Reklama

Reklama

Temný stín nad L.A.

  • USA Dark Blue (více)
Trailer

Obsahy(1)

Prosazování zákona je v méně luxusních čtvrtích L.A. proklatě drsná záležitost, to ví elitní detektiv Perry velice dobře. Tentokrát musí spolu s mladým partnerem vyřešit brutální vraždu, která rozpoutala rasovou bouři po celém městě. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Přímočařá „ellroyovština“ s typicky rozvrženými postavami (ranař, nováček a jejich šéf) znovu předvádí, že největší nebezpečí nepředstavují sami zločinci, ale policisté, kteří se buď z opojení mocí, nebo prostě ze zištných důvodů začnou chovat hůř než ti, které by měli zatýkat. Člověku až začne vrtat hlavou, jestli je to opravdu problém jenom policejního sboru v L.A. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Takový klasický policajtský film, kterých se už dneska moc netočí - o poldech z ulice, kteří bojují proti zločinu jak se dá, i když to znamená porušovat zákon. Je v tom všechno, co by se dalo čekat - protřelý mazák vs. začínající bažant, alkoholismus, rozpadající se manželství. Ale hlavně díky Kurtu Russelovi, který na to pořád s přehledem má je to slušná podívaná. A posledních 30 minut (akce v ghettu uprostřed řádění negrů a závěrečný výstup při udělování hodností) je vynikajících. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Temný tieň nad L. A. som si pozrel s dvoch dôvodov. Prvý je ten, že mám rád Kurta Russella a už dlho som ho v ničom dobrom nevidel. Druhý a ten podstatnejší je, že scenár písal David Ayer a ten kriminálky rozhodne vie písať (Training Day, Drsné časy, Patrola). Čo dodať k filmu, vyložene strhujúca záležitosť to síce nie je, ale ma to luxusne obsadenie, je spomínaný Kurt ako hlavná postava, spravodlivý policajt Ving Rhames, zelanáč a Kurtov parťak Scott Speedman, či veľké zviera Brendan Gleeson, ktorý dáva rozkazy s kanclu. Príbeh ako som spomínal nestrhne a je trošičku predvídateľný, ale bavil ma až do konca a navyše v samom závere ešte aj prekvapil, takže s prižmúrenými očami dám aj tu štvrtú. 75% - 4* ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Obvyklý případ zkorumpovaných policistů na pozadí incidentu s Rodneym Kingem. Film, který ničím nepřekvapí a pracuje přesně podle zavedených žánrových schémat, ale je potřeba mu přiznat tempo a solidní herce, díky čemuž je trošku delší stopáž snadněji stravitelná. Možná bych hodnotil i výš, nebýt závěru a tradičnímu americkému proslovu před davy. 60% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Bolo zaujimave si po case pozriet tento starsi film podla scenara Davida Ayera vzhladom na velku podobnost s filmom Street Kings, ktory pre zmenu Ayer reziroval a scenar prenechal niekomu inemu.Ta podobnost medzi týmito filmami je tak velka, ze to vyzera akokeby boli Street Kings remakom filmu Dark Blue. Hlavna zapletka je uplne identicka. Akurat v Dark Blue je naviac linia o rasovych nepokojoch, ktoru pokladam za zbytocnu a otravnu. Aj kvôli tomu sa mi viac pacia Street Kings, ktori sice nie su bezchybni, ale su dynamickejsie zrezirovani, vdaka comu sa ani na chvilu nenudite. Dark Blue je ovela civilnejsie natocene, hlavna postava nie je taka zabednena a vztah poslusny vojak (Russel) a jeho pochybny sef (Brendan Gleeson) je uveritelnejsi. Na druhej strane o co je tento vztah v Street Kings beckovejsie vykonstruovanejsi, tak o to je efektnejsie podaný vdaka opulentnemu prehravaniu Foresta Whitakera, ktore ale kazdemu nesadne. Vysledkom su ale dva nadpriemerne policajne filmy, ktore stoji za to vidiet. 6/10. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v americké Kalifornii v lokalitách Los Angeles, La Verne, San Dimas, Watts nebo Parker Center. Dále se natáčelo ve filmovém studiu Center se sídlem v Los Angeles. (Terva)

Reklama

Reklama