Reklama

Reklama

Kriminálka Staré Město

(seriál)
  • Slovensko Kriminálka Staré Mesto
TV spot 10
Slovensko / Česko, (2010–2013), 12 h 19 min (Minutáž: 52–59 min)

Hrají:

Zuzana Fialová, Matěj Hádek, Milan Lasica, Emília Vášáryová, Tibor Babarcai, Peter Šimun, Marián Slovák, Boris Farkaš, Táňa Pauhofová, Alexander Bárta (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Nový česko-slovenský kriminální seriál České televize, Slovenské televize a společnosti Trigon, zasazený do každodenní reality životem kypícího bratislavského Starého Města. Ale tak jako je současný zločin mezinárodní, tak i naše příběhy se budou odehrávat v širším, česko-slovenském prostoru. Svoji úlohu v seriálu hraje především pestrobarevný vzorek typických obyvatel malebné bratislavské čtvrti, lidí se svými rozmanitými, často smutnými osudy. Nejen drobné krádeže, ale i vraždy z vášně, či skandální aféry s mezinárodním dosahem stojí v centru tohoto poutavého vyprávění, plného napětí, zajímavých psychologických postřehů i nadlehčeného humoru. (Česká televize)

(více)

Videa (14)

TV spot 10

Recenze (123)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Snaha se cení, ale bohužel nestačí na to, aby vytáhla tuto sérii sedmi detektivních epizod - pravda, se sympatickými postavami - do červeného pásma. Kriminálka Staré Mesto si prostě tak nějak "dělá to svoje", aniž by oslňovala kamerovými filtry a podobnými vychytávkami (na to tu máme Stropnického a jeho partu od Anděla), a nejde tomu příliš co vytýkat. Jenom to, že sice neurazí, ale ani nenadchne - dnes už si nepamatuju ani jeden díl, jen kdo hrál hlavní role, a že Milan Lasica je stále velký boss:) A to na víc než na 60% nestačí. Dobře, možná by mohlo na sedmdesát, na tu bídu okolo, ale to by potom nebyl znát ten masivní kvalitativní posun, který se stal s druhou - úplně jinak pojatou - sérií. Tu, na rozdíl od téhle, vřele doporučuju. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Po Epizodě 1: Rakousko-Uherský koprodukční seriál už tady dlouho nebyl. Tento bohužel až příliš rozebírá Velmi Křehké Vztahy a hrozím se, aby v dalších dílech nešla hlavní hrdinka ke gynekologovi! Když u jsem u ní, tak trpím na brunetky, paní Fialová má kozy a tak, nicméně cosi v jejím obličeji mi způsobuje noční můry jako Pennywisse středoamerickému pubescentovi. Takže zatím Pilot trochu nezáživně krouží kolem Katyně a já tomu dávám ještě šanci, protože jsem zvědav, jestli to polská vládní garnitura tentokrát náhodou nepřežije. Po Epizodě 2: Prezident Kaczynský se zrovna připotácel do kabiny a povídá pilotovi: "Buď si dáš ještě vodku nebo přistaň. Střízlivý mě nudíš." Po Epizodě 3: Pilot leknutím přitáhl kormidlo k pasu a tak těsně břichem neškrtl o blížící se stromy. ()

Reklama

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Pro mě další ze seriálů, které jsou sice natočeny s československými herci, ale celé je to zkopírované z již notoricky známých seriálů zahraničních. Někdo si řekne, co mají stále filmaři vymýšlet, když je snadné to "zkopírovat", a vrazit do nějaké televize.. Běžným divákům, kterých je většina, tak je to fuk, chtějí se jen rozptýlit, a doba, kdy se věřilo, že TV je něco víc, než zábava, tak už je dávno pryč. ()

piranha 

všechny recenze uživatele

Seriál je zasazený do zajímavého prostředí a obsazeni byli sympatičtí herci, nicméně to, jak se na něm tvůrci vyřádili dějově, je věčná škoda. Kriminální zápletky nejsou příliš propracované a v některých dílech slouží jen jako chabé pozadí při rozebírání pracovních a rodinných vztahů. To, že po namachrované hlavní hrdince jede snad každý chlap v produktivním i postproduktivním věku, mi přišlo trapné už v prvním díle. ()

klerik

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale pre mňa osobne to vyzerá na najväčšie fiasko posledných rokov... Je to ako Komisár Rex bez komisára Rexa... Triviálne(!) kriminálne zápletky, prepchanosť zmámymi tvárami (a z toho vyplývajúca značná zbytočnosť niektorých scén a postáv), malá vierohodnosť Zuzany Fialovej, zdĺhavosť, nevyužitie retro atmosféry a vzápätí nevyužitie "akčných" moderných prvkov... Zlaté V MENE ZÁKONA...___Pár epizód sa napokon podarilo, čím to je, že Slovenská televízia má začiatky takmer všetkých svojich seriálov také slabé??? ()

Galerie (110)

Zajímavosti (4)

  • Na výrobe seriálu sa podieľal známy autor detektívnych románov Dominik Dán. (R4D0)
  • V pátém díle je pachatel spoután náramky s rukama před tělem, avšak v dalším záběru má spoutané ruce za zády. (sator)
  • Jméno scenáristy Dominika Dána je umělecký pseudonym autora, který svou totožnost pečlivě tají. Jelikož zná detailně jednotlivé kauzy, spekuluje se, že jde o bývalého nebo stále aktivního kriminalistu. (Olík)

Reklama

Reklama