Reklama

Reklama

Poslední dny na Marsu

  • Velká Británie The Last Days on Mars (více)
Trailer

Měl to být poslední den jejich mise na Marsu, jenže poté, co se jeden ze členů týmu vydá na neschválenou expedici, to možná bude i poslední den jejich života... (Czexx)

Videa (3)

Trailer

Recenze (378)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Sklamanie. Vizuál fajn a príbeh tiež vyzeral na dobrú záhadnú vesmírnu zabijačku, ale nakoniec to ostalo len pri fajn zabijačke s dobrými efektami a hercami, ktorá si bere od každého sci-fi filmu niečo a sama nič nové navrch neprihodí. Škoda, po Prometheusovi tu mohol byť ďalší slušný sci-fi horor, ktorých dnes už ubúda. 65% - 3* ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tento typ "We explore mysteries of Outer Planets" sci-fi já opravdu můžu. Po úžasné Europa Report přichází na řadu The Last Days on Mars, kde kosmonauti nezkoumají měsíc planety, nýbrž samotnou planetu. Díky jediné větě ze zdejších komentářů jsem se ihned dozvěděla, co že se to tam na Marsu vlastně přihodí:) Ale co, nevadí a můj zážitek z filmu to rozhodně nijak nenarušilo. Tíživá atmosféra je zdařilá, stejně jako akční scény. V hlavní roli boduje skvělý Liev Schreiber. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NIKDY NEUVIDÍŠ DOMOV…“ /// Někoho napadlo, že točit sci-fi vyjde levněji, než točit třeba.. třeba… no to je jedno. Stačí trochu CGI, kulisy a posádka schopná vyloudit nějakou emoci. Levně neznamená vždycky špatně (soráč, nic jinýho mně teď nenapadá…). Tady to taky jde, než začne veškerý sci-fi ustupovat hororu. Nevadí mi, že běhaj po Marsu jak po nějaký pláži. Nejsu vodborník z NASA. Štve mě, že příběh recykluje dávno vymyšlený a vlastně se řeší naprostá píčovina a ještě k tomu debilně. Bez emocí a překvapení. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Povídku ,,The Animators“, kterou v roce 1975 napsal Sydney J. Bounds, neznám. 2.) Mým snem je vidět zombíka na Marsu. 3.) Thx za titule ,,topr harley“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zase Vetřelec? Ale to snad....skutečně je příběh ze sedmdesátých let minulého století (pomíjím inspiraci u ještě staršího snímku) tak silný, že ho scénáristi nedokáží přebít jiným, stejně dobrým či snad lepším? Zřejmě zatím asi ne. Na druhou stranu se mi film směrem k závěru líbil čím dál víc, a tak z původních 2* se mi dostal téměř ke 4*. Kombinace se zombie snímky tomu sice dává jiný rozměr, ale hlavní wellsovsko-čapkovská myšlenka o nebezpečí kolem nás zůstává. Více snad ještě Wellsova, že totiž z vesmíru bychom měli očekávat spíše hrůzu, než civilizaci přicházející s láskou a pochopením. Člověk objeví mezi hvězdami něco, co může přinést lidstvu utrpení a zkázu. Pak nastává dilema z vetřelčí ságy - dostat tuhle hrůzu na Zemi, nebo jí v cestě k nám zabránit všemi dostupnými prostředky? Otevřený konec nechá diváka na rozpacích. Co může lidstvo očekávat? Člověk jako spouštěcí mechanismus oné hrůzy a současně jako ten, kdo by ji umožnil cestovat vesmírem, je nakonec trestán - kdo seje vítr, sklízí bouři. Lze v tom samozřejmě vidět i alegorii na jakékoliv konání člověka vedoucí k jeho případné záhubě. Pěknou vizuální stránku kazí snad jen příliš pixelová bouře na Marsu, ale jinak jsem byl spokojen. Komorní drama ve vesmíru, které má nakročeno k masakrální řeži, ale jen nakročeno. Tentokrát mi to nevadilo... ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Krásný, čístý SF vizuál, triky na úrovni, kvalitní herci-to všechno tam je. Ale když už se s tím tak napiplali, nemohli tam hodit nějáké hezké chapadloidní emzáky? Nějákou kreatůru nad kterou by mé oldschoolové, sci-fi horrorové srdce zaplesalo nadšením? Jasně, někdo by potom možná nadával, že to vykrádá Alieny, The Thing, nebo třeba Critters, ale takhle je to stejně jen taková-lépe natočená ale méně COOL-variace "Ghosts Of Mars"......... Nenudil jsem se ale ve výsledku mě ten promarněný potenciál zklamal. Škoda :( ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Romola Garai je velká milovnice sci-fi žánru, avšak průběh natáčení okomentovala: "Nošení skafandru je stejné jako nosit korzet. Je to stejně nepříjemné." (Dr Lizal)
  • Scenárista Clive Dawson se snažil zůstat věrný původní povídce "The Animators" Sydneyho J. Boundse. V původní předloze však figurovala posádka o 6 mužích, zatímco ve filmu se objevily navíc dvě ženy. (Dr Lizal)

Související novinky

Festival sci-fi filmů

Festival sci-fi filmů

07.03.2014

Lákají vás neprobádané hlubiny vesmíru? Rádi přemýšlíte o tom, jak by mohla vypadat budoucnost lidstva? Pak by vám neměl uniknout první ročník festivalu sci-fi filmů Future Gate. V pražském kině Bio… (více)

Reklama

Reklama