy je to trošku přehnané. Jako sledovat budoucího sériového vraha ve školních letech. Nepůsobí to zkrátka tak nadneseně, jako v předešlých verzích Wednesday. Viděla jsem sice jen filmy a původní seriál o Addamsových, ale nepamatuju si, že by tam Wednesday projevovala až takový odpor ke své rodině a k matce obzvlášť. Tady každým svým slovem k rodičům dává najevo, jak jimi pohrdá a štvou ji. To mi tam trošku nesedělo. Neustálé urážení všech kolem bylo taky místy trošku zbytečné. Ale zahrála to dobře, o tom žádná.  Ale zasenevím, jak je to v komiksech. Každopádně vizuálně vypadá seriál dobře. Nevermore je taková kombinace gothiky, ponura a moderna. Ale opět, jako v každém seriálu o mladých od Netflixu, to už z kraje tlačí na třídy, postavení, rozdělování a kraviny ohledně sociálních sítí. Takže vlastně nic odlišného od jiných seriálů z prostředí střední školy. Jen tady do školy chodí i upíři, vlkodlaci a sirény. Uvidím, jestli tohle přidání fantasy žánru bude dělat dobrotu nebo ne. V seriálu na podobné věci byly jen narážky, ale třeba pravý vlkodlak se tam neobjevil, pokud vím. Stejně tak přidání jasnovideckých schopností Wednesday. Snad se tady nepřepálí ta hranice, kdy z toho bude jen cringe rádoby fantasy v čele se známou pesimistkou. ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Vřískot opouští i Jenna Ortega

Vřískot opouští i Jenna Ortega

22.11.2023

Ne, nevidíte dvojmo. Obsazení sedmého Vřískotu skutečně odpadává rychleji, než kdyby herečky likvidoval samotný zabiják Ghostface. Pouhých několik hodin po zprávách, že populární hororovou sérii po… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (více)

Reklama

Reklama