Reklama

Reklama

Kriminálka Staré Město

(seriál)
  • Slovensko Kriminálka Staré Mesto
TV spot 2
Slovensko / Česko, (2010–2013), 12 h 19 min (Minutáž: 52–59 min)

Hrají:

Zuzana Fialová, Matěj Hádek, Milan Lasica, Emília Vášáryová, Tibor Babarcai, Peter Šimun, Marián Slovák, Boris Farkaš, Táňa Pauhofová, Alexander Bárta (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Nový česko-slovenský kriminální seriál České televize, Slovenské televize a společnosti Trigon, zasazený do každodenní reality životem kypícího bratislavského Starého Města. Ale tak jako je současný zločin mezinárodní, tak i naše příběhy se budou odehrávat v širším, česko-slovenském prostoru. Svoji úlohu v seriálu hraje především pestrobarevný vzorek typických obyvatel malebné bratislavské čtvrti, lidí se svými rozmanitými, často smutnými osudy. Nejen drobné krádeže, ale i vraždy z vášně, či skandální aféry s mezinárodním dosahem stojí v centru tohoto poutavého vyprávění, plného napětí, zajímavých psychologických postřehů i nadlehčeného humoru. (Česká televize)

(více)

Videa (14)

TV spot 2

Recenze (123)

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Nevypada to tak spatne, prestoze ceske a slovenske kriminalky jsou vzdycky jaksi suche... tady se alespon objevuje spousta zajimavych hercu (treba Zuzanu Fialovou jsem videla poprve a musim rict, ze je dobra, dale zname firmy jako Vasaryova a Langmajer a dalsi). Bohuzel pribehy jsou nudne a herci nemaji moc prostoru... predvadi se vic v soukromem zivote nez v kriminalistice, coz je u kriminalky velke minus. ()

Jiu 

všechny recenze uživatele

Tri hviezdy za to že to je konečne niečo normálne z naších končin. Nemôžem si pomôcť ale kým českí herci hrajú, slovenskí sa skôr toporne snažia spomenúť si na repliky... (možno to bude tým tupým scenárom).Slovenskému publiku sa na to pozerá o to horšie, že všetci naši herci sa už stihli potopiť v panelákovo-ordináciových blbinách, kým české soap opery u nás nie sú až tak okukané. Inak Hádek by bol skvelý Krauz, ak by vykopli Fialovú a našli rovnako dobrého Chosého a hlavne sa zamerali na kliminalistiku a nie rodinné trable, začalo by to mať niečo do seba. ()

Reklama

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Neštěstím tohoto seriálu je jednoznačně Zuzana Fialová. Zuzana Fialová jako scénáristka, která všechny (narozdíl od ní pěkné) herečky vyšachuje, přidělí jim okrajové role lauzerek a sama vyžere 99% vysílacího času pro sebe. Dovedete si představit, že o takovou Táňu Pauhofovou nebo Sandru Novákovou v reálným životě nikdo ani nezavadí, zatímco tuhle almaru chtěj všichni píchat a to furt? Dále Zuzana Fialová jako herečka, která nedbaje na svůj rozrostlý podvozek a dvě brady neustále, ale tím myslím doopravdy v každém záběru, dělá na někoho mrdavý oči - na dědka odvedle z baráku, na kolegy policajty, na vlastního devítiletýho syna, na vlastní sedmdesátiletou matku, dokonce i na vyšetřovaný a podezřelý. Ona to prostě jinak před tou kamerou nedovede. Bylo mi z ní až fyzicky špatně - egomaniačka, která nějakou záhadou století dostala šanci vystavět si kult, nebo se o to aspoň pokusit. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Československý pokus o moderní krimi, zkušení herci, přitažlivé prostředí, ale je to jen "suchý nácvik", než do toho praští pořádně a rozbalí to na nás tak, že se nebudeme moct dočkat dalšího pondělka :-). Zkrátka ještě to není dechberoucí jízda, jen taková projížďka Bratislavou. Jako vždy, komentář verbal111 numero uno na čsfd, kam ty na to kámo chodíš, ty bys mohl psát skoro scénáře ke komiksům na zadní stranu kakaa, ne fakt, jako vždy mě tvůj komentář pobavil, protože sedl jako ulitý. Co dodat? Asi ten, co by měl rozum a koule na pořádný chytlavý seriál, sedí ještě ve školní lavici a vyrývá do ní nemravné piktogramy... ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z mála slovenských seriálových nadpriemerov. V záplave telenoviel vyplával na povrch a zaujme aj širokým hereckým obsadením, okrem asi všetkých mladých slovenských hercov a zopár českých sa predstavilo aj pár osvedčených mien zo staršej generácie. Príbehy a zápletky síce nie sú ako z prípadov Sherlocka Holmesa, ale komisára Rexa by som tu určite nevyťahoval. Fialovej rola Zuzany výborne sadla, nemusí sa vôbec hanbiť a naviac tam aj dobre vyzerá. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (4)

  • V pátém díle je pachatel spoután náramky s rukama před tělem, avšak v dalším záběru má spoutané ruce za zády. (sator)
  • Na výrobe seriálu sa podieľal známy autor detektívnych románov Dominik Dán. (R4D0)
  • Jméno scenáristy Dominika Dána je umělecký pseudonym autora, který svou totožnost pečlivě tají. Jelikož zná detailně jednotlivé kauzy, spekuluje se, že jde o bývalého nebo stále aktivního kriminalistu. (Olík)

Reklama

Reklama