Reklama

Reklama

Astronaut Mark Watney (Matt Damon) během mise na Mars málem zahynul v prašné bouři. Zbytek jeho posádky planetu opustil v domnění, že je mrtvý. Ale Watney přežil a ocitne se tak omylem sám na nepřátelské planetě. Má k dispozici jen hubené zásoby a tak musí využít veškerý důvtip, invenci a technické znalosti, aby nejen přežil, ale také nalezl způsob, jak vyslat signál na Zemi, že je naživu. V okamžiku, kdy se mu to podaří, začne miliony kilometrů daleko od něj NASA a mezinárodní tým vědců neúnavně pracovat, aby dostali tohoto „Marťana" domů. Zatímco členové jeho posádky souběžně prokazují svou odvahu na téměř nemožné záchranné misi. (CinemArt)

(více)

Diskuze

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

Stallone

a ten Harmassan, na ktorom bol napisany scenar k filmu bol pouzity z druhej strany klasickym sposobom, hadam spravne? 

Gertrudo

Gertrudo (hodnocení, recenze)

Viete mi povedat preco bolo nutne pouzit cinsku raketu na dopravu zasob na hermes?Vsak uz teraz mame kopu rakiet co dokaze vyviezt naklad na akukolvek orbitu tak preco nemohli pouzit inu raketu, ale prave raketu ktora dokazala doletiet az na mars?

na příspěvěk reagoval Ampi, fedoo, packa

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

A abychom nezasvinili zase další diskuzi, prosím nereagujte na to, nemá to smysl. Děkuji.

BackPa

BackPa (hodnocení, recenze)

A to jste ještě asi nečetli jeho komentáře k Walking Dead :D

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

A dost! Právě jsem se vrátil z kina, kde jsme s mojí krásnou přítelkyní bohužel shlédli 134 minut trvající nudu, neherectví, nerežisérství. Z tohoto filmu by měla vzniknout šablona na průměrnost. Nerozumím tomuto vysokému hodnocení. Ve filmu nebyla jediná zapamatovatelná scéna, žádná husí kůže nebo ten pocit na brečení, který jsem měl například u Interstellaru. Když chci něco točit pane režisére Ridley Scotte, tak musím nejdříve vědět co to bude a jak. Takto to může vypadat, že si NASA za večer napsala na kus hajzl papíru scénář a ráno zavolala Scotta, zda z toho něco vydupe? Nevydupal! Já filmům totiž rozumím, mám nakoukáno víc než ostatní uživatelé a nenechám se strhnout davem. Dám 1* i proto, že je tak vysoké hodnocení. Ten film je stejné úrovni jako špatná GRAVITACE. Vyhodil jsem peníze, které nemám a čas. Film nedoporučuji.

na příspěvěk reagoval Ampi, Martin741, Ivo

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

packa

:)) ale při prvních záběrech filmu jsem si říkal, že by nebylo špatné vidět i takový typ velkorozpočtového survivalu. Třeba i hororověji laděného. 

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Nevěřil jsem, že letos si sednu na zadek i z dalšího filmu. A povedlo se. Konečně má Matt Damond zase jednou pořádnou hlavní roli, kterou nezabije děravý scénář.

Jen snad, že se na filmu trochu víc nevyřádili i zvukaři a skladatel hudby. Takhle stále o chlup vede Interstellar.

Havaj8

Havaj8 (hodnocení, recenze)

papuchalk

Uprimne me tyhle veci nikdy moc nezajimaly, sem spis na sport nez vedu, ale posledni dobou po Interstellar a hlavne Martanovi me to docela bere. Takze diky za clanek, sem zvedavej kam se posuneme a ten plan obydlovaci by byl super. Rad bych to jeste zazil, ty prenosy po celym svete. Ale tech penez, je otazka jestli ma smysl na to spechat, kdyz by se ty penize daly uplatnit i lip tady na Zemi.

na příspěvěk reagoval bloodcountes

Yangus

Yangus (hodnocení, recenze)

Tak mám konečně knihu. Ale přítelkyně byla rychlejší a již má rozečteno, tak jsem v pořadí.  :-)

Dan9K

Dan9K (hodnocení, recenze)

papuchalk

V čem se pletu? NASA měla v plánu moderní typ raketoplánů. Kosmickou loď Orion. Byl vypracován Program Constellation na obnovení letů na Měsíc, jakožto de facto trénink na Mars, který byl v tom plánu taky.  atd. Jenže přišlo seškrtání rozpočtu a všechny tyhle plány se odsunuly, respektive zrušily. A může za to Obama že jo...

 

Tyhlety komerční pokusy beru s reservou....

papuchalk

papuchalk (hodnocení, recenze)

Dan9K

to si asi pleteš. na mars má letět komerční program. byli vybraní už dobrovolníci. a cesta je pouze tam. mezi nimi je i jedna češka.

na příspěvěk reagoval Dan9K

papuchalk

papuchalk (hodnocení, recenze)

BackPa

podle toho co jsem slyšel tak tato cesta na mars teď pojede spíš k soudu. soukromá společnost vybrala miliony na něco co není schopná splnit, a investoři se chtějí začít soudit

BackPa

BackPa (hodnocení, recenze)

Tak proti tomu záření tam mají ty obleky ne? A určitě existuje nějakej kov, který by to kosmické záření pohltil a z kterého by se dala postavit nějaká budova. Přeci jenom se chystá ta "výprava" lidi na Mars ne? Mělo to být někdy v roce 2020, ale mám takovej pocit, že to odsunuli. 

na příspěvěk reagoval bloodcountes, papuchalk

Uživatel papuchalk smazal svůj příspěvek.

papuchalk

papuchalk (hodnocení, recenze)

no já si takovejdlema věcma film zkazit nenechám, a možná mě strhlo jen to 3D zpracování a vidět to v TV tak by mi to vadilo víc

papuchalk

papuchalk (hodnocení, recenze)

Dan9K

jasně proto já tyhle věci neřeším. koukám na scifi, to je z budoucnosti a třeba to tam tak vyřešené nějak bude. proto připomínám, že jsem reagoval na nesmyslný "vady" jako ty boty v centrifuze (třeba to tam bylo vyřešený taky), malá centrifuga.

ale je fakt že ta menší gravitace na marsu mě trochu bouvhla do očí taky. když teda skafandry byly těžší, tak co ten rover, ten tam jezdí jako při normálním géčku. přitom každej kdo viděl záběry třeba z měsíce jak tam jezdě s roverem, tak ví, že při jízdě měli "maximálně dvě kola na povrchu". 

na příspěvěk reagoval Dan9K

Související novinky

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

20.04.2024

Čeká nás další film, jenž mnozí z nás budou možná s nadějí vyhlížet jako jeden z nejočekávanějších v daném roce. Alespoň to tak vypadá na papíře. Studio Amazon totiž sune kupředu svůj snímek Project… (více)

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Lord a Miller poletí do vesmíru

Lord a Miller poletí do vesmíru

18.05.2020

Režiséři Chris Miller a Phil Lord si konečně vybrali svůj příští režijní projekt. Bude jím sci-fi od autora Marťana Andyho Weira. Hlavní roli v dosud nepojmenovaném snímku pak ztvární herec Ryan… (více)

Weir, Lord a Miller chystají nový projekt

Weir, Lord a Miller chystají nový projekt

18.11.2019

Originální. To je slovo, kterým se v Hollywoodu příliš neplýtvá, o to zajímavější jsou ale případy jeho užití. Proto nám dělá radost, že vás můžeme informovat o novém originálním projektu autora… (více)

Reklama

Reklama