Reklama

Reklama

Jimmy Markum a Sean Devine se jako kluci stali svědky únosu kamaráda Davea Boylea, kterého za bílého dne unesla dvojice pedofilů, vydávající se za policisty. Chlapci se tehdy podařilo po čtyřech dnech útrap a znásilňování uprchnout, prožité trauma ho však poznamenalo na celý život. Dnes žije s manželkou Celeste a synkem Michaelem, o něhož se láskyplně stará. Stále se přátelí se Seanem, detektivem v oddělení vražd, i Jimmym, který si odseděl dva roky za loupež a nyní vede malý obchod. Jedné noci se Dave vrátí domů rozrušený a zakrvácený a tvrdí, že byl přepaden. Další den upozorní chlapecký hlas policii na podezřelé auto, v jehož blízkosti je nalezena zavražděná Katie, Jimmyho devatenáctiletá dcera z prvního manželství. Přísahá, že vraha najde dřív než policie a pomstí se. Zatímco Sean a jeho parťák Whitey Powers zahájí vyšetřování, Jimmy pátrá s pomocí přátel z podsvětí. Zjistí, že se dívka chystala utéci s přítelem Brendanem a že mezi rodinami vládla nevraživost. Jedním z hlavních podezřelých se překvapivě stává také Dave. Zdá se, že podivínský muž skutečně něco tají, policisté však nemají dostatek důkazů. Nemá je ani Jimmy. I když je nalezena vražedná zbraň a pátrání nabere jasný směr, tragédii, která osudově zasáhne do přátelství Seana, Jimmyho a Davea, už zřejmě nic nezabrání. (TV Nova)

(více)

Recenze (858)

Dokina.cz (Šimon Šafránek)

"Eastwood si ve všech obrazech zachovává ledově vážnou tvář žalobce společnosti, nejsem si ale jistý, zda se společnost ve zvolených figurách opravdu pozná a zastydí. Scény podkresluje patetická Eastwoodova klávesová hudba, která dělá z řeky jménem Mystic opravdu kapesní memento. Alespoň, že se…" více

Filmpub.cz (Petr Cífka)

"Po první projekci moje smíšené pocity vystihovaly nepříliš jisté tři a půl hvězdičky, ale druhé zhlédnutí, při kterém jsem se čas od času pekelně nudil, mě utvrdilo, že Tajemná řeka si víc než tři bodíky nezaslouží. Na to má trestuhodně moc slabých míst, které nedokáže zakrýt ani vyvoněné herecké…"

Filmweb.cz (Petr Siska)

"V Tajemné řece Eastwood ponejvíce kombinuje šok z pravé tváře ulice se spirálami bolesti, které se roztáčejí již v dětství. Eastwoodovi hrdinové se probouzejí z bezpečného světa do nepochopitelné noční můry. Toto paradoxní procitnutí "ze světa do temného snu" přichází mnohem dříve, než by si sami…" více

Kinema.sk (Marek Vojtko)

"Príbehov o pretínaní sa osudov, o ich poznačení, o akcii a reakcii, o omyloch a predurčenosti bolo Hollywoodom sfilmovaných už tony. Niektoré boli úspešnejšie, niektoré menej. Tajomná rieka patrí k tým druhým. Jej komorný štýl možno slúži ako pozadie pre herecký koncert viacerých veľkých mien…" více

Tiscali.cz (Jan Jaroš)

"Eastwood, jenž napsal i dramaticky nevtíravou hudbu, jen odvyprávěl, tu kostrbatěji, tu obratněji, příslušné dějové peripetie. Kamera Toma Sterna je výrazově sterilní, kresba prostředí s dominujícími nízkými domky ničím neupoutává. Takže jen občas zahlédneme různými svízelemi sužovanou existenci…"

Související novinky

DiCaprio a král současného thrilleru

DiCaprio a král současného thrilleru

24.05.2013

Dennis Lehane je jeden z mála spisovatelů, kteří se nemůžou stěžovat na filmové adaptace svých knih. Filmy jako Sbohem, baby, Tajemná řeka nebo Prokletý ostrov byly úspěšné komerčně i u kritiků.… (více)

Affleck vytasí prohibici a samopaly

Affleck vytasí prohibici a samopaly

13.01.2013

Sice nebyl nominován na Oscara za režii, ale nemusí smutnit, my stejně víme, že za kamerou je na svém místě. Jaký bude jeho další projekt? Po nedávném odstoupení z hlavní role v krimi-romanci Focus … (více)

Leo a Marty si obstarali ostrov

Leo a Marty si obstarali ostrov

25.10.2007

Předevčírem jsme psali o honbě Hollywoodu za dalšími komiksy Stevea Nilese, odpovědného za předlohu pro víkendovou americkou jedničku 30 dní dlouhá noc. Něco podobného se strhlo i kolem kriminálky… (více)

Reklama

Reklama