Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sen Rubina "Hurikána" Cartera vyhrát šampionát v boxu ve střední váze se hroutí poté, co je zatčen společně s dalším mužem za vraždu tří lidí v baru v New Jersey. Nespravedlivě obvinění Carter a John Artis byli usvědčeni a odsouzeni na doživotí ve věznici, kde se Carter rozhodl dát průchod své frustraci a svému zoufalství tím, že sepsal svůj příběh. O několik let později mladý Američan žijící v Kanadě poprvé v životě pochopil směr, kterým se má ubírat, když si přečetl Carterovu knihu. Začal si s ním psát. Ani ne dvacetiletý mladík byl natolik přesvědčený o Carterově nevině, že přesvědčil sociální kurátory, aby rozjeli kampaň za jeho propuštění. Ačkoli byl Carter nejprve vůči těmto aktivitám opatrný, brzy si ho získali svým výjimečným nadšením a nesobeckým nasazením v jeho případu, což okomentoval slovy: "Nenávist mě přivedla do vězení, láska mě dostane ven." Carter v sobě našel víru a rozhodnost pustit se znovu do boje za spravedlnost, nakonec opustil stěny věznice jako svobodný člověk. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

genetique 

všechny recenze uživatele

Denzel ako herec je jeden z mojich naj a tu sa mi to len potvrdilo. Podáva obdivuhodný výkon, podložený skvelým scenárom a réžiou. Výborný emotívny príbeh, ktorý vás či chcete, či nie, chytí za srdce a na konci vtlačí slzy do očí. Takmer dve a pol hodiny tejto skvelej živitopisnej drámy ubehne ako voda a je len ťažko uveriteľné, že takéto niečo sa naozaj stalo. 80%. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Je provazen neprizni osudu a svoji barvou pleti, ale ze zarputilosti s kterou se dostal az na boxersky vrcholk, i kdyz netrval prilis dlouho a znovu byl poslan do vezeni tentrokrat na dozivoti, se nevzdava a zkousi dokazat svoji nevinu. Po vydani autobiografickeho pribehu a s pomoci lidi, kteri se s nim dostali do kontaktu se mu dostave nove nadeje. Jeho jmeno je Rubin "Hurikan" Carter a v podani (Denzel Washington) se film temer vyrovnava tem nejlepsim sve kategorie. 70% ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Příběh Rubina "Hurricana" Cartera, boxera nespravedlivě odsouzeného za vraždu. Byť k tomu název snímku evokuje, nejedná se o boxerský film, ale ryze vězeňský. je to film o nenávisti, rasismu, nespravedlnosti a přesvědčenější. V podstatě se poukazuje na temnou dobu Ameriky, kdy afroameričan neměl zastání ani u nejvyšších úřadů. ale doba pokročila a objevili se lidé, kteří se rozhodli  bez bázně a hany za něj bojovat a usilovat o propuštění. další příběh na základě skutečné události, takže jako obvykle na samém konci snímku uvidíme skutečného Rubina Cartera. Je to dobře a dá se říci že dokonce inteligentně napsané, krásně natočené a přesvědčivě zahrané. Jenže to by nebylo, aby i tento film neměl u určitých lidí problém. Opravdu došlo k předpojatosti vyznění snímku, což způsobilo přehlížení zásadních faktů a fikcializaci určitých lidí? To vědí snad je Američané sami. Pro nás je to drama vkusné, vytříbené temným osudem a boje za spravedlnost. Denzel Washington pojal postavu doslova čítankově. Jakoby do postavy dal kus sebe. Vcelku napínavý snímek sází na na citový dojem k lepšímu uchopení nespravedlivého systému moci. Krutost a apatie amerického soudního systému v této podobě je až hrozivý, neboť je vidět, jak málo stačilo, aby došlo  nejhoršímu. ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Je to snad osud, když se na někoho nepřetržitě lepí smůla? Čím to je, že právě ten, kterému není všechno jedno na to doplací? Rubin Carter to neměl jednoduché už od děství,ale když si usmyslel něco dokázat , udělal pro to vše. Možná i proto nakonec vydržel tak dlouho útrapy, které se mu děly. Při psaní své autobiografie jistě netušil, že člověk který si ji jednou přečte mu bude takovou oporou při boji za svobodu a jeho nevinnu. Výborný životopisný film se skvělým Danzelem Washingtonem. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Hodně slabý odvar legendárního Zuřícího býka, který byl autobiografií boxera Jakea LaMotty. Tento film se snaží vypadat zajímavě, ale nemá na to páru ani gule. Není zde Scorsese, není De Niro či Pesci a všechno působí už od prvního záběru strašně účelně a plagiatorsky. Rozhodně snímek na tři hvězdy, ale za tu neoriginálnost a pokus o kopii, jednu ubírám. A ty ufňukaný černý huby už si taky strčte někam... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (24)

  • V roku 1993 udelila WBA (World Boxing Association) Rubinovi Carterovi Šampiónsky pás majstra sveta v strednej váhe. Takáto pocta ešte nebola preukázaná žiadnemu boxerovi, ktorý už ukončil svoje aktívne pôsobenie. (Smok)
  • Norman Jewison sa začal zaujímať o životopisný film o Carterovi už v roku 1992. Spočiatku sa mu príbeh zdal taký rozsiahly, že by sa viac hodil ako televízna miniséria. (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel režisér Norman Jewison

Zemřel režisér Norman Jewison

23.01.2024

V požehnaném věku sedmadevadesáti let v sobotu 20. ledna opustil filmový svět kanadsko-americký na sedm Oscarů nominovaný režisér a producent Norman Jewison, tvůrce legendárních a oblíbených snímků… (více)

Reklama

Reklama