Reklama

Reklama

Nemocnice na kraji města po dvaceti letech

(seriál)
  • angličtina Hospital at the End of the City Twenty Years On
Česko, 2003, 12 h 27 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Hynek Bočan

Scénář:

Petr Zikmund

Kamera:

Ivan Šlapeta

Hrají:

Josef Abrhám, Ladislav Frej st., Josef Vinklář, Jana Štěpánková, Eliška Balzerová, Iva Janžurová, Josef Dvořák, Daniela Kolářová, Ladislav Chudík (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V novém pokračování se znovu shledáme prakticky se všemi hlavními postavami Dietlovy nemocniční ságy. Pochopitelně – primář Sova (Ladislav Chudík) už není ve svém pokročilém věku středem dění. Na jeho místě však stále pevně stojí primář Arnošt Blažej (Josef Abrhám). I jemu už táhne na šedesátku a to je důvod, aby se za sebou ohlédl, aby bilancoval svůj život. Jenže Blažej rozhodně ještě nekončí a nachází v sobě stále dost sil, aby znovu zvedl prapor – nejednou i za ty druhé. (Česká televize)

(více)

Recenze (255)

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Totální krok vedle. Petr Zikmund nepochopil, v čem tkvělo kouzlo Dietlova seriálu a narouboval sem všechno možné, včetně multikulti a genderových otázek, které ve skutečnosti obyčejné lidi nezajímají. Postavy se chovají, s prominutím, jako idioti, ne jako lidé. Scénář jim něco předepisuje, tak to herci odehrají, ale každá z postav se chová jak v Ordinaci v růžové zahradě - když se scenáristovi zlíbí, může se ze sparťana stát slávista, z optimisty hnedle pesimista. Navíc se seriál bojí jít do konfliktů - tedy reálných, skutečných, současných, nikoliv pseudointelektuálních. Postavy jsou více vyhraněné buďm směrem k dobru, nebo ke zlu, chybí ona Dietlova psychologická prokreslenost, kdy i nerudného dědka v podání Kopeckého divák chápal. O detailech, které si zde cucají autoři z prstu a neodpovídají moc realitě, snad už darmo mluvit. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V čase premiéry som zhliadol asi štyri diely. Nebola to žiadna hrôza, ale nebol tu ani žiaden dôvod sledovať tento seriál naďalej. Originál, ktorý som nevidel, asi tiež nebola žiadna sláva. Oproti tomu, čo sa natočilo v seriálovej produkcii našich komerčných televízií (ako českých, tak slovenských) od roku 2003, je pomaly tento seriál klenot. ()

Reklama

PatoP 

všechny recenze uživatele

Chudák Jaroslav Dietl, musí sa v hrobe obracať. Čo má toto spoločné s pôvodnou nemocnicou?! Je známe, že Jaroslav Dietl nechal zomrieť dr.Štrosmajera práve preto aby už nikto od neho nežiadal ďalšie diely Nemocnice, keďže už tých 7 dielov z roku 1981 písal s nevôľou. Takže sa čudujem Magdalene Dietlovej ako vlastníčke autorských práv po svojom manželovi, že toto po tých dlhých rokoch pripustila. Hynek Bočan dokázal, že prostredie zdravotníctva mu nie je blízke, a preto by mal ostať pri seriáloch typu "Druhý dech" , "O zvířatech a lidech" a pod. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

S tímhle seriálem mám vážně problém. Tuhle Nemocnici jsem viděl několikrát a moje hodnocení osciluje, vidím a cítím prachy, zosobněné jakýmsi dr. Borkem Severou, scénáristickou křeč, technické nedotaženosti a celkovou zbytečnost, na straně druhé ale sem tam nějaký ten příjemný detail, který si užívám. Jediné, co bez výhrad zbožňuju, je herecký tandem Tomáš Töpfer & Barbora Hrzánová, i mladá generace herců není špatná - obzvlášť Zuzana Dřízhalová. Ale celkový dojem jednohubky s prošlou záruční lhůtou se stejně zbavit nemůžu. A zároveň mi to jako celek už nějak přestává vadit. Další český seriál, no. Tedy, takhle rozpolcený jsem nebyl už dlouho. V porovnáním s tímto je "stará" Nemocnice OPRAVDU umělecké dílo. Kdyby se jednalo o řadový doktorský seriál, člověk by se s nedostatky smířil, ale takhle... ()

Tomislav 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem s hodnocením počkat až shlédnu všechny nové díly, ale protože to nedokážu, hodnotím už po čtvrtém díle: Je to hrozně, hrozně slabé! Katastrofální hudba, trapné herecké výkony, trapné dialogy, nepochopitelné zvraty v jednání postav,... I přes slabost pro české filmy a seriály nemohu dát víc než jednu hvězdičku. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (10)

  • Průměrná sledovanost jednotlivých dílů byla 3 267 000 lidí. (blackrain)
  • Arnošt Blažej (J. Abrhám) opět jezdí ve voze Honda jako v původním seriálu z roku 1977. (M.B)

Reklama

Reklama