Reklama

Reklama

Nevinné lži

(seriál)
  • angličtina Innocent Lies
Trailer 1
Česko, (2013–2014), 16 h 21 min (Minutáž: 70–82 min)

Hrají:

Aňa Geislerová, Tomáš Pavelka, Roman Luknár, Daniela Kolářová, Vojtěch Dyk, Tatiana Dyková, Jitka Čvančarová, Matěj Ruppert, Boris Hybner, Jiří Langmajer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

„Každý má někdy důvod neříct pravdu"
I malá lež může způsobit velké potíže. Cyklus komorních televizních filmů o osobních problémech i společenských fenoménech, který Česká televize připravila ve spolupráci se společností SALON VRABEL, bude uveden pod společným názvem Nevinné lži. (Česká televize)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (270)

Laxik

všechny recenze uživatele

Pod hladinou: 65%... humor na pět hvězd. Postavy mají v humorných složkách filmu tak úžasný nadhled, že vás to hned odrovná. Příběh tuctový, ale solidně odehraný. Nejsem ale cílovým divákem, takže mě berte s rezervou. Na příští díl se asi nepodívám, i když jako substituce souběžně vysílané Superstar to nemá chybu. ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Pod hladinou ★★★★ (zajímavý především vývoj vztahu mezi matkou /Daniela Kolářová/ a dospělou dcerou /Aňa Geislerová/), Lež má rozbité auto ★★★ (příjemná a navíc humorem odlehčená povídka, chemie mezi Vilhelmovou a Dykem opravdu funguje), Druhý dech ★★★★ (chlap v balíku příjde o práci, kvůli dluhům pak i o vilu, manželku i děti - skvělý Langmajer v hlavní roli táhne tento nadprůměrný díl), Hvězdička ★★ (tak tohle byl zatím rozhodně nejslabší díl, zaujala mě pouze půvabná Tereza Voříšková v roli fiktivní dívky Iris, její přirozenost je obdivuhodná...), Klukovina ★★★★ (o tom, jak může mít křivé svědectví nedozírné následky pro životy obviněného i žalobců - mimochodem výborný Taclík, a i chlapecké role jsou zvládnuty poměrně dobře), Chromozom ★★★ (poměrně povedený díl o tom, jak laborantka zpronevěří spermie, krásné lokace na konci dílu, kde jsou záběry na venkovské nádraží), Čistá práce ★★★★ (scénář je možná trošičku slabší, zato naprosto perfektní a odzbrojující je herecký výkon Jana Plouhara v hlavní roli zfetovaného stavbaře, rýsuje se nám pan Herec), Byl lásky čas ★★★★ (a nakonec plejáda výborných herců v podání Freimanové, Janžurové, Havlové, Vetchého, Munzara a Hanáka - co chtít více...) České televizi děkuji za po mnoha letech parádní seriál, který je opravdu koukatelný a má smysl ho vidět... A jdeme na hodnocení druhé řady: Zrádce ★★★★ (věčné dilema mezi Spartou a Slávií potvrzuje že "fotbal je krásnej" a Taclík s Hádkem jsou nepřekonatelní, druhá řada tedy nasadila vysokou laťku hned zpočátku - jeden z nejlepších dílů), Vedlejší příznaky ★★★★ (tak tahle série se snad povedla ještě více než ta první, Kodetové role hysterické matky sedla jak ušitá a vlastně si střihla roli jakoby ze svého života, kopa dětí, život na vesnici, manžel hudebník), Na dně skleničky ★★★ (druhá série si sice pořád drží vysokou laťku, ale tento díl krápánek zaostává za prvníma dvěma - přestože Majer podává velmi uvěřitelný výkon alkoholika), Moje pravda ★★★ (tento díl není špatný, ovšem nějak se dookola začíná opakovat téma mezilidských vztahů, což začíná malinko nudit. A příběh není ničím překvapivý, ohromující - bohužel je to někdy až skoro rutinní - aneb dětí, vnímající rozvádějící se rodiče, stále přibývá. Ovšem oceňuji comeback skvělé Preissové, dále zde perfektní Vágnerovou a rovněž dokonalého Vyorálka. Ale jak známo, herecké obsazení je výtečné v každém díle), Hra ★★★★★ (a na závěr musím dát plné hodnocení, je to pocta celému perfektnímu seriálu, ale i tomuto skvostnému epilogu. Děj na pomezí virtuality a skutečného světa parádně graduje, napětí by se dalo krájet, herecká práce je po všech stránkách dokonalá - špičkový Vetchý i ostatní herci, rovněž tak hlavní dětská herečka. Laťka byla nasazena vysoko, ale tady se ji podařilo překonat. Paráda a pokud někdy vznikne nějaká třetí řada - nevím, nevím zda je v tuzemských silách poslat laťku výš). ()

Reklama

Riley 

všechny recenze uživatele

1. díl - 90% - Naprosto super. Výborné herecké výkony, skvělá zápletka a pro mě logické přešlapy vedle. 2. díl - 40% - Táňa s Vojtou si tu ve zkratce sehráli svůj osobní příběh, což stejně jako zápletka vyznělo tak absurdně, že jsem jen kroutila hlavou. Jejich jednání a pocity jsem nechápala a postavy tak ve mě nevyvolaly nic jiného než nezájem. Oba dva považuju za dobré herce a tohle byl zbytečný přešlap vedle. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Určite je to seriálový NADpriemer pri tých dnešných telenovelách, čo sa valia zo všetkých programov. Podobnosť so Súkromnými pascami je očividná a to je len dobre, aspoň z môjho pohľadu. (10.3.2013) Nová séria roku 2014 začala dielom Zradca a bol to podarený začiatok. Na pozadí futbalovej témy Sparta vs. Slavia sú odhaľované charaktery ľudí v reklamnom biznise a nielen tam. Udalosti prichádzajú nečakane, scenár je výborný, postavy pre mňa neboli zaťažované známymi hereckými tvárami. A záver hoci naivný pohladí po duši, ja mám takéto konce rád. (7.9.2014) Vedlejší účinky je prvotriedna depka o lekárskych zlyhaniach vedúcich k rozvratu človeka a jeho rodiny. Hlavne, keď má človek s nejakými podobnými situáciami osobnú skúsenosť, tak príbeh silno zapôsobí. Výborne gradovaný dej až do úplného konca, výborne obsadené postavy a na konci mrazivý pocit. (14.9.2014) Na dně skleničky vyzerá ako trochu zmätený príbeh podobne ako hlavný hrdina alkoholik. Na alkohol sa zvalia aj udalosti, za ktoré ani veľmi nemôže, skôr jednoduchá hlúposť aktérov a ich chybné rozhodnutia aj v triezvom stave. Vývoj príbehu ma nezaujal, rovnako ani koniec, skôr samostatné scény ako výučba balenia alebo zážitky s policajtkou. (21.9.2014) Klukovina zahrala na veľmi vážnu tému až si zaslúžila vlastný profil filmu na čsfd. Chlapci to zahrali dobre a nenamietam proti scenáristke, hoci takýto priebeh by som veciam asi neuveril. Páčilo sa mi skracovanie a vynechávanie deja na nečakaných miestach a tiež na konci. (5.10.2014) Chromozom je zaujímavý obraz netradičnej rodiny budúcnosti ona+ona+syn+externý muž. Až tak konzervatívny nie som, ale už pri sledovaní je človek mierne v rozpakoch a neviem si predstaviť priamu konfrontáciu so situáciou. Zábava je to ale výborná s nečakanými situáciami a výbornými hereckými výkonmi. (19.10.2014 a 2012) Moje pravda ukazuje, ako sa môžu partnerské problémy dediť, hlavne medzi matkou a dcérou a čo je horšie, použiť deti ako nástroj pomsty. Tento diel patrí v sérii skôr medzi menej záživné. (2.11.2014) Hra spočíva v prepojenosti reálneho a virtuálneho sveta a dileme, do ktorého z nich sa vybrať. Zoberie si Neo modrú alebo červenú pilulku, odpoveď nie je jednoduchá. Bolo by to pekné, keby po svete chodili aj takíto emo strážni anjeli, ako vo filme. Výborný diel, tvorcovia sa s témou naozaj pohrali aj odborne, až menej zasvätený divák sa môže vo filme dosť strácať. (9.11.2014) ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Pod hladinou - 7/10 - Alice Nellis si pro cyklus opět zvolila komplex pro ni bytostných témat (problematika mateřství, vztah matka-dcera, partnerská krize), avšak konečně se ji po dvojici kvalitativně nevyrovnaných filmů podařilo vytvořit dobře vystavěné drama s pevnými základy v přesvědčivé psychologii hlavní postavy. Na nevelké ploše je plasticky vykresleno její mnohostranné směřování ke krizi, zajímavém způsoby sledovány možné kořeny její nerozhodnosti a ulpění na mrtvém bodě. I když si přiběh neodpustí tradiční řešení situace ve formě milostného trojúhelníku, nakonec nové vztahy dovádí k rafinovanému a kondenzovanému vyvrcholení, po němž následuje opravdu hořká tečka. Nejlepší momenty jsou ale připraveny pro Aňu Geislerovou a Danielu Kolářovou, které si k sobě jako matka s dcerou musí opět nacházet cestu, v menších, dobře napsaných rolích velmi sympaticky působí Ester Geislerová a Sabina Remundová. Pod hladinou je solidním televizním dramatem, kterému sice chybí výjimečné okamžiky a vypomáhá si melodramatickým modelem, čímž nejde úplně na dřeň, ale i tak ztvárnění tématu neztrácí až do konce na působivosti. Kéž by takto poctivé komorní příběhy byly standartem dramatické tvorby ČT, ale prozatím stačí doufat, že celý cyklus nebude trpět přílišnými výkyvy v kvalitě ()

Galerie (331)

Zajímavosti (19)

  • V 10. díle "Zrádce" ve scéně, kdy Kryštof (Kryštof Hádek) mluví se svým podřízeným Davidem a ptá se ho na nový merchandising, je vidět, že v době, kdy Kryštof doříkává svoji větu, tak se David v odrazu pohne, zatímco po střihu udělá tentýž pohyb znovu. (skinny9)

Reklama

Reklama