Reklama

Reklama

Rapl

(seriál)
Trailer
Česko, (2016–2019), 26 h 4 min (Minutáž: 58–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Jan Dolanský, Dana Černá, Jiří Vyorálek, Aneta Krejčíková, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Detektiv Kuneš má zase jednou problém. Zmlátí přítele své bývalé ženy a hrozí mu odchod od policie. Vysoce postavená nadřízená má pro něj ale řešení – uklidí ho na stáž do zapadlého pohraničí. Má to jen jeden háček. Jeho skutečným posláním je objasnit dva roky starou vraždu policistky Wágnerové, jejíž vyšetřování uvázlo na mrtvém bodě. Kriminalita v pohraničí je však jedna z nejvyšších v republice – pašování, výroba drog, pytláctví, prostituce, vraždy. Kuneš musí řešit jeden obtížný případ za druhým a k tomu, proč do kraje přišel, se dostává až po čase a vlastně náhodou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

jh666 

všechny recenze uživatele

Rapl je hodě solidní kriminálka po stránce jednotlivých případů. Pár slabších se sice našlo, ale oproti konkurenci je to pořád velmi povedené. Fajn je prostředí Krušných hor, které je vítaná změna. Všechno podporují výborně napsané a zahrané postavy, kterým tedy s přehledem vévodí Čermákův Kuneš. Po technické stránce taky nelze moc, co vytknout. Tak proč jen 4*? Důvodem je dost odfláknutá dlouhodobá linka. To, co se tváří jako hlavní linka ze začátku je nakonec rychle vyřešeno, stejně jako linka s křivým policajtem. A pak se to v posledním díle narychlo naváže na sebe. To je asi jediná výtka. 80 % ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Vydržel jsem čtyři díly a konec. Vůbec mě to nebavilo. Není to odpad, pracuje se tu s atmosférou a prostředím, ale to je všechno. Seriál oplývá jakože rozervanými a nejednoznačnými postavami, a to rozervanými a nejednoznačnými v tom uměle seriálovém smyslu, který přesně nemám rád a pro který drtivou většinu moderních seriálů ignoruji. Případy samotné byly dost podivné, motivem pachatele i způsobem pátrání. Všechna ta snaha pro mě míří zcela do prázdna. ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rapl aneb Taková normální kriminálka. Když jsem poprvé viděl úvodní titulky, lekl jsem se, že jsem omylem pustil Pustinu. Zase ta těžba! Každý stát má holt svůj trademark. Amerika temné uličky, seveřani nekonečné lesy a my černouhelné pánve. Atmosféra příjemná, ale případy byly asi určené dětem školou povinným, jež netřeba zatěžovat hodnověrnou kriminalistikou. Drsný máčo a roztomilý nekňuba je dvojka, která se stoprocentně vyskytuje ve scénáristických učebnicích jako čítankově ideální. Policejní skvadra však byla natolik příjemná (Kuneš, Lupen, Rohan, Slepice), že jsem 1. sérii zvládl v podstatě bez újmy. Jen by to chtělo pořádný příběh a někoho, kdo umí psát kriminálku. A nedržet se fakt omletých klišé. Je to sázka na jistotu - sázka na průměr. Hvězdičkový příděl si nechám ještě projít hlavou. Co si na Raplovi cením, že je to docela klidný seriál (sic!) a hlavně přichází s velmi sympatickou atmosférou. ()

Katarine 

všechny recenze uživatele

Jo, rapla Kuneše jsem si moc oblíbila už v Cirkusu Bukowském, Čermáka ještě dávno před tím a celkově si seriál drží svým hereckým obsazením a výkony laťku hodně vysoko. Raplovi však příliš nesluší to podivně potemnělé prostředí zapadákova a hlavně mu nesedí koncept jednoho případu na jednu příliš krátkou epizodu. Rohan má totiž pravdu. Jak prohlásil v nejednom díle, případy jsou tak až příliš jednoduché. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Raplovi sice chybí ten wow efekt, který měl při nástupu na scénu Bukowsky, ale každý Nestorův fanoušek musí uznat, že příhody detektiva Kuneše v pohraničí jsou přeci jen komplexnějším dílem. Pachl se tak dál veze na vlně úspěchu a jednou snad ukočíruje i to finále, kde znovu lehce ustřelil. S1: 85% S2: 75% ()

Galerie (433)

Zajímavosti (166)

  • Není náhoda, že Rapl (Hynek Čermák) jezdí ve voze Land Rover, herec v podstatě jiné auto nikdy neměl, uvádí, že jich měl čtrnáct. Discovery 3, ve kterém v seriálu jezdí, byl jeho vůz. (sator)
  • V úvodních titulkách (konkrétně u jmen Lukáš Příkazký/Alexej Pyško) se objeví letecký záběr na bývalou nacistickou továrnu Sauersack (česky Rolava), jež se nachází poblíž Přebuze. (Šéfik)
  • V druhé sérii se objevuje vesnice v Černé Hoře s názvem Vukojebina, kde bydlí a má rodinu Čubrič. V českém překladu zní její název „Prdel světa“. (Mydlivoj)

Reklama

Reklama