Reklama

Reklama

Kriminálka Staré Město

(seriál)
  • Slovensko Kriminálka Staré Mesto
TV spot 8
Slovensko / Česko, (2010–2013), 12 h 19 min (Minutáž: 52–59 min)

Hrají:

Zuzana Fialová, Matěj Hádek, Milan Lasica, Emília Vášáryová, Tibor Babarcai, Peter Šimun, Marián Slovák, Boris Farkaš, Táňa Pauhofová, Alexander Bárta (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Nový česko-slovenský kriminální seriál České televize, Slovenské televize a společnosti Trigon, zasazený do každodenní reality životem kypícího bratislavského Starého Města. Ale tak jako je současný zločin mezinárodní, tak i naše příběhy se budou odehrávat v širším, česko-slovenském prostoru. Svoji úlohu v seriálu hraje především pestrobarevný vzorek typických obyvatel malebné bratislavské čtvrti, lidí se svými rozmanitými, často smutnými osudy. Nejen drobné krádeže, ale i vraždy z vášně, či skandální aféry s mezinárodním dosahem stojí v centru tohoto poutavého vyprávění, plného napětí, zajímavých psychologických postřehů i nadlehčeného humoru. (Česká televize)

(více)

Videa (14)

TV spot 8

Recenze (123)

PatoP 

všechny recenze uživatele

Pre mňa je Kriminálka Staré Mesto nadštandartný a jeden z mála vydarených porevolučných seriálov. Nie je to žiadny papundekel typu Ordinácia, Panelák a podobne. Zápletky sú zaujímavé a napínavé, no a nechýba tu dokonca ani také ojedinelé korenie v dnešných seriáloch ako je humor. A navyše mám aj slabosť pre podľa mňa najkrajšiu slovenskú herečku Zuzanu Fialovú. Takže tvorcom môžem iba gratulovať. ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Nevypada to tak spatne, prestoze ceske a slovenske kriminalky jsou vzdycky jaksi suche... tady se alespon objevuje spousta zajimavych hercu (treba Zuzanu Fialovou jsem videla poprve a musim rict, ze je dobra, dale zname firmy jako Vasaryova a Langmajer a dalsi). Bohuzel pribehy jsou nudne a herci nemaji moc prostoru... predvadi se vic v soukromem zivote nez v kriminalistice, coz je u kriminalky velke minus. ()

Reklama

larelay 

všechny recenze uživatele

Pod toto ze sa podpisal Dominik Dan? Tazko tomu uverit... Jeho knihy su plne humoru a dobre padnucej logiky, tuto mi vadila hlavne Zuza, ktora nie je herecka, nemala by hrat, mala by radsej tancovat, kedze to nepozeram :D a celkova topornost serialu... Zbytocne zabery na auto, z auta, pred autom, pod autom... To uz bolo vazne ako Jose na plazi, Jose v zalive... Mohla by som povedat, ze najviac sa mi asi pacila prva cast a potom ta o tom v tej maske, ale inak to bola bieda. Nudne pripady, vopred predvidatelne, ziadne napatie... nic... nevadi, pozerat sa to dalo :) ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Po Epizodě 1: Rakousko-Uherský koprodukční seriál už tady dlouho nebyl. Tento bohužel až příliš rozebírá Velmi Křehké Vztahy a hrozím se, aby v dalších dílech nešla hlavní hrdinka ke gynekologovi! Když u jsem u ní, tak trpím na brunetky, paní Fialová má kozy a tak, nicméně cosi v jejím obličeji mi způsobuje noční můry jako Pennywisse středoamerickému pubescentovi. Takže zatím Pilot trochu nezáživně krouží kolem Katyně a já tomu dávám ještě šanci, protože jsem zvědav, jestli to polská vládní garnitura tentokrát náhodou nepřežije. Po Epizodě 2: Prezident Kaczynský se zrovna připotácel do kabiny a povídá pilotovi: "Buď si dáš ještě vodku nebo přistaň. Střízlivý mě nudíš." Po Epizodě 3: Pilot leknutím přitáhl kormidlo k pasu a tak těsně břichem neškrtl o blížící se stromy. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Další kriminální seriál na našich obrazovkách, slovensko-český, tentokrát překvapivě koukatelný. Mezi devizy rozhodně patří slušné obsazení a výkony herců, Matěje Hádka jsem už nějakou dobu neviděl a musím napsat, že nutkání praštit ho latí po hlavě jsem tentokrát rozhodně neměl. Zmínit se musím o Zuzaně Fialové, nejen že jí to moc sluší (ňamky), ale moc mi ve své roli seděla. Ona i její postava jsou sympatické. Případy jsou bohužel trochu slabší, práce u policie holt není romantika à la Columbo, ale zpracování je dobré. Seriál se totiž vyvaroval protahovaných scén, kde si aktéři přehazují kecy jako bramboru, a díky tomu vše docela odsýpá. Vyloženě dramaticky akční sekvence nečekejte, ale rozuzlení, ke kterému díl vždy směřuje, docela funguje a nějaká honička se taky najde. To ale není pilířem, autoři sází na postavy, včetně sond do osobního života, a jejich postupnému řešení případu. I když rezervy by se našly. Hudební doprovod a podbarvení záběrů jsou trochu zvláštní, ale potešily. Já byl průměrně spokojen a výsledkem vlastně potěšen, po několika nezáživnych kriminálních seriích nedávné doby a asi miliónu telenovel přes kopírák krok dobrým směrem. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (4)

  • Na výrobe seriálu sa podieľal známy autor detektívnych románov Dominik Dán. (R4D0)
  • Jméno scenáristy Dominika Dána je umělecký pseudonym autora, který svou totožnost pečlivě tají. Jelikož zná detailně jednotlivé kauzy, spekuluje se, že jde o bývalého nebo stále aktivního kriminalistu. (Olík)
  • V pátém díle je pachatel spoután náramky s rukama před tělem, avšak v dalším záběru má spoutané ruce za zády. (sator)

Reklama

Reklama