Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nick Tellis (Jason Patric) - policista z oddělení narkotik má za sebou neúspěšnou akci proti drogové mafii. Po ní je přidělen k bývalému kolegovi zavražděného policisty, poručíku Henrymu Oakovi (Ray Liotta) a oba se vydávají zpět do temných hlubin podsvětí. Tam ale Nick brzy zjišťuje, že zdánlivě jednoduchý případ brutální vraždy Oakova kolegy je mnohem složitější... Jeho nový parťák o ní možná ví víc, než hodlá prozradit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Dějové maximálně neoriginální a (zvláště v závěru) taky silně klišovitá policejní story by nejlépe uspěla jako epizoda seriálu. Jenomže režisér Carnahan si svůj vlastní scénář zrežíroval s naprostým přehledem, takže i přes spoustu flashbacků je děj stále přehledný se silným drajvem, jež nepolevuje ani v osobitnějších scénách hrdinů, či akci, která ač kvantitativně velmi poskrovnu občas vypluje napovrch, je i přes rychlý střih přehledná a díky ruční kameře autenticky syrová (tak nabušený úvod se jen tak nevidí). Ray Liotta zde září nejlépe od doby Mafiánů, tudíž zastiňuje i solidního Jasona Patricka, který prodělal docela razantní změnu „looku“ a role mu docela sedne. V záplavě rádoby cool kriminálek velmi příjemná podívaná, která dokazuje, že stará dobrá kriminální oldschool je stejně nejlepší. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Detektiv Nick Tellis (Jason Patric) je vyšetřován pro neoprávněné použití zbraně, kdy při střelbě na drogového dealera zraní těhotnou ženu - a je vyhozen od policie. Po pár měsících ale dostane novou nabídku - s detektivem Henry Oakem (Rayem Liottou) objasnit smrt policisty, který byl zavražděn, když v utajení pronikl do sítě drogového podsvětí. Nick Tellis ale brzy zjišťuje, že za jeho smrtí je něco ví, a i jeho nový parťák o tom ví více, než tvrdí... V krimi thrillerech se sice až tolik nevyžívám, ale ani se jim nebráním, a pokud mne dokáží zaujmout a pobavit, tak jen dobře. Dévédéčko s Narc mi tu leželo hodně dlouho, a nějak jsem se k němu nemohl odhodlat (přiznávám, odrazoval mne i Ray Liotta, kterého taky moc nemusím). Teď jsem se k němu prokousal, a ač nejsem úplně nadšenej, zklamanej taky ne. Námět je docela fajn, i když jak se bude příběh vyvíjet dál jsem tak nějak očekával (závěr sice kapku se vším zamíchal, ale jen trošičku). Herecké obsazení je naopak na jedničku (a to dokonce i Ray Liotta). Celkově jde o nadprůměrně průměrnou detektivku, která neurazí... ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Carnahanova réžia sa mi páči. Rád sa hrá s filtrami, používa zaujímavý pohľad kamery, odvážne, dobre zostrihané prestrihy a čo je dôležitejšie, vie priblížiť stupeň reálnosti v prostredí, v ktorom to divák veľmi ocení na maximum. K dobrému dojmu prispievajú aj herci. Liotta je klasik a Patric ho podľa mňa aj preskočil. Podarilo sa k tomu postavy a vzťahy aj primerane zdramatizovať a finálna rozlúšťovačka, v ktorej nie je nič jasné až do konca samého ešte zdvihla spokojnosť. 80%. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Na filmu je znát, že si ho Ray Liotta ušil sobě na míru poté, co jeho kariéra nabrala sestupný trend a agenti mu dohazovali samé šablonovité nezajímavé role. Nehraje sice špatně, ale jeho nejlepší kreace je stejně propuštěný vězeň ve filmu Pod kontrolou. Na téhle kriminálce se dá ocenit ručně snímaná digitální kamera a střih, jenže scénář vaří z ingrediencí, které jsou notoricky známé a mnohokrát viděné. Víc jak 60 % celkového dojmu z toho prostě nevytáhnu - a to i přes, v rámci žánru, poměrně působivý konec a spoustu stylových postaviček z podsvětí a příslušníků policie. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Parádna formálna stránka a strhujúca prvá polhodinka (obzvlášť úvodná scéna). Scenár nie je nič objavné, ale práve ona zvolená forma filmu dosť pomáha. Herci veľmi fajn. Škoda, že to nasadené tempo a atmosféra nevydržali, ale stále veľmi dobré. Myslím, že Michael Mann sa pri točení Miami Vice týmto filmom inšpiroval. Čo však Mannovi úplne ušlo, hoci sa o to veľmi snažil, bol ten pocit ľudskosti a intimity. Carnahanovi stačí pár záberov na Patrica v sprche s malým bábom a je vám jasné, že sledujete poctivého chlapa z mäsa a kostí. Práve táto životnosť a normálnosť hlavných postáv robí z Narc silný zážitok. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Snímek byl natočen během 28 dní. (oje)
  • Ray Liotta přibral pro svou roli 11 kg, k čemuž mu pomohly zejména potraviny bohaté na sacharidy. Před každým dnem natáčení také jedl čínská jídla se sojou, která zadržuje v těle vodu, čímž docílil "nafouklého" vzhledu. K tomu všemu nosil pod oblečením návlek, jenž dělal jeho tělo ještě tlustší, a protetickou kůží připevněnou pod očima, díky čemuž působil jeho vzhled starší a unavenější. (oje)
  • Slovo "fuck" a jeho odvozené tvary zazní ve filmu 298krát. (oje)

Reklama

Reklama