Reklama

Reklama

Rick a Morty

(seriál)
  • USA Rick and Morty
Trailer
USA, (2013–2024), 28 h 57 min (Minutáž: 20–23 min)

Hrají:

Chris Parnell, Sarah Chalke, Jess Harnell, Phil Hendrie, Maurice LaMarche, Echo Kellum, Gary Anthony Williams, Rob Paulsen, David Cross, B. Harrison Smith (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(79)

Byl pohřešovaný skoro 20 let, ale teď se Rick Sanchez najednou objeví u své dcery Beth a chce se k ní a její rodině nastěhovat. Po dojemném shledání se Rick usídlí v garáži, kterou předělá na laboratoř, a začne v ní zkoumat různá nebezpečná udělátka a strojky. Samo o sobě by to nikomu nevadilo, jenže Rick do svých dobrodružných pokusů stále častěji zatahuje také svá vnoučata Mortyho a Summer. (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (394)

joker.george 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série Po prvním díle jsem nevěřil svým očím a nebyl jsem si úplně jistý tím, co jsem právě viděl. S přibývajícími díly se ale můj úsměv od ucha k uchu stále zvětšoval a já jsem epizodám rád podléhal, i když ne se všemi jsem si padl do noty, což je však vzhledem k množství humoru, hříček, nápadů a dalších ingrediencí pochopitelné. A jsem rád, že se seriál nedržel jedné dějové kostry a dokázal si pěkně pohrát i s ní. (Netflix) ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 2. série Už jsem se nemohl dočkat, až zhltnu další nálož dílů, protože jsem už přibližně tušil, co můžu očekávat, ne že bych ale stejně nezůstal překvapený. Do oka mi tentokrát padly všechny díly bez výjimky, ty nejoblíbenější bych však spíš hledal v první sérii. I nadále jsou epizody naplněné klady, které jsem vyjmenoval dříve, což zahrnuje i titulky. (Netflix) ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 3. série Je vidět, jak moc jsem zpohodlněl a nechal se rozmazlit. Jakmile se totiž nejelo nad 100 %, tak jsem začínal pomalu brblat. Kdybych však tvrdil, že se u mě objevila nespokojenost nebo přejedení se materiálem, tak by se to ani zdaleka neblížilo pravdě. Jen pořadí dílů mělo být jiné, protože tahle bude čekání o malinký kousíček snesitelnější. Krutý aprílový žert se povedl. (Netflix) ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Kreslený Návrat do minulosti se stal současností, yes. Prostoduchý Morty, který má sklon být naivní, nedůmyslný a chvílemi mu chybí duchapřítomnost, má štěstí, že má dědu, který tak rád pije alkohol, slintá, cestuje časoprostorem a věnuje se všelijaké vědě od fyziky po chemii a biologii. Navíc jejich výpravy jsou vtipné (Pluto, Titanic) a nepostrádají vtip a nápady. A to se u animovaných seriálů cení zlatem. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

První série byla pro mě slabá. Nebyla úplně špatná, ale vzhledem k tomu vysokému hodnocení jsem čekal mnohem víc. Díly mi přišli průměrné, občas se objevila vtipná hláška nebo scénka, ale bylo tam i celkem dost hluchých míst, které mě nudily. Druhá série začala úplně stejně a první tři díly byly nic moc. Pak to ale začalo: E04, E05 a E06 byly super a bavil jsem se skvěle. V podobném rytmu se to neslo až do konce série. Vypíchnul bych ještě E09 (parodie na filmovou sérii "Očista"). Za sebe bych tedy tento seriál hodnotil kladně, ale rozhodně ho nevynášel do nebes. Je rovněž jasné, že není pro každého. Docela bych si dal nevypípanou verzi některých dílů. Třetí série: Dost hrozná, těžko koukatelná a spíš přetrpěná. Jedinou fajn epizodou je E03, jinak mě to vůbec nebavilo. Čtvrtá série: V rytmu předchozí. Možná o fous lepší, snesitelnější, ale bohužel nic zapamátováníhodného se zde neobjevilo. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

It's-a good-a show! To nejlepší z Doctora Who, Návratu do budoucnosti, Futuramy, Podivuhodných dobrodružství Vladimíra Smolíka, Macourkovin, Rena a Stimpyho, Červeného trpaslíka, Douglase Adamse, hard sci-fi, smyslu pro absurdno, satiry, punku, popkultury a černého skoro až monty-pythonovského humoru. Neslučitelné? Ale kde že... Rick a Morty (tedy stařecký cynický übergeniální narcistní Bůh... ehm, vědec alkoholik a jeho poněkud jednodušší dobrosrdečný psychicky labilní vnuk) je kult i okamžitá klasika pro nedětské publikum, které však v srdci zůstalo stále dětmi. Dětmi se značně zvráceným smyslem pro humor, muhehe. Má to jednu jedinou chybu. A to sice hned pilotní epizodu, která dělá zbytku seriálu spíše medvědí službu než co jiného. Ovšem již od druhého dílu bezezbytku platí, že co epizoda, to absolutní perla humorem, narativní (meta)strukturou, odkazy, vývojem, nadsazeným nihilismem se srdíčkem na správném místě… Prostě vším. A přes veškerou hravost, cit pro ryzí klukovské dobrodružství, nápaditost, citlivý vývoj charakterů, postupně se zúročující kontinuitu, čtvrtou stěnu bořící momenty i popkulturní odkazy na kdeco, tak vůbec nejlepší na tom je, že se to nijak neštítí naprosto vážných (a řádně temných) vyspělých momentů. A kupříkladu temné vyznění šestého dílu je znepokojivé jako máloco jiného (tuplem pak v animácích). Ricka a Mortyho prostě beru jako jeden z vrcholů (nejen) současné animované seriálové tvorby. Nic víc, nic míň. PS: Rozhodně vyčkávejte na konce titulků. Bohatě se to vyplatí. | S1: 5/5 | S2: 5/5 | S3: 5/5 | S4: 4/5 | S5: 4/5 | S6: 4/5 | ()

jerry12 

všechny recenze uživatele

100%. Jedna velká nekonvenční jízda, jejíž scénář se dotýká hranic absolutní dokonalosti. Ať jsou to nadmíru atraktivní nearchetypální charaktery, geniálně vystavěné subsvěty nebo nová generace černé audiovizuální satiry hrubě následující sarkastický styl humoru z animované seriálové tvorby posledních třiceti let v návaznosti na jednotlivé šílené a velmi originální příběhy (jejichž strukturovanost se zdá jednoduchá, ale přitom nekopíruje žádné obecné vzorce a nabízí víc, než leckterý celovečerní film), Dan Harmon je prostě génius a jestli Community mnoho mainstreamových diváků nedokázalo docenit, Rick a Morty má výchozí pozici ještě o to složitější, protože je podstatně odvážnější, lhostejnější vůči zažitým dogmatům a nedělá si hlavu z ničeho, ať už zrovna paroduje sebe sama, nebo třeba umírající děti. Takový seriál tu ještě nebyl a zatraceně chyběl. Justin Roiland by navíc zasloužil Nobelovu cenu za pravděpodobně nejlépe namluvenou postavu (vlastně dvě) v dějinách animované tvorby. Rick a Morty je ostrý, nepředvídatelný, ortodoxně černohumorný a překvapivě hluboký klenot, kde každý další díl je obrovským zážitkem a dvacetiminutovým primitivně-intelektuálním orgasmem, z kterého se nemohu vzpamatovat. Sofistikovaný jako Back to the Future, hravý jako Futurama, sympatický jako Smolíkovi, společensky nekorektní a zvrhlý jako South Park, vtipný jako Simpsonovi v kombinaci s Johnem Oliverem a to vše znásobené stem. A těch hlášek, z nichž řada má ambice - i přesto, že si je očividně nijak nenárokuje - stát se kultovními... taková tvůrčí nezávislost a nekonformita tu nebyla hodně, hodně dlouho. ()

Galerie (489)

Zajímavosti (216)

  • Spoustu fanoušků zajímalo, zda vzhled očních panenek postav připomínající řitní otvory má nějaký hlubší význam. Výtvarník Justin Roiland prohlásil, že je to jeden z pozůstatků z hrubých náčrtů, které mu přišly živější a zábavnější než původně plánovaná precizní animace. (Firebug)
  • Tvůrci seriálu v rozhovorech uvedli, že do děje nechtějí zařadit cestování časem, protože si myslí, že jakýkoliv příběh o cestování v čase, s kterým by mohli přijít, už byl předtím vymyšlen. Přesto se v první epizodě tak trochu v čase cestuje. Rick má navíc v garáži bednu s nápisem "Time travel stuff" (věci na cestování časem). (Harroc)
  • Scéna, v níž Hoovy najde na židli ve svém domě kosti své ženy a svého šíleného syna, odkazuje na Psycho (1960) režiséra Alfreda Hitchcocka. (Kubaaa97)

Související novinky

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (více)

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

08.01.2021

Po napsání scénáře k pokračování Doctora Strange s podtitulem In The Multiverse of Madness a roli hlavního scenáristy a jednoho z producentů na seriálu Loki od streamovací služby Disney+ se Michael… (více)

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Ceny Emmy 2020 ovládla HBO

Ceny Emmy 2020 ovládla HBO

21.09.2020

V poněkud komornějším duchu byly letos rozdávány prestižní televizní ceny Emmy. Kvůli opatřením nedošlo tentokrát na živé publikum a moderátor Jimmy Kimmel se tak s většinou nominovaných bavil pouze… (více)

Reklama

Reklama