Reklama

Reklama

Nevinné lži

(seriál)
  • angličtina Innocent Lies
Trailer 1
Česko, (2013–2014), 16 h 21 min (Minutáž: 70–82 min)

Hrají:

Aňa Geislerová, Tomáš Pavelka, Roman Luknár, Daniela Kolářová, Vojtěch Dyk, Tatiana Dyková, Jitka Čvančarová, Matěj Ruppert, Boris Hybner, Jiří Langmajer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

„Každý má někdy důvod neříct pravdu"
I malá lež může způsobit velké potíže. Cyklus komorních televizních filmů o osobních problémech i společenských fenoménech, který Česká televize připravila ve spolupráci se společností SALON VRABEL, bude uveden pod společným názvem Nevinné lži. (Česká televize)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (270)

geklon 

všechny recenze uživatele

Odvážné, současné, a konečně do černého. 1. Na tenhle díl se nepodívám.... 2. Lež má rozbité auto - Pane Kotek klobouk dolů, tohle je svěží a milé, casting je výborně vyšpičkovaný a ze snímků dýchá ta pohodová atmosféra z natáčení. Těch pár nedostatků? Čert to vem. 75% 3. 4. Příjemně odlehčující epizodka. Leč banální a příběhem čitelná. 60% 5. Klukovina je zatím nejslabší. Herecké obsazení mladých šplhounů i jejich výkony jsou ale obdivuhodný 60% 6. Děcka jsou v pohodě, ale dospělý jsou v prdeli. Paráda, netřeba hodnotit, třeba vidět.... konečně 100% 7. Prušinovský opět dokázal, jakým je univerzálem a příběh Čistá práce je atmosférou a vývojem tak naléhavá a uvěřitelná, že je mi niterně ouzko. 90% ()

Disk

všechny recenze uživatele

LEŽ MÁ ROZBITÉ AUTO. Režisér Vojta Kotek to měl zmáknutý a hlavně měl štěstí na parádní casting. Vilhelmová skvělá, Vojta Dyk má charisma až na půdu a Miroslav Krobot je velký Pán i na malém prostoru. K tomu si přidejte odkaz na Pulp Fiction a máte výborný malý televizní film. :) P.S.: Na televizní poměry výborný hudební doprovod. ()

Reklama

Jufonka 

všechny recenze uživatele

Moc nevím, jak hodnotit, vzhledem k tomu, že zde bohužel není seriál rozdělen na jednotlivý díly, aby uživatel mohl hodnotit zvlášť. Nechápu proč, když u hodně jinejch seriálů, kdy jsou díly v podstatě jednotlivý TV filmy, to jde. Ale OK. Dávám 4 hvězdy, a to proto, že jde přece jen o českou televizní tvorbu, která je z 80 % naprostá žumpa, proti níž i některý mexický telenovely působí jako oskarový snímky, a tak si nadprůměrný tuzemský televizní projekty jako Nevinný lži nebo Soukromý pasti přimhouření oka a podporu diváka zaslouží. Neviděla jsem všechny díly, ale mám to v plánu Takže zatím: Druhý dech: Tenhle díl se mi asi líbil skoro nejvíc z těch, co jsem viděla. Vlastně mě z toho až zamrazilo, člověk si uvědomí, jak se tohle může stát nám všem nebo komukoliv z rodiny. Během měsíce můžete bejt na dlažbě, ačkoliv ste předtim měli vilu s bazénem. Jediný, co mi přišlo až přehnaně sluníčkový, byl závěr. Ale koneckonců proč ne, tak nějak to vyvážilo tu depresi předtim a stejně si nejsem jistá, jakej jinej závěr by se dal vymyslet. Hvězdička: Haha. Nikdy by mě nenapadlo dát dohromady Brodskou a Suchánka, ale ono to fungovalo a vlastně to občas bylo i vtipný. Taková oddechovka. Klukovina: Imho téma spíš pro kluky. Jak se říká - mě to nenadchlo, ale ani neurazilo. Dokážu si představit, že by se to v reálu vážně mohlo stát. Děti dělaj blbosti a vymejšlej si neskutečný lži. Chromozom: Od tohodle dílu jsem čekala trochu víc, chvílema mě to ani nebavilo. Prvotní zápletka nudá nebyla, ale pak mi přišlo, že se ani divák už nemá na co těšit, snad jen na to, jestli si lesba nabrnkne chlapa. Vedlejší příznaky: Celkem reálnej příběh, kterej se může stát komukoliv z nás. Únavovej syndrom je v podstatě docela vážná nemoc, která se mnohdy zaměňuje jen za pouhou lenost, ale když se to spojí s vyhořenim nebo s úzkostí, tak to je asi docela v háji. A co potom, když vám na to cpou anitedepresiva. Byl lásky čas: Jako je Klukovina podle mě spíš pro diváky mužskýho pohlaví, tak bych si tipla, že Byl lásky čas ocení spíš ženy. Mně se tenhle díl líbil dost. Ačkoliv Janžurovou ani Havlovou nemám ráda jakožto osoby, tak je dost obdivuju jakožto herečky. A tady se mi jejich herecký výkony líbily a trochu mi to něčim připomnělo muj oblíbenej Kachyňův film Fany. Ani ten závěr, kterej se dá vykládat víc způsoby (resp. v diskuzi u online recenze od Spáčilky na iDnesu to čtenáři pochopili různorodě), mi nevadil. Moje pravda: Pro mě zatím nejslabší díl z těch, který jsem viděla. Dala bych mu tak 2 hvězdičky. Přišlo mi to spíš jako zfilmovaná povídka z časopisu Rytmus života. Scénář o ničem. ()

khedy 

všechny recenze uživatele

1. díl (Pod hladinou): Aňa Geislerová patří bezesporu k české herecké špičce a v této povídce to jen potvrdila. Téma mi sice moc nesedlo, čekal bych trochu více nějaké akce a méně zbytečných řečí, ale špatné to rozhodně nebylo. Jsem celkem zvědavej na další díly tohoto cyklu, které dle popisu vypadají hodně zajímavě. 2. díl (Lež má rozbité auto): Ten Dyk je opravdu příjemnej herec a spolu s Vilhelmovou to fungovalo dokonale. Velmi příjemná oddechovka s příjemnými herci, ve všech ohledech zábavnější než první díl tohoto cyklu. Jestli to takhle půjde dál, tak zvedám na 4 hvězdy. 3. díl (Druhý dech): Po třetím dílu už mi nezbývá nic jiného, než jít s hodnocením nahoru. Po celkem pohodové povídce o rozbitém autě na nás vybavili zase něco tak "trochu" depresivního a tentokrát zašli ještě mnohem dál než v případě první povídky. Téma chudoby, dluhů a vším co je s nimi spojené je pro tuto dobu velmi aktuální. A musím říct, že v této povídce se to povedlo zachytit dobře, jen škoda toho "šťastného" konce. Herci byli standartně výborní. Jediné s čím jsem však měl větší problém bylo, že když to celé začalo dostávat ty pravé grády, povídka již byla téměř u konce. Těch 70 minut prostě na některé příběhy nestačí. 4. díl (Hvězdička): Příjemná oddechovka s celkem originální pointou a sympatickými herci. Jen je škoda, že plno věcí zůstalo tak nějak nedořešených či neobjasněných. Měl jsem podobný problém jako u předchozí povídky, v momentu když to začlo být nejvíc zajímavé se již příběh blížil ke svému konci. ()

RonaMidu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

viděla jsem jen třetí díl - Druhý dech....nejdřív jsem dala čyři hvězdy,dokázalo to ve mně vyvolat hodně stísněné pocity,ale ten konec,ten konec....takže jen tři______________a viděla jsem i šestý díl - Chromozom....téma jako fík,ztvárnění spousty nevyslovených otázek a plno postřehů,i děti hrály super,vylepšuju hodnocení ()

Galerie (331)

Zajímavosti (19)

  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • V epizodě zazní rapové skladby „Kata-Strofy“ a „Verbální atentát“ od skupiny Prago Union. (Nick321)
  • Otec (Boris Hybner) čte knihu „Život C. G. Junga II. – K pramenům moudrosti (1918–1961)“ od Ronalda Haymana. (sator)

Reklama

Reklama