Reklama

Reklama

Saturn 3

  • Velká Británie Saturn 3
Trailer

Osamělý měsíc planety Saturn, osamělá laboratoř a dvojice vědců, kteří si tu bezstarostně výzkumnicky žijí. Když se k nim ale nečekaně přidá cizinec se svým robotem, jsou oba nuceni bojovat o holý život. Robot se totiž vymkne kontrole, začne vraždit - a výběr není velký. Britský science fiction horor natočil v roce 1980 režisér Stanley Donen, který se proslavil žánrově zásadně odlišnými filmy jako muzikál Zpívání v dešti nebo hitchcockovský thriller Šaráda. Saturn 3 se nechal inspirovat extrémně úspěšným Vetřelcem, který měl premiéru jen o rok dříve... (Filmhouse)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Popravdě, Saturn 3 je solidní scifárna, u které jsem ale okamžitě ze začátku věděl, co se bude dál dít, takže žádné zásadní překvapení pro mě film neměl, i když vlastně jedno zásadní by tam ještě bylo, až takřka šokující, ale to do sci-fi podobného typu patří, a určitě to za to stojí vidět. Celkově to není špatný film, řekl bych, že na tehdejší dobu to byl film, plný revolučních triků a efektů, zajímavého příběhu, ale hlavně ten zajímavý příběh je v dnešní době krapet omletý, a tak ztrácí na kvalitě, protože fakt, že nějaký robot zmagoří a začne ničit posádku je snad v každé druhé sci-fi z vesmíru, a to filmu hrozně ubližuje. I tak je to ale zajímavé zpestření a pro člověka, který tyto filmy má rád, určitě příjemné překvapení. Na svojí délku to skutečně není nijak hrozné, dobře se na to kouká a svižně to uteče, no a ten konec, ten konec, to je na tom filmu asi to nejlepší, protože narozdíl od celého filmu, ten konec tomu dodal patřičnou šťávu. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Strašne dementní záležitost s příšernou hudbou a zvuky, které mě budou pronásledovat i ve snech. Scénář je místy odpadní záležitost, herci jsou toporní a nudní. Keitel má celou dobu jeden výraz a Kirk to je křeč sama o sobě. Jediný na koho se dá dívat je Farrah, a že to je místy podívaná. Robot je tupej jak můj dnešní výraz po ránu, co sme došli v sedm z mlejna. Snaží si to hrát na vetřelčí film, ale krutě to nefunguje. Další z filmů typu Leviathan, se kterými se roztrhl po Vetřelcovi pytel. Ale Leviathan je aspoň o třídu lepší. Tohle je nudná šeď, beroucí se strašně vážně. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

To zpracování je hodně zaměřeno na robota, ale za to se ho povedlo skvěle zvládnout technicky i vizuálně. Ale přitom je tady důležitý i příběh. Jenže tak nějak v tom prostředí zaniká celkový sci-fi dojem z toho, co je prezentováno. Přitom propojení člověka a robota je zde podáno skutečně skvěle, i když může místy vyznívat směšně, ač rozhodně ne úmyslně. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nijak výjimečná sci-fi, sice se zajímavými triky, ale dějově jen průměrná. Ani herecké obsazení, byť velmi kvalitní, tentokrát nezaručuje nějakou "vyšší úroveň". Kirk Douglas i Harvey Keitel poněkud přehrávají, Farah Fawcett je pak do filmu obsazena jen jako půvabný ženský prvek, a to také celý film plní. ()

choze 

všechny recenze uživatele

V pubertě jsem se kolem toho ve videopůjčovně něco nachodil a teď vidím, že jsem o nic nepřišel. Sexy astronautka bojuje ve vesmírné laboratoři o život se vzbouřeným robotem - lepší zápletku neznám, jenže i když Farrah Fawcett sexy rozhodně je, design robota mě jako robofila vůbec nezaujal a co je horší, než Farrah s ním bojuje Kirk Douglas (on, ona i film byli nominováni na Zlatou malinu). Suma sumárum nenáročná britská komorní sci-fárnička z ranku áčkových béček, tj. triky, výprava a herci ošéfovaní dobře, ale scénář podprůměrný, žánr nijak neposouvající. Vypíchl bych snad jen scénu, kdy robot vytahuje Farrah z oka smítko. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (4)

  • Film zpočátku režíroval John Barry, byl ale propuštěn a nahrazen Stanley Donenem. (Caszidy)
  • Film obdržel 3 nominace v historicky prvním ročníku (1980) Razzie Awards (Zlaté maliny), udělované nejhorším filmům. (Caszidy)

Reklama

Reklama