Reklama

Reklama

Crown Vic

  • USA Crown Vic
Trailer 1

Zkušený policista a jeho ambiciózní kolega, nováček v zácviku, vyjíždí na noční hlídku. Ještě netuší, že si následujících pár hodin do rozbřesku budou pamatovat až do konce svého života. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (95)

kingik 

všechny recenze uživatele

Temný polda a hodný polda. Léty prověřený i provařený formát. První má zkušenosti na rozdávání, o zločinu v nočních losangelských ulicích ví hodně a je školicím důstojníkem toho druhého, který je zelenáč, co má před sebou premiéru na noční službě, doma má těhotnou manželku a čeká ho perná noc, kdy zločin nespí. Život oběma mužům v uniformách komplikuje sled závažných i méně závažných událostí. I tak jim zbude prostor i čas na policejní filosofii, kterou má ten služebně starší policista v malíčku. Joel Souza zřejmě miluje nepříliš bezpečný noční život a policejní deníky L.A., tudíž se rozhodl, že početnou rodinu thrillerů obdobného zaměření rozšíří ještě o jeden duchaplný vlastní počin. Na jednu noční (pro)hlídku města naverboval policejní dvojku Thomas Jane a Luke Kleintank, která svoji okružní jízdu zvládá s absolutním hereckým přehledem a působí dojmem, že jsou s policejní uniformou tu inkriminovanou noc dokonale srostlí. Jejich službu z filmového hlediska kazí vlastně jen celkově tmavý vizuál a absence většího finálního třesku. Do rajonu jim vlezou různá šílená individua, včetně dvojice silně neoblíbených kolegů z konkurenčního okrsku, kteří si libují v násilí a svoji agresivitu dávají náležitě najevo. Vykutálená dvojka ve složení Josh Hopkins a David Krumholtz si říkají rovnou o spin off. Není ale ani nouze o paničku Scottie Thompson v rozhaleném županu i zle vypadající Bridget Moynahan na drogách. Film asi celkově moc vývojem děje a zobrazovanými událostmi příliš nepřekvapí. Mnohé už v různých variantách bylo k vidění v obdobně laděných filmech. Charaktery obou hlavních představitelů jsou jasně čitelné a předvídatelné. Režisér si vytyčil zřejmý cíl, kdy chce dokázat, že v realistickém obrazu tmavých ulic vyniká jeho um, tudíž uznávám jeho tvůrčí zápal. A postup z téměř céčkové ligy do horních pater béčkové pracující s áčkovými prostředky zahájil s nasazením a odhodláním točit solidní filmy/thrillery. 8/10 ()

Strandmon 

všechny recenze uživatele

Velice rád jsem si zavzpomínal na moji velkou srdcovku jménem Patrola a kdo je na tom stejně jako já, tak Crown vic je přesně pro něj, jelikož se veze v opravdu podobném stylu. Poctivý film se skvělou noční atmosférou a slušně odsýpajícím dějem. Postavy jsou vybrané skvěle, jeden hodný zelenáč a druhý temný polictista, co už si hodně zažil vytvořili skvělou dvojku a jejich dialogy o životě jsem žral se všim všudy. Oba herci jsou sympatičtí a hlavně Thomas Jane byl skvělý. Akorát škoda, že film postradá nějaké zajímavejší vyústění. Jinak slušná práce. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že Janea bych dost možná poznal až někdy v půlce filmu, nebýt toho, že jsem o něm věděl předem. Vytepaná palice a anglický knírek ho dost změnily. To ale není podstatný. Podstatný je, že Crown Vic je parádní oldschoolová kriminálka o nevděčný a nelehký policajtský robotě, biják velepříjemně temnej a s koulema jako tenisáky, od kterýho jsem se nemohl odtrhnout a chlastal kvůli němu abych neusnul colu jako vodu, takže zejtra budu v práci málo použitelnej. Zároveň je to ale taky biják plnej šablonovitejch dialogů a hlavně scénáristicky dost přestřelenej, přehnanej. To, co se Janeovi a jeho parťákovi zelenáči přihodí za jednu noční službu, se nejspíš většině poldů (i těch městských) nepřihodí za celej jejich dlouhej služební život. Na druhou stranu podobný filmy si na nějaký věrný zobrazování reality nehrajou, takže si nechám kritický pindy na jindy, tohle se mi totiž fakt hodně líbilo. A líbila se mi i závěrečná slova (připisovaná tu Orwellovi) o tom, že "lidi můžou v noci spát klidně ve svých postelích jen proto, že existují drsní muži, kteří jsou připraveni konat násilí za ně". ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Sčasti je to Patrola a sčasti Training Day. Training day hlavne tým postavením zelenáča v aute. Dialógovo už samozrejme nie, tam Denzela ťažko niekto dá. Čo nám tento film odhalil? Skutočnosť, že prostitútky sú ujačané kravy, zväčša furt nafetované. Chudera Emma Ishta tu podala nadľudský herecký výkon za minútu: 100 krát fakjúúú. Asi slovník z brandže. Film prináša niekedy aj dialógovo pekne vyhranené situácie, či už s drsnými chlapíkmi z auta odvedľa, alebo aj medzi policajtami samotnými. Napriek tomu je však príbehovo tak nejak prázdny, chýba mi tu silnejšia nosná línia, často to len vyznelo, že sa na tých uliciach deje len prostitúcia a násilie a všetci ľudia sú len psychopati, ktorí nerešpektujú políciu. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

...do prdele to v akej riti žijú tí ľudia...samé drogy,prostitutky,pasáci,feťaci,policajti na steroidoch a váliu....to čo je za svet ? kde je normálny človek...?.....k filmu:herrecké výkony dobré,presvedčivé...obsah:také filmové spracovanie nejakej policajnej hliadky,kde za jednu noc absolvujú toľko prípadov ako za možno 5 rokov v normálnom svete....zaujalo,ale stačí raz vidieť....dejovo nikde,len kopec útržkov čo idú akože po nejakej - veľmi krivoľakej-dejovej linke.....nič extra-čakal som nejaký -dla obsahu- veľký zvrat -zážitok a namiesto toho kopec drobných príhod..... ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 26. dubna 2019 na filmovém festivalu Tribeca v New Yorku. (BMW12)
  • Napriek tomu, že sa celý dej filmu odohráva v kalifornskom Los Angeles, tak jeho natáčanie prebiehalo v meste Buffalo. (MikaelSVK)
  • Název filmu je odvozen od názvu policejního vozu Ford Crown Victoria, který byl používán v různých verzích od roku 1992 do roku 2011 ve Spojených státech, Kanadě a Saudské Arábii. (MATADOR)

Reklama

Reklama