Reklama

Reklama

V každém z nás dříme superhrdina a k jeho probuzení stačí jen trocha magie. V případě Billyho Batsona (Asher Angel) stačí zvolat jediné slovo – SHAZAM! – a tento velkoměstem protřelý čtrnáctiletý chlapec v pěstounské péči se zásluhou starého kouzelníka změní v dospělého superhrdinu Shazama (Zachary Levi). Shazam s dokonalým tělem s vyrýsovanými svaly si však uchovává duši dítěte a v dospělé verzi se pouští do všeho, co by dělal každý teenager, kdyby byl obdařen superschopnostmi: užíval si je! Umí létat? Má rentgenové vidění? Dokáže rukama vrhat blesky? Dokáže se vyhnout zkoušce ze sociologie? Shazam se vydává otestovat hranice svých schopností s radostnou bezstarostností dítěte. Ale své schopnosti bude muset zvládnout rychle, aby mohl bojovat se smrtícími silami zla ovládanými Dr. Thaddeusem Sivanou (Mark Strong). (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (606)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pro mě jedna z nejhorších komiksovek poslední doby. Herecky na úrovni Bčkových filmů a televizní vizuál tomu moc rozhodně nepřidává ( CGI působí jak z 10 let starého filmu) a dětinský humor mě také příliš neoslovil. Mark Strong jako záporák nepřesvědčivý, akce vesměs žádná a finále obyčejné až běda. Pobavil Santa v závěru, ale za chvíli si na film ani nevzpomenu. Nic pro mne a občas jsem se i styděl. 40% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Těžko si teď vybavit vtipnější komiksový film, a to nejen z poslední doby. Billy Batson je zkrátka hrdina, kterého mohou v Marvelu své DC konkurenci jen závidět. Žádný svalovec s duší teenagera, to už tady bylo tolikrát... Ale teenager s tělem svalovce, který si své nově nabyté schopnosti užívá přesně tak, jak od náctiletého chlapce čekáte. Originální, působivé, sympatické a stoprocentně povedené. Velká zábava pro masové publikum prostě nemusí vznikat jen ze záplavy více či méně vydařených, většinou lacině sprostých vtipů (že, Deadpoole), pořád totiž může být i hravá a chytrá a nezapomínat přitom na příběh a postavy v něm. Naštěstí. A kromě toho všeho mě Shazam! oslovil i tím zčásti staromódním způsobem, jakým je natočený. Vypadá to, že hodně dekorací jsou opravdu dekorace, ne digitální triky, sochy sedmi hříchů se zlověstně planoucíma očima zase jako by vypadly z filmů typu Krotitelé duchů nebo Zlaté dítě (a když ožijí, jsou sice netvoři už digitální, ale vypadají jako gumoví) a vše doprovází úžasný orchestrální soundtrack. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem teda o dost víc. Shazam! je taková nekonfliktně "v poho" komiksárna pro mladistvé, čímž pádem nechápu, proč se jí Sandberg v téhle podobě nechal upsat. S příšerama film nepředvede nikdy nic, co by bylo skutečně strašidelné, a s humorem nikdy nevyjede z předvídatelných kolejí. A navíc mě nebetyčně sral ten nesoulad mezi lidským a čarodějným "já" hlavního hrdiny. To totiž působí, jako kdyby se spolu s čarodějnými schopnostmi hrdinovi vždy změnila osobnost a o pár desítek bodů snížilo IQ. Jestli chápu dobře Shazamův papírový koncept, humor by měl vycházet z toho, že rozjívený teenager dostane superschopnosti a neví, co si s nimi počít, a tak s nimi různě blbne ... dokud není okolnostmi přinucen převzít zodpovědnost. Ale vždyť ten filmový Billy vůbec rozjívený není! Naopak se chová relativně utlumeně, asociálně, zároveň vyspěleji a samostatněji než jeho vrstevníci. A prásk, se ziskem superschopností najednou začne být sebevědomý cool hejsek, co se chce předvádět? Vždyť to vůbec nepasuje. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nechaj tú starú pani na pokoji!“ Budem prísny a dám „len“ 3*, ale musím dodať, že hoci som tomu pred premiérou neveril, tak Shazam! má srdce. Nejde v ňom o CGI a akčné scény (hoci tu sú a je toho dosť, prvých 30 minút síce nie, ale potom sa to rozbehne a s prestávkami to trvá do konca, navyše to celé produkoval Dwayne Johnson, čo asi hovorí za veľa), ale o postavy a vzťahy. Herci sú super, ako detskí, tak dospelí (až na tuctového Marka Stronga). Najviac prirodzene Zachary Levi, ktorý je nákazlivý, hravý, bezprostredný a okúzľujúci. V dobrom ma zaskočil aj rozkošný súrodenecký twist, ktorý sa odohrá v akčnom finále, ktorý sa podarilo trailerom utajiť. Oceňujem pár dospeláckejších momentov, ako je odtrhnutá hlava, šikovný spôsob, ako nadávky použiť a zároveň nepoužiť alebo (to asi najviac) nepríjemný moment s biologickou matkou; za to dole klobúk. Humor nie je nejako extra náročný a ťažko vás rozosmeje, ale je pravdou, že usmievať sa budete pomerne často (pes, Superman, Rocky, matrac alebo príliš veľká vzdialenosť na to, aby sa navzájom počuli). Dúfam, že to decko toho tigra zaplatilo! celosvetová tržba 365 miliónov je pri rozpočte 1OO celkom fajn. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Po tom, co jsem Shazama bojkotoval v kinech se mi nakonec docela líbil, nicméně se ubírá přesně tím směrem (stylem humoru), jaký úplně nechci. Zatímco Marvel oznámil filmy od Avengers 2 až do Endgame a přesně to také splnil, DCEU se vlivem absence amerických diváků v kinech zadrhlo v půlce Snyderovy ságy, kterou bych ovšem já osobně rád viděl dovyprávěnou. Shazam je tak nepoměrně méně zábavnou variací na postarší Hanksův klenot Velký (ostatně je tam na to easter egg) se Zachary Levim, kterého v oblíbenosti nemám extra vysoko a desátou zápornou rolí Marka Stronga, který ale předvádí svůj herecký standard a je spíše mezi těmi plusy filmu. Zbytek má být zábavná dětská akční komedie, u které jsem se ale pousmál asi tak dvakrát a dvojku už snad jedině s tím Rockem. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (36)

  • John Glover si zahrál v seriálu Smallville (od r. 2001) otce Lexe Lurhora. Jeho postava měla ve filmu Shazam! patrné pararely právě s Layonelem Luthorem. (LordArthas)
  • Zvolání „Hadouken“, které při závěrečné bitvě pronese Eugene Choi (Ian Chen), odkazuje na počítačovou hru „Street Fighter“. Tam po zvolání tohoto slova některé postavy vystřelují modré firebally. (Tomas_2002)
  • Původní Shazam family měla jen tři členy, Billyho Batsona (Asher Angel), Freddy Freemana (Jack Dylan Grazer), který i po proměně zůstával dítětem a Mary Bromfield (Grace Fulton), která byla Billyho biologická sestra. Až v roce 2012 byla Shazam family převedena do podoby, která se objevuje ve filmu. Tudíž přibyli tři další členové Eugene Choi (Ian Chen), Pedro Pena (Jovan Armand) a Darla Dudleyová (Faithe Herman). (Mikahu)

Související novinky

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

22.03.2023

Pakliže jste to ještě nezaznamenali, pokračování DC komiksárny Shazam! tentokrát s podtitulem Hněv bohů je po prvním týdnu v kinech adeptem na propadák roku. Blockbuster režiséra Davida F. Sandberga … (více)

Novinky z DC Fandome

Novinky z DC Fandome

24.08.2020

Víkendová událost DC Fandom jistě potěšila nejednoho filmového fanouška. Kromě nových trailerů na Batmana, Wonder Woman a Sebevražedný oddíl jsme se ale dočkali taky kupy nových informací o… (více)

Black Adam nabírá obsazení

Black Adam nabírá obsazení

17.07.2020

Filmový spin-off Shazama! Black Adam s Dwaynem Johnsonem coby titulním antihrdinou nabírá další obsazení. Nově jsme se dozvěděli, že postavu Atom Smashera – super silného a super velkého potomka… (více)

Henry Cavill zpátky jako Superman?

Henry Cavill zpátky jako Superman?

28.05.2020

Ještě než se stihnete po přečtení titulku dnešní zprávy nadchnout, musím vás zarazit. Ano, server Deadline potvrdil, že Henry Cavill (Muž z oceli, Mission: Impossible – Fallout) skutečně jedná o… (více)

Reklama

Reklama