Reklama

Reklama

Černá listina

(seriál)
Trailer 2
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2013–2023), 156 h 23 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

Jon Bokenkamp

Režie:

Joe Carnahan, Nick Gomez, Vincent Misiano, Michael Waxman, Bill Roe (více)

Hrají:

James Spader, Megan Boone, Ryan Eggold, Diego Klattenhoff, Harry Lennix, Annet Mahendru, Parminder Nagra, William Sadler, Aja Naomi King, Alan Alda (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(10) / Epizody(218)

Geniální uprchlík se sám udá a nabídne FBI pomoc s hledáním dalších padouchů. Ale jen když jeho partnerem bude nováček Elizabeth Keen. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (182)

adam9 

všechny recenze uživatele

První série zdárně za námi. Nemůžu se ubránit tomu, že nebýt Raymonda, tak nemá seriál absolutně vůbec, co nabídnout. Ale když ono to kvůli Jamesi Spaderovi stojí za to sledovat. Do druhé série očekávám větší zapojení vedlejších postav a především jejich vývoj a snad se taky v některých dialozích přestanou objevovat otřepaná klišé. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Po pilotu: Zatím solidní záležitost, která sice možná až trochu lpí na klasických stereotypech kriminálek poslední doby ale nemá našlápnuto nejhůře. Mix Following a Mlčení jehňátek tu poměrně funguje, Spader hlavní roli zvládá s přehledem a i když v mnohých momentech jde Blacklist až příliš hlavou proti zdi, počkám si, jak to dopadne. ()

Reklama

filmator 

všechny recenze uživatele

Dobré jako odpočinkovka, když máte volnou hodinu a nevíte, co s ní. Jinak mě schéma začíná nudit. Na začátku se seznámíme s padouchem, pak ho s pomocí Reddingtona, který všechny a všechno zná, FBI dopadne, na konci epizodka ze soukromého života agentky Keenové. A tak pořád dokola, třeba i několik let, když na to přijde. Ale to si radši znovu pustím jiný seriál se seznamem, a to My Name Is Earl. Tady to nicméně zachraňuje skutečnost, že jednotlivé epizody byly doposud celkem zručně napsány, takže nechybělo napětí a se zájmem se dalo sledovat, jak díl dopadne (ačkoli v duchu víte, že přece dopadne dobře) :-) Pluskem je také obsazení. Spader nakrátko fajn, "strejda Majk" z Homelandu taky dobrej. Nic z čeho se posadíte na zadek, ale zároveň vás to neurazí. Lepší průměr. (psáno po 7. epizodě 1. série, víc jich asi nedám.) Edit: dal jsem nakonec celou sérii. Kupodivu se kvalita zlepšila a několik posledních epizod bylo to nejlepší z celé série. Pár zvratů, tu a tam menší zvratek, jen abychom do budoucna moc nezabředli do osobního života agentky Keenové a nepřešli plynule do telenovely. ()

Allegro.g. 

všechny recenze uživatele

Ano, Spader možná je celkem charismatický, ale to je na celém seriálu jediná zajímavá věc. Když si ho odmyslíte, zbyde vám ploché až omalovánkové obsazení a velice, ale velice poprůměrná kriminálka. Hned první "případ" obsahuje tolik nelogičností, absurdit a nedomyšleností, že zbytek za sledování nestojí. Hlavní problém je v tom, že scénář se snaží být natolik šokantní, že se jaksi odporostil od pravidel kauzality a některé postavy se chovají, jakoby věděli něco, co vědět nemohou nebo něco, co se ještě nestalo. ()

arinečka 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavé a šílené. asi bych tomu seriálu nechtěla dát sedm hvězdiček, ale ne, deset, kdyby tam nehrál James Spader. koukla jsem náhodou, nikoli kvůli němu, ale tak nějak při zkoumání netflixu. Je naprosto geniální a s jiným hercem bych tomu dala třeba pět hvězdiček, protože nejsem příliš ke kritice náchylná :) je naprosto geniální a já jenom zírám. ne, a předtím jsem Spaderův fanoušek nebyla, nevnímala jsem nijak výrazně jeho existenci. no nemůžete znát každého. :) ()

Galerie (3 781)

Zajímavosti (6)

  • Seriál se natáčel v New Yorku (Staten Island, Long Island, Pleasantville a na Pearl River). (Varan)
  • Když na začátku epizody uříznou ruku chlapovi v autě, potřebovali by daleko delší dobu na to, ruku odříznout nožem, ne jen jeden tah. (veronikajel)
  • V čase 3:54 říká Ressler (Diego Klattenhoff) Lizzie (Megan Boone), že je jediná cesta, jak se z toho dostat, v tom okamžiku začíná Joris Delacroix Remix skladby „Soothe My Soul“ z alba „Delta Machine“ od Depeche Mode zpěvem Martina Gorea a slovy: „Only one way, only one way“ („Jenom jedna cesta, jenom jedna cesta“)... (Dangerous2)

Související novinky

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

17.04.2020

Filmový svět se v rozpětí několika hodin musel rozloučit rovnou se dvěma významnými filmovými tvůrci. Ve věku 77 let zemřel kameraman Allen Daviau, jehož budou diváci znát nejlépe díky skvělé práci… (více)

Tvůrce Breaking Bad plánuje buddy-detektivku

Tvůrce Breaking Bad plánuje buddy-detektivku

29.09.2013

Perníkový táta nadobro končí a Vince Gilligan (foto), kterému svět vděčí za tento brilantní seriál, už pracuje na novém námětu. Lépe řečeno, na staronovém. Původně totiž napsal zápletku pro Battle… (více)

Nový protivník pro Avengers? James Spader.

Nový protivník pro Avengers? James Spader.

31.08.2013

Už nějakou dobu víme, že hlavním padouchem v The Avengers: Age of Ultron bude... no ano, Ultron. Konečně ale dostal představitele. James Spader si v devadesátých letech zahrál v několika velkých… (více)

Reklama

Reklama