Reklama

Reklama

Doktoři z Počátků

(seriál)
TV spot
Rodinný / Drama
Česko, (2013–2016)

Hrají:

Václav Postránecký, Lenka Termerová, Martin Stránský, Marek Vašut, Halina Pawlowská, David Prachař, Jitka Ježková, Michaela Dittrichová, Václav Jílek (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(136)

Obsahy(1)

Nový seriál z prostředí malebné české vesničky nejen o ordinaci venkovského doktora. Ota Kovář, chirurg nemocnice v Kamenici (Ordinace v růžové zahradě 2) přijíždí do Počátků, aby zde absolvoval praxi praktického lékaře, ale když zjistí, že by měl pečovat také o klienty doléčovacího centra, rozmyslí si to. Vesnický doktor Panenka se rozhodne použít malou lež na to, aby Otu v Počátkách udržel. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (241)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem tři díly ... můžu hodnotit? Protože na další nevím jestli budu schopna koukat ... Tomuto seriálu dávám dvě hvězdičky, protože se mi zdá, že není zase až tak špatný ... je z venkovského prostředí, celkem příjemné dialogy, ALE ... ale vesměs děj o ničem, zase se řeší vztahy, zamilovanost mladé sestřičky do lékaře v letech, rádoby vtipné momenty ... Jako já chápu, že náš život je jen o vzájemných vztazích jak přátelských, mileneckých tak třeba pracovních ... ale vidět to ve stoprvním seriálu, který má jen jiný název, jinak je stejný jako všechny ... to ne ... to vážně nedám...... doplním komentář: Tak jsem se zadívala na ještě asi dva díly a musím ohodnotit jednou hvězdičkou navíc excelentní herecký projev Marka Vašuta!! ()

Kali4 

všechny recenze uživatele

[Po dvou viděných dílech] Končím. Klasický "trčák" neboli seriál, který se nikam nehne a trčí na místě jak hovnocuc utopený po kabinu v močůvce. Nikdo nehraje, všichni blábolí, postávají nebo se bimbají, dělají křoví a v příběhu nehrají absolutně žádnou roli. Jediným hybatelem jest Vašut jako absolutní záporná postava. A jak to tak u podobných "trčáků" bývá, absolutní záporná postava je i ta nejzajímavější a nejzábavnější - pokaždé, když Vašut jako prototyp bezskrupulózního kapitalisty někoho týrá nebo okrádá, je to docela p*del. Za to ta jedna hvězdička. ()

Reklama

KR4T4S odpad!

všechny recenze uživatele

Zvěrstvo největšího kalibru. Přesně díky takovýmto žumpovým cz seriálům se stydím, že jsem občan ČR, takhle primitivní obrázek české společnosti tu totiž snad ještě nebyl, nebo jsem ho úspěšně minul. Tohle prostě není ani parodie, ale díky své "vysoké" sledovanosti už jen prvního dílu a tudíž početnému diváctvu velmi sofistikovaná (a mučivě pomalá) zbraň hromadného ničení. Zobrazení role Martina Písaříka by se mělo považovat za trestný čin. ()

Luswani 

všechny recenze uživatele

Klišé, trapnost, šablonovitost.... Pan Postránecký hrozným způsobem znásilňuje svůj hlas, paní Kluková má zelený baret, červený šátek kolem krku a podivný ohoz a hraje karikaturu vesnické drbny s odporným nakřáplým hlasem. Paní Pawlowská moc hrát neumí a Písařík je otřesným způsobem karikován taky. Nemá smysl popisovat tento seriál dále. Omezený český divák si toto žádá, protože je mu tento pseudostyl léta servírován a je na to zvyklý. A tvůrci vědí, že si zvykl, tak mu to tam zase šoupnou a tak pořád dokola. Začarovaný kruh. Proč řešit kvalitu a nějakou úroveň, když můžeme natočit nějakou levnou žumpu, však ono to sledovanost mít bude a o tu nám jde především. Ach jo. 10% ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že hodnotím pouze na základě shlédnutí pilotu, čímž nekončím, protože mě opravdu moc zajímá jakým směrem na "teploměru kvality" se seriál pohne s dalšími díly, potažmo zda nezamrzne v další novácký mega(s)hit.. Jiří Chlumský "překvapivě" nepřišel vůbec s ničím novým, natož s něčím odlišným všech těch Ulicí, Ordinací a Gymplů, přičemž tak jako doktor Ota Kovář Martina Stránského opustil Ordinaci v růžové zahradě a utekl na venkov, tak i divák sleduje pouze jakési prázdninové levnější, nejlépe když nám bude sláma čouhat z holínek, vydání tohoto seriálu, obyčejnou pro TV Nova tolik typickou programovou vatu.. Jasná naivní a trapná inspirace mj. v Menzelově Vesničce tak dopomohla k vytvoření typických šablonovitých postav českého venkova, navíc samozřejmě v tom nejhorším možném scénáristickém provedení.. Ne Marek Vašut, který vlastně jako by hrál sám sebe, ale Martin Písařík mě naprosto přesvědčil nejen o tom, že se mezi herce může počítat opravdu jen omylem, budiž mu ke cti, že ta jeho postava vesnického blázna Jarouška aspiruje na nejhůře napsanou roli posledních let !! Postránecký očividně kvalitu svých rolí nerozlišuje, však ani jemu se složenky samy nezaplatí, leč zde už opravdu hazarduje se svojí hereckou ctí !! Burani, (ex)feťáci, alkoholička Laurinová či entomoložka Petrů Haliny Pawlovské.. Má smysl pokračovat dál ?? Nicméně ještě malou šanci Doktorům dám..;) II Nakonec o dva měsíce později jsem se rozhodl své hodnocení ponechat. Doktoři z počátků postupně upustili od naprosté trapnosti, kdy se seriál prakticky nedal sledovat a hrozně mě rozčiloval, pouze však díky faktu, že sklouzl až do neuvěřitelné nezajímavosti !! ()

Galerie (174)

Zajímavosti (14)

  • Město Počátky existuje a nachází se na Vysočině v obci Pelhřimov. (fiLLthe3DD)
  • Doktoři z Počátků jsou díky postavě doktora Oty Kováře (Martin Stránský) spin-off seriálu Ordinace v růžové zahradě (od r. 2005). Ve zmíněném seriálu si zahrál i Martin Písařík, avšak zcela jinou roli. Jedinou další postavou, která oba seriály spojuje, je pak Kovářova bývalá přítelkyně Kateřina Vránová (Jana Stryková). (Olík)
  • „Vstávat! Vstávat a cvičit! Ale proč? Protože je ráno! Jenže já mám ještě noc!“ Touto hláškou se odkazuje na seriál Bob a Bobek (od r. 1979), ve kterém Josef Dvořák namluvil Boba a Bobka. (Duoscop)

Reklama

Reklama