Reklama

Reklama

Šípková Růženka

  • USA Sleeping Beauty (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Nezapomenutelný příběh vytvořený v duchu tradičních disneyovek jako je Sněhurka a sedm trpaslíků nebo Popelka, je strhujícím spojením příběhu lásky, naděje a dobrodružství. Krásná princezna nadaná laskavostí a půvabem kdysi, ještě než usnula, vyvolala žárlivost zlé víly. Trojice dobrosrdečných dobrých vil se snaží ze všech sil ochránit milovanou princeznu, ale ani všechna jejich kouzla nestačí na strašnou Paní všeho zla. Když je Jitřenka očarována a upadne do spánku, musí statečný princ Filip překonat mnohá nebezpečí včetně závěrečného boje se zuřivým drakem chrlícím oheň, pokud chce princeznu probudit z věčného spánku! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (110)

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Oproti Popelce o poznání méně vtipu, ale zase více prince. Šípková Růženka je akčnější, méně zpívaná (ale opět musím pochválit český dabing) a více zlá. Růženka má paradoxně téměř nejméně prostoru (ale já stejně raději prince, aneb jak je důležité míti Filipa). Další hezký příklad toho, že 2D mají své vlastní velké kouzlo. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Další hodina animované klasiky za mnou a velmi příjemná. Disney si vzal verzi od Čajkovského i s hudebními motivy, přidal stylizaci tapyserií a dodal vlastní řemeslo a cit pro pohádkový feeling. Zjistil jsem, že díky neznalosti mi uteklo pár narážek ve Shrekovi. Pro děti je to zlato, pro nás únik do snů a nostalgie. Další důkaz, že 3D není hrozba klasické animace jen další cesta. Růžovka je kočka k pohledání, má ale tendenci usínat při poraněních o vřeteno kolovratu, naštěstí je tu statný junák modré krve, který porazí zlo, získá království a půl princezny - nebo naopak? :-)... 75% ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Obsah je znamy, zato animacia je prekrasna aj spolu s romantickym pribehom. Jasne, ze je to skor pre deti, ale ja som sa bavil aj dnes a viem si predstavit, ako by som sa bavil, keby som mal 10. Nemam tejto Disneyovke co vytknut, takze u mna plny pocet... 06.10.2009 ______ Mary Costa - (Princezna Aurora) +++ Bill Shirley - (Princ Filip) +++ Verna Felton - (Flora) +++ Barbara Luddy - (Počasíčko) +++ Barbara Jo Allen - (Fauna) +++ Taylor Homes - (Stefan) +++ Bill Thompson - (Hubert) +++ Marvin Miller - (Rozprávač) +++ Hudba: Jack Lawrence) +++ ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Dle mého mínění nejlepší Disneyovka. A to ne kvůli Růženky, ani Prince, ale kvůli zlé čarodějce - tato osoba mě děsila ještě hodně dlouho ve spaní, celé dětství jsem měl trauma, že mě jednou v noci u postýlky navštíví. Uff, naštěstí se tak nestalo. Disney byl vskutku mistr ve vylíčení záporných postav. Viz také Sněhurka, Aladin, Lví král, Herkules, Popelka, Malá mořská víla, Petr Pan, 101 dalmantínů, aj... ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Nebylo to moc zábavné,jelikož v celku jsem tento krátký snímek nikdy,ale nikdy neviděl-vždy jen po částech. Líbila se mi Zloba,jenž byla opravdu kvalitní zápornou postavou. Líbily se mi tři dobré sudičky. A především se mi líbila animace,jenž byla opravdu okouzlující,zajímavá,plynulá,pohyblivá... Ale sám za sebe mohu řící,že jsem viděl i lepší animované filmy. A na Růženku už se(snad) nikdy,ale nikdy nepodívám... 50% ()

Galerie (129)

Zajímavosti (31)

  • Šípková Ruženka má v scenári len osemnásť riadkov. To je najmenej zo všetkých princezien od Walta Disneyho. (metal.storm)
  • Kvôli 70mm formátu museli hudobný podklad nahrať a celý zvukový mix vytvoriť v Nemecku, pretože v USA nemali na to vyhovujúce nahrávacie štúdio, ani techniku. (BlueNeon81)
  • Scéna, v ktorej sa Ruženka pichne do prstu, mala vyzerať úplne inak. Princezná nebola zhypnotizovaná kúzlom, ale prišla na volanie Maleficent prezlečenej za starú ženu, ktorá Ruženku donútila dotknúť sa vretena, ktoré malo byť kúzelné a splniť jej želanie. Walt Disney ale túto verziu nakoniec zatrhol, pretože tento scenár až príliš pripomínal Snehulienku. (matthew.17)

Související novinky

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Reklama

Reklama