Reklama

Reklama

Neporazitelný: Návrat krále

  • USA Boyka: Undisputed IV (více)
Trailer 1

Ve čtvrtém filmu série Undisputed se Scott Adkins znovu vrací jako Yuri Boyka. Jde od souboje k souboji  a snaží se dostat na turnaj evropské ligy bojových umění. Avšak nešťastná náhoda a smrt v ringu ho přinutí zamyslet se, jestli to, čemu věnoval celý svůj život, stojí vůbec za zmínku. Když zjistí, že manželka muže, kterého nešťastnou náhodou usmrtil, je v problémech, rozhodne se bojovat v sérii nevyhratelných zápasů, aby ji zachránil... Bojovou choreografii připravil Tim Man, který spolupracoval se Scottem Adkinsem i ve filmu Ninja 2: Pomsta. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (185)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Yuri Boyka (Scott Adkins) při kvalifikaci na evropské mistrovství pošle svého soupeře Viktora Gregova k zemi. Viktor je převezen ve vážném stavu do nemocnice a umírá. Yuri o sobě začíná pochybovat. Vdova se po manželově smrti dostává do problémů, protože dluží Zourabovi peníze, které pomáhají dětem v centru. Alma proto musí dělat servírku v jeho klubu. Boyka chce pomoci a proto nastupuje do ringu... Snímek nabídl velmi slušný příběh a pro diváka atraktivní souboje. Trochu se dalo čekat to, že Martyn Ford (Koshmar) nedostane tolik prostoru a bude ve filmu hlavně kvůli finále. Koordinátora soubojů (Fight Coordinator) dělal Tim Man a v ringu ho bylo možné spatřit jako zápasníka Ozerova (z dvojice bratrů to byl ten menší). Borislav Iliev má kredit jako koordinátor kaskadérů / Stunt Coordinator. Isaac Florentine snímek produkoval. Veselin Troyanov má v závěrečných titulcích kredit Mr. Adkins Stunt Double. Film je věnovaný památce Danny Lerner / DEDICATED TO THE MEMORY OF DANNY LERNER ()

Quint 

všechny recenze uživatele

V dnešní záplavě předigitalizovaných, mládeži přístupných akčních filmů těžko najdete na plátnech kin poctivou, oldschoolovou mlátičku s důrazem na drsnou fyzickou akci a kontaktní choreografii. A tak nezbývá než sáhnout do direct-to-video vod, kde pořád ještě existují bojové filmy, jejichž herci nepotřebují dubléry ani jiné berličky v podobě závěsných lan, rychlých střihů nebo digitálních efektů. Jejich syrové rvačky, během nichž je při každém úderu a pádu cítit skutečná bolest, fungují jako protilék na všechny ty sterilní (byť trikově ohromující) bitky digitálních figurek superhrdinů, které dnešním akčním filmům dominují. Série Undisputed patří v téhle oblasti k tomu nejlepšímu. A ani čtyřka po obávané změně režiséra nakonec není vůbec špatná. Novodobý „Van Damme“ Scott Adkins se po letech opět vrací do své nejlepší role ruského vězeňského zápasníka Boyky, který se poprvé objevil jako hlavní záporák v Undisputed II. V Undisputed III se pak stal hlavní postavou a ve čtyřce si dokonce vydobyl své jméno v (původním) názvu filmu. Tentokrát už je z něj vyložený klaďas, který se již nestará pouze sám o sebe (a o to být nejlepší bojovník pod sluncem), ale myslí i na ty druhé. To ale vůbec neznamená, že by nám vyměknul. Jeho motivace vyhrát tentokrát sice nejsou moc přesvědčivé, zato v ringu je stále stejně badass. Jen škoda, že bojové styly jednotlivých aktérů jsou si tentokrát dost podobné, jejich pohyby se dost opakují a akce nemá tu správnou gradaci. Undisputed III se to tedy nevyrovná, ale pořád je na co dívat. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Trojkou došel Boyka pětihvězdičkového Vykoupení. Vznik čtyřky byl technicky velmi náročný a vzhledem k průtahům s uvedením si lze vyvodit, že jeho realizace byla otázkou spíše vyšší moci než schopnostmi tvůrců. Jenže prostě když něco děláte srdcem, všechno ostatní včetně rozumu jde do prdele. Takže jo, příběh čtyřky zrovna nezabral sto áčtyřek, ale koukám-li z druhé strany: na co jsme čekali, že to tvůrci navlečou?? Ano, sedělo mi víc prostředí ze třetího dílu, včetně dalších fighterů, tady prostě nabíhají osvalenci do ringu vlastně bez jakýchkoliv expozic a opouští jej ve stavu rozsypaného čaje. I přes jednostránkový scénář se mi ale postava Boyky mimo ring líbila. Stejně jako Alma. Příběh uzavírám jako tu nejtenčí nit, na kterou realizační tým Chapkanov, Florentine, Man navlékl naprosto špičkové bojové korálky. Adkins v mezidobí mezi třetím a čtvrtým dílem absolvoval krasobruslařský kurs u Pljuščenka a okořenil ho svými nárty, patami, lokty, přičemž vznikl nový bojový styl Boykadó. To, co se tu děje v ringu, má samozřejmě v prvé řadě vypadat super, ale ono to jednoduše JE super, protože Adkins, Man, Achabbkahe a další jsou srdcaři a totální šrotovací mašiny, které znají snad jen jednoručky, strečink, gymnastiku a nulovou gravitaci. Mám štěstí, že stárnu, ale vidět tato arénová komba v nějakých patnácti šestnácti letech, bezmyšlenkovitě bych svolil k odjezdu do džungle, běhal bych s kilem hovězího u zadku se smečkou hyen za sebou a nechal si na rectus abdominis pouštět tykve klidně ze stometrové sekvoje. Prostě rozklad na buněčné úrovni, fantazie, euforie, obdivuje tenhle skill maximálně. Navíc je super, že vše krásně vidíme, že funguje kamera, střih, nasvícení... a jen ta hudba pokulhává. Alan Gold a jeho Can´t Stop Me je fajnová, i znovu ta Bring It On, ale jinak vlastně nic. Pátý díl nejspíš uvidím ve věku 40+ (a Adkins 46+), takže své nadšení krotím, ale teď jsem si to užil ještě opět skvěle. Díky za to! ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Scott Adkins je prostě takový nasvalený hovado, mix bojových umění a gymnastiky tak brutální ke kochání a krve v ringu takový množství, že je mi úplně u prdele nějaká pravoslavná lítostivá omáčka i ta ruská záporácká parodie na DeNira. Navíc sem někdo chytře dostal beasťáckýho Martyna Forda, což je vyloženě třešnička. Tupá akční mlátička, další super díl téhle série a ta správná pánská zábava. ()

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

Jooooj vzdy som rad, ked film prekona moje ocakavania. A tento to dokazal. Uprimne a nekriticky poviem, ze Adkinsa rad nemam. Je to pre mna homo picus, ktory nema charizmu a herecky talent. Jedina jedna postava, s ktorou som nemal problem je prave Jurko Bojko. Neviem ci to je tym ucesom, briadkou alebo hviezdami na ramenach, ale tu mu to drsne ruske hovado zerem. A tu sme sa prave dostali do problemu. Pretoze ako som sa z popisu dozvedel, tak to moje oblubene drsne ruske hovado sa chystalo pretransformovat na nejakeho Social justice warriora, ktory ide zachranovat zensku a fakanov nebo co ?! no skoro som sa posral. Tak chlap co sedi v base za vrazdy...podla tetovani je Vor v zakone...a ja neviem co a oni takto ? No nie... siel som do toho filmu s velmi malou dusickou a o to viac ma prekvapkal. Bojka sa naozaj zmenil, ale je to zakomponovane do deja tak, ze som bol ochotny pristupit na ich hru. Dokonca som bol miestami aj milo prekvapeny, ze dialogy maju hlavu a patu a tak nejak to cele dava zmysel. Jedine co ma sralo bolo chovanie ten ruskej cuzy, ktora sa uz tradicne od dobroty chovala jak pica. Takze po tejto "dramatickej" stranke som spokojny. No... a co je to najpodstatnejsie - na vsetko to co som napisal vyssie sa mozme vysrat. A aj keby to vsetko nebolo, tak aj tak dam minimalne tri. Dovod ? Lebo je to kurva arenovka, ze ? No a to uz je tradicne Fiorentinom zvladnute na jednotku. Hru na to ci su tieto Adkinsove kudrlinkove piruety, salticka, baletne skokokopy a ine natrhnigule prvky realisticke a fyzicky mozne, respektive ucinne v boji sa hram s miestnymi karate tigrami, ktori maju vdaka takymto filmom neochvejny pocit, ze ustoja v bitke 30 ran po hube od namakaneho chlapa, po nejednej diskusii, takze to tu rozoberat nejdem. Musim, ale uznat, ze je to proste efektne. Dobre sa na to pozeralo, je to natocene ozaj pekne, ziadne posrane strihy, roztrasene kamery alebo tma. A o to ide nie ? Takze nemam viac co dodat. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (12)

  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva na Ukrajine a v Rusku, tak jeho natáčanie prebiehalo v Bulharsku. (MikaelSVK)
  • Dátum narodenia 17. jún 1976 z falošného pasu Yuriho Boyky sa zhoduje so skutočným dátumom narodenia jeho predstaviteľa Scotta Adkinsa. (m.a.t.o.)
  • Vo filme si mal pôvodne zahrať Nathan Jones, no nabitý pracovný rozvrh mu to nedovolil. Nahradil ho Martyn Ford. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama