Reklama

Reklama

Rapl

(seriál)
Trailer
Česko, (2016–2019), 26 h 4 min (Minutáž: 58–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Jan Dolanský, Dana Černá, Jiří Vyorálek, Aneta Krejčíková, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Detektiv Kuneš má zase jednou problém. Zmlátí přítele své bývalé ženy a hrozí mu odchod od policie. Vysoce postavená nadřízená má pro něj ale řešení – uklidí ho na stáž do zapadlého pohraničí. Má to jen jeden háček. Jeho skutečným posláním je objasnit dva roky starou vraždu policistky Wágnerové, jejíž vyšetřování uvázlo na mrtvém bodě. Kriminalita v pohraničí je však jedna z nejvyšších v republice – pašování, výroba drog, pytláctví, prostituce, vraždy. Kuneš musí řešit jeden obtížný případ za druhým a k tomu, proč do kraje přišel, se dostává až po čase a vlastně náhodou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

jh666 

všechny recenze uživatele

Rapl je hodě solidní kriminálka po stránce jednotlivých případů. Pár slabších se sice našlo, ale oproti konkurenci je to pořád velmi povedené. Fajn je prostředí Krušných hor, které je vítaná změna. Všechno podporují výborně napsané a zahrané postavy, kterým tedy s přehledem vévodí Čermákův Kuneš. Po technické stránce taky nelze moc, co vytknout. Tak proč jen 4*? Důvodem je dost odfláknutá dlouhodobá linka. To, co se tváří jako hlavní linka ze začátku je nakonec rychle vyřešeno, stejně jako linka s křivým policajtem. A pak se to v posledním díle narychlo naváže na sebe. To je asi jediná výtka. 80 % ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Při letošní repríze jsem si uvědomil, že se na každý díl těším i když jsem ho už viděl a docela si ho pamatuju. To se mi u detektivního seriálu nestává. .... Skvělý seriál s výbornou atmosférou, nápaditou režií a hereckýma výkonama za který se u televize divák nestydí. Přidávám hvězdičku a těším se na druhou řadu. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Tvrdí chlapi dělají zachmuřeně svou práci, bez úsměvu bojují s ponurými bezohlednými zločinci, zrádci ve vlastních řadách i s podezřívavou inspekcí. 1) Po každé epizodě zůstane na místě loužička chlapáctví._____ 2) Herecké typy odpovídají autorskému záměru a i milý 31letý Lukáš Příkazký (Kunešův - Raplův parťák Lupínek) je tu za tvrďáka. Přitažlivý 38letý Jan Dolanský (policista Gregor) to pak jistí._____ 3) 7.5.2019 - 2. řada. Snaha o atraktivní akční "světovou" podívanou je chvályhodná, ale režisér i scénárista, 42letý (2019) Jan Pachl to nezvládl. Děj je chaotický, chvílemi nesmyslný, což se stupňuje a v posledním díle dosahuje vrcholu._____ 4) Rovněž závěrečná pointa se mi hrubě nelíbí. Ve snaze vylíčit Rapla jako poctivého chlapa, co hraje podle pravidel, z něho na konci tvůrci udělali prostého hlupáka bez špetky pragmatismu - takový policajt očividně daleko nedojde._____ 5) Ten, kdo volil písničky, totálně ignoroval dobové konotace. Jakoby dvacetiletý chlapec vybíral podle toho, jak se mu songy líbí bez znalosti dobových souvislostí. Působilo to jako pěst na oko. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle mohla být velká pecka, nicméně něco tomu zkrátka schází.. Kdo je větší Rapl ?? Pachl, který po velkých očekáváních přichází s prvním za řeč stojícím spin-offem, aby se ještě před televizním startem vlastně divákům omluvil, že sklouzává k tuzemské rutině, nebo Kuneš, jehož si výtečný Hynek Čermák znovu výsostně užívá ?? V důsledku Rapl postrádá onu výjimečnou halucinogenní atmosféru Cirkusu Bukowsky a stává se poněkud banální, navíc sem tam překvapivě dramaturgicky nezvládnutou, díky čemuž formální milovník žánru přichází o své uspokojení z něj, vnitřně mnohdy podivně neživotnou detektivkou, která se dokáže jasně odlišit snad jen naprosto precizním řemeslem.. Přese všechny výtky a nedostatky však Rapl platí za výbornou zábavu se skvostnou ústřední Kunešovou dějovou linií a opravdu nesmírně zajímavým castingem, na něhož má Pachl zkrátka nos jak policejní vlčák.. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

1. série K vlastnímu překvapení jsem se pustil do sledování českého seriálu. Sice jsem k tomu musel být dokopán několikerým doporučením, ale stalo se a doporučení budu muset předávat dál. Rapl má totiž rozhodně co nabídnout a jeho sledování není pouhou ztrátou času. Já sám jsem byl překvapen tím, jak mě ten příběh začal bavit. Major Kuneš je zajímavá, skvěle napsaná a zahraná postava. Atmosféra pochmurná a příjemně depresivní. Jednotlivé epizody povedené a i celosezónní příběh je dostatečně zapletený. Navíc se mi líbilo, že se nebojí odstraňovat postavy a připravili mi tak nejedno překvapení. Bavil jsem se tolik, kolik jsem u českého seriálu nečekal. Za mě určitě palec nahoru a jsem na pokračovaní zvědav. 2. série První série mi přišla skvělá, druhá je bohužel o poznání slabší. Ale to už je úděl toho, když musíte navázat na něco, co se povedlo a přitom se snažíte věci změnit. Pravda totiž je, že postavy působí jinak než předtím a nejhlavnější rozdíl je právě u Kuneše, který rozhodně není tak zajímavou postavou jako byl v předchozí sérii. Ani ta zápletka s balkánským bossem nebyla dostatečně zajímavá na utažení celé série. A pak je tam spousta těch logických přešlapů, které praští dřív nebo později do očí. I když úplné rozloučení mělo styl. I tak byl ale Rapl fajn. ()

Galerie (433)

Zajímavosti (166)

  • Když je Kuneš (Hynek Čermák) postaven mimo službu a přehrabuje se ve své minulosti, prohlíží si sbírku aktů a starý fotoaparát. Hynek Čermák má koníčka focení aktů. (sator)
  • Ve 12. epizodě  1. série  Zdař Bůh! jsou Kuneš (Hynek Čermák) s Lupínkem (Lukáš Příkazký) zadrženi při silniční kontrole německým policistou. Podle provedení dopravních značek na dálnici a světelné reklamy s českým textem hypermarket je ale patrné, že se nacházejí na území České republiky, kde policista ze SRN zasahovat nemůže. (Martin_L)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno