Reklama

Reklama

Sněhurka a sedm trpaslíků

  • Československo Sněhurka a sedm trpaslíků (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Sněhurka a sedm trpaslíků je prvním celovečerním animovaným příběhem, který byl kdy natočen. Sněhurka, za kterou získalo studio Walt Disney i svého prvního Oscara, započala tradici legendární Disneyovské rodinné zábavy, která se vyznačuje osobitým kouzlem, dobrou stavbou příběhu a bezvýhradně špičkovou animací. Příběh, ve kterém se mísí pohádkové kouzlo, dechberoucí napětí a neobyčejná odvaha, začíná jak jinak u kouzelného zrcadla. Kdo je na světě nejkrásnější? Zlá královna se dozvídá, že její půvab daleko převyšuje nevlastní dcera, Sněhurka. Proto se jí chce zbavit. Na útěku před nenávistí narazí Sněhurka na chaloupku, ve které žije sedm roztomilých trpaslíků Šmudla, Prófa, Štístko, Kejchal, Stydlín, Dřímal a nabručený Rejpal. Vzájemné setkání změní osudy každého z nich. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (447)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1,488,000Tržby USA $184,925,486Tržby Celosvetovo $190,000,000za predaj od 2009Tržby za predaj Blu-ray v USA $55,267,944 //počet predaných kusov 2,074,993za predaj od 2009 Tržby za predaj DVD v USA $57,146,328 //počet predaných kusov 2,700,438Úžasné čo dokázali pod záštitou Walta Disneya v danom roku stvoriť, je to hravé, zábavné, roztomilé, dojemné,... ohľadom animácie to je brilantná práca prešpikovaná do detailov. /100%/ ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

To je nějaký davový žert? Tuhle pohádku jsem viděl tak nějak nechtěně po částech. Když jsem se na ni chtěl podívat od začátku do konce, tak jsem skončil asi někde ve 4. minutě. Poté jsem to musel, v zájmu zachování mého zdraví, vypnout. Já vím, je to staré a kdesi cosy, ale to nic nemění na tom, že na tu neustále se trhající animaci se prostě nedá dívat a to se raději ani neodvažuji zmíňit zpívané pasáže, které jsou minimálně v českém znění úděsné. Ano, možná v roce 1937 to byl obrovský trhák, který by si získal snad i mě, ale dnes? Pokrytectví pryč. Lidi vzpamatujte se. Tohle se může dnes líbit maximálně dětem a ty tady snad nehodnotí. Nebo ano? Je 21. století. Netvrďte mi, že kvalita tohoto nesmyslu nebyla od roku 1937 překonána. Probuďte se! ODPAD! ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Vůbec první celovečerní animák, a hned takový vybroušený diamant. Klasický pohádkový příběh v tak zábavném, nápaditém a působivém převedení, že všechny ostatní verze by si ve vzájemném porovnání ani neškrtly. Sice jednodušší, ale nesmírně půvabná animace, skvělá hudba a maximálně sympatičtí trpaslíci, jejichž figurky museli ve 40. letech zdobit noční stoleček snad každého dítěte. Pro mladší publikum i dnes naprosto ideální podívaná. 90% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Ne a ne a ne. Když se na to podívám dospěláckýma očima, tak je to hodně špatné, nebo spíš nezáživné. Zpívá se tu víc než je zdrávo, příběh by se dal odvyprávět za pět minut a tady to je natažený na více jak osmdesát minut a snaha o zavraždění dívky taky není úplně to co by patřilo do pohádky, i když mě to nepoznamenalo, snad... :D ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Ach jo, tak zase už po třech dnech musím aktualizovat na svém profile můj naposled viděný pěti hvězdičkový film, ale tentokrát to velmi rád udělám. To je neuvěřitelný. První celovečerní animovaný příběh, který byl kdy natočen. Pohádka, která je skoro o 50 let! starší než já. Ty barvy, ta animace. Walt jak vyšitej. Atmosféra napjatá od začátku až do konce. Roztomilá zvířátka: srnky, ptáčci, veverky. Trpaslíci jsou tak milí, že bych je chtěl hned domů. Sněhurka je krásná jak obrázek. Při závěrečné scéně, jak Sněhurka byla v té skleněné rakvi, tak mi ji bylo nesmírně líto a měl jsem co dělat, abych nezačal brečet a to nejsem žádná citlivka. Ještě že se objevil princ a Sněhurku polibkem probral. Tato pohádka si právem zaslouží být mezi 200 nejlepšími snímky zde na CSFD. ()

Galerie (121)

Zajímavosti (100)

  • Zvláštní cena Akademie sestávala z jedné “klasické“ sošky a sedmi menších. (džanik)
  • Na premiéru do Carthay Circle prišla celá hollywoodska smotánka, obecenstvo sa smialo a plakalo 87 minút. Z Disneyho šialenstva sa stal jeho najväčší triumf. (Fleur6)
  • Animátoři chtěli po Lucille La Verne, která namluvila “hlas“ královny, aby pak pro čarodějnici zvolila “starý“, chraplavý hlas. Vyjmula si tedy chrup. (džanik)

Související novinky

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Co nabídne služba Disney+?

Co nabídne služba Disney+?

09.11.2019

Už za pár dní (přesněji 12. listopadu) se ve Spojených státech, Kanadě a Nizozemí spustí nová streamovací služba Disney+. O týden později se pak dočká ještě startu v Austrálii a na Novém Zélandu.… (více)

Hraná Sněhurka našla režiséra

Hraná Sněhurka našla režiséra

30.05.2019

Režisér Marc Webb se navždy zapsal do paměti fanoušků originálních romantik jako tvůrce 500 dní se Summer. Jeho dva spidermanovské pokusy s Andrew Garfieldem a Emmou Stone v hl. rolích už ale takový… (více)

Reklama

Reklama