Reklama

Reklama

Doktoři z Počátků

(seriál)
TV spot
Rodinný / Drama
Česko, (2013–2016)

Hrají:

Václav Postránecký, Lenka Termerová, Martin Stránský, Marek Vašut, Halina Pawlowská, David Prachař, Jitka Ježková, Michaela Dittrichová, Václav Jílek (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(136)

Obsahy(1)

Nový seriál z prostředí malebné české vesničky nejen o ordinaci venkovského doktora. Ota Kovář, chirurg nemocnice v Kamenici (Ordinace v růžové zahradě 2) přijíždí do Počátků, aby zde absolvoval praxi praktického lékaře, ale když zjistí, že by měl pečovat také o klienty doléčovacího centra, rozmyslí si to. Vesnický doktor Panenka se rozhodne použít malou lež na to, aby Otu v Počátkách udržel. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (241)

rusty09 odpad!

všechny recenze uživatele

Zkurvený pokračování zasraný ordinace. Celkem sem se těšil, že ordinace skončila a dají tam konečně normální seriál, bohužel přišlo pokračování. Nový herci, novej příběh, nová hudba, stejná píčovina jako to předchozí. Doufám, že těch dílů bude zase 2500 jako v ulici, abych se mohl dalších 10 let v úterý a čtvrtek nudit u televize. Nevim, proč každej českej seriál, se musí zabívat 20 lidma, každej má v každym díle 5 minut, každej tenhle úsek stojí za hovno, kdyby radši udělaly příběhy o 5-7 lidech, kterej bude propracovanej a bude to aspoň o něčem a né o tom, jak péct domácí chleba. Pochybuju, že se tenhle seriál bude zlepšovat, takže rovnou dávám odpad. Totální průser je Písařík, hrajícího totálního kreténa, kterýmu přidali zuby, díky kterejm vypadá jak kůň. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Koukám pravidelně. Je to taková velmi jednoduchá oddechovka, která by klidně mohla samostatně fungovat i bez Růžovky, která už vaří pouze z vody. Spojovací prvek v podobě Oty Kováře byl zbytečný. Je tu pár kvalitních herců, kteří se snaží tento seriál utáhnout na svých bedrech. Písaříkův obecní blázen už mi přijde trapný, ze začátku to bylo docela vtipné. ()

Reklama

Blue.Shark odpad!

všechny recenze uživatele

Je mi upřímně smutno z toho, co za výblitky se to u nás rodí. Za půl hodiny jsem dokázal šestkrát předpovědět, co se v následujících minutách stane; nutně musím poznamenat, že jsem vždycky vybral tu nejdebilnější možnou variantu. Z Doktorů se nevyhnutelně stane další Ordinace, přestože se tvůrci pravděpodobně zmohli na lepší kameru. Debilní zápletky, debilní vtípky, debilní prostředí, debilní hudba, nulová invence v jakémkoliv směru. Klasický mustr, který lze vidět v ordinaci, ulici, gymplu, VKV, pojišťovně, atd. Modlím se za to, abych se ve svých 23 letech dožil dne, kdy česká tvorba povstane z popela a zrodí alespoň jeden kvalitnější seriál, který se nevydá klasickou cestou zaručených výdělků, ale bude se snažit zaujmout diváky na způsob X-Files, Castle, Sherlocka nebo třeba American Horror Story. Edit: po několika dílech může pyšně prohlásit, že se potvrdila moje obava. Tenhle seriál je jednoduše debilní a debily se snaží dělat i z diváků, když jim nestydatě podsouvá, co by měli cítit v té které scéně pomocí krajně nevkusné hudby. Třikrát fuj, zasloužený odpad. Smutné je, že se v tom hnoji nachází několik herců, kteří dokonce umí hrát, avšak mají tak retardovaně napsané role, že jim to je prd platné. A ne, Písaříka nemyslím, jeho postava je tam určitě jen proto, že se tvůrci rozhodovali, jestli prostoduše vtipnou roli dostane člověk nebo pes. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Jedná se o spin-off Ordinace v růžové zahradě, které jsem viděl jen pár dílu a to mi stačilo. Tohle je možná o trošku lepší, ale stejně po dvou dílech končím. Martin Písařík má být jako nový Otík nebo co to znamená??? Dost mě udivilo, kolik známých herců tam hraje, jen škoda, že vetšina jsou B-čkový a některý dokonce i C-čkový a u některých jsem myslel, že už s hraním sekli, ale bohužel ne. ()

Djoker

všechny recenze uživatele

Nic senilnějšího jsem v životě neviděl. Jedna věc je, že si pražští scenáristé myslí, že všichni na vesnici chováme slepice a celý den jsme navlečený v montérkách a flanelových košilích, ale postavy prezentované v Počátcích jsou hnány až na samou hranici lidské demence. Všechny ty debaty v hospodě nad situací v obci a neustálé divení se tomu, jak je okolní svět krutý, úplně trhají uši. Nejenže tak nikdo nemluví, ale realitě se to ani neblíží. Vrcholem je pak přihřívání polívčičky stereotypů u postavy podnikatele, který je sice také naprosto tupý, ale občas prohodí nějaký drsný kalkul, aby se poctivý člověk měl nad čím ošívat. Samozřejmě ani tady nechybí šišlající a dobrácký dement, který je zřejmě v každé správné obci. Vstup do této seriálové charity by měl znamenat kariérní sebevraždu, jenže i tady platí výmluva na údajně vysokou sledovanost. Senilita už asi frčí i u mladších ročníků. ()

Galerie (174)

Zajímavosti (14)

  • Natáčelo se v hostivařských ateliérech a v obci Pyšely. Interiérové a exteriérové scény jsou vyrovnané a oproti Ordinaci v růžové zahradě (od r. 2005) se točí více venku. (fiLLthe3DD)
  • Město Počátky existuje a nachází se na Vysočině v obci Pelhřimov. (fiLLthe3DD)
  • „Vstávat! Vstávat a cvičit! Ale proč? Protože je ráno! Jenže já mám ještě noc!“ Touto hláškou se odkazuje na seriál Bob a Bobek (od r. 1979), ve kterém Josef Dvořák namluvil Boba a Bobka. (Duoscop)

Reklama

Reklama