Reklama

Reklama

Rapl

(seriál)
Trailer
Česko, (2016–2019), 26 h 4 min (Minutáž: 58–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Jan Dolanský, Dana Černá, Jiří Vyorálek, Aneta Krejčíková, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Detektiv Kuneš má zase jednou problém. Zmlátí přítele své bývalé ženy a hrozí mu odchod od policie. Vysoce postavená nadřízená má pro něj ale řešení – uklidí ho na stáž do zapadlého pohraničí. Má to jen jeden háček. Jeho skutečným posláním je objasnit dva roky starou vraždu policistky Wágnerové, jejíž vyšetřování uvázlo na mrtvém bodě. Kriminalita v pohraničí je však jedna z nejvyšších v republice – pašování, výroba drog, pytláctví, prostituce, vraždy. Kuneš musí řešit jeden obtížný případ za druhým a k tomu, proč do kraje přišel, se dostává až po čase a vlastně náhodou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

Katarine 

všechny recenze uživatele

Jo, rapla Kuneše jsem si moc oblíbila už v Cirkusu Bukowském, Čermáka ještě dávno před tím a celkově si seriál drží svým hereckým obsazením a výkony laťku hodně vysoko. Raplovi však příliš nesluší to podivně potemnělé prostředí zapadákova a hlavně mu nesedí koncept jednoho případu na jednu příliš krátkou epizodu. Rohan má totiž pravdu. Jak prohlásil v nejednom díle, případy jsou tak až příliš jednoduché. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Po nekolika prvnich dilech jsem byl trosku zklamany, nebot jsem cekal pokracovani Bukowskeho a me ocekavani se lisilo od skutecnosti. Postupem casu jsem se u Rapla bavil stejne dobre a vzdy se tesil na dalsi dil. Coz je u serialu vzdy to nejdulezitejsi! Propleteny pripad pasovani drog, ktery se line nekolika dily cely serial okorenil. Jasne, nekdy na hrane uveritelnosti, ale nesmirne zabavne, hlavne diky Kunesovi, vyborna postava. Ale i vedlejsi postavy jsou velice slusne vykreslene a zahrane. Dobre napsane dialogy a atmosfera se da misty krajet. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Raplovi sice chybí ten wow efekt, který měl při nástupu na scénu Bukowsky, ale každý Nestorův fanoušek musí uznat, že příhody detektiva Kuneše v pohraničí jsou přeci jen komplexnějším dílem. Pachl se tak dál veze na vlně úspěchu a jednou snad ukočíruje i to finále, kde znovu lehce ustřelil. S1: 85% S2: 75% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Věci Jana Pachla na mě zatím působí tak, že mají pouze náběh na vynikající žánrové kusy, občas to zaskřípe v logice nebo scénáristické zkratce, ale to neznamená, že tvůrce nemůže zrát jak víno. Pokrok už je poznat, pořád je to daleko před všemi mordpartami, dialogy netrhají uši, herci působí přirozeně a některé je vyloženě slast sledovat (kromě Hynka Čermáka samozřejmě mladej talentovanej Lukáš Příkazký a bard Alexej Pyško). 70%. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Sledování Rapla je vlastně hrozně frustrující záležitost. Člověk totiž celou dobu cítí, že Česká televize měla tentokrát strašně dobře našlápnuto. Atmosféricky to tam prostě je, Pachl má kriminálky v krvi a navíc tentokrát vyloženě trefil obsazení, ať už je to proti typu obsazený Dolanský, věčně zachmuřený Pyško nebo samozřejmě Čermákův rapl Kuneš. Co se ale krutě nedaří je výstavba seriálu jako takového, kladení linií, které by měly působit jako červená nit, ale přitom se klidně na několik epizod ztratí z dohledu bez nějakého racionálního vysvětlení, celá struktura tak pochybně lavíruje mezi konceptem epizoda-případ a nějakým širším uchopením popisu vyšetřovacího prostředí a osobním backgroundem postav. Výsledkem je mišmaš, který dokáže přijít s výborným dílem, ale hned dalším jej shodit zbytečnou a nesmyslnou zpátečkou. Navíc někdy klasicky "pachlovsky" zahapruje scénář a postavy často mluví, jakoby jely podle příručky "Mluva drsného policajta". Potenciál tam je, to né že né. Ve druhé sérii by to ale chtělo ujasnit koncept hned na začátku, protože tady to vypadá, že se občas jelo naslepo, děj jednotlivých dílů se montoval za pochodu a pak se to tvůrci dodatečně snažili slepit roubováním nějakých širších motivů. 60 % ()

Galerie (433)

Zajímavosti (166)

  • Ve scéně, kdy na začátku major Kuneš (Hynek Čermák) sedí před komisí, lze spatřit i plukovníka se špatným hodnostním označením. Místo tří velkých hvězd pro plukovníky jsou na výložkách tři malé hvězdičky pro strážmistry a praporčíky. (Pimburger)
  • Hodinky, které dostal Kuneš (Hynek Čermák) od dcery, jsou značky The One, model Zerone ZE102B1. (sator)
  • Ve 13.epizodě 1. série "Zimmer frei", poté, co Johana (Sára Sandeva) pomůže Rohanovi (Alexej Pyško) s kravatou, následuje scéna s gramofonem, kdy jí pustí skupinu Katapult. Rohan drží v ruce první LP kapely, ale z gramofonu začne hrát skladba "Jsou špatný dny". Ta však na tomto LP, ani na tom následujícím nikdy nebyla. Vyšla pouze na singlu "Maturant/Jsou špatný dny" a po letech na výběrovém CD. (Oldies 777)

Reklama

Reklama