Reklama

Reklama

Bruce Wayne (Ben Affleck) je odhodlaný postarat se o to, aby Supermanova (Henry Cavill) oběť nepřišla nazmar. V Lize spravedlnosti Zacka Snydera spojí síly s Dianou Prince (Gal Gadotová) a společně sestaví tým superhrdinů, jehož posláním je zachránit svět před blížící se hrozbou katastrofických rozměrů. Tento úkol je však mnohem obtížnější, než si Bruce představoval, neboť každý z nováčků čelí vlastním démonům, které musí porazit, aby mohli dát dohromady jedinečnou ligu superhrdinů. Batman (Ben Affleck), Wonder Woman (Gal Gadotová), Aquaman (Jason Momoa), Cyborg (Ray Fisher) a Flash (Ezra Miller) doufají, že na záchranu planety před zloduchy jako jsou Steppenwolf, DeSaad a Darkseid ještě není příliš pozdě. (HBO GO)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (808)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Snyderova komiksově temná VIZE! Upřímně jsem nevěřil, že to Snyder dokáže, ale po Justice League si reputaci rozhodně napravil. Nebudu lhát, že jsem se na film moc netěšil a tušil jsem, že ho pěkně strhám, ale ve výsledku je to překvapivě dobrý a to čeho jsem se obával nejvíc ( ten fakt, že budu muset přežít ty 2 hodiny, které už znám a moc mě nezajímaly) se nakonec objevilo jako mylné a dost často jsem si říkal ( Je to nová scéna či ta stará ?), což je zřejmě plus. Ze začátku mě však zarazil formát 4:3 na což nejsem úplně zvyklý a na 4 hodiny už vůbec ne, takže v tomhle je film trochu Challenge, ale naštěstí jsou zde 4 epické finále každou hodinu, takže ten čas ubíhá velmi rychle, postavy dostávají více prostoru ( Flash je výborný svými vtipy a slow motiony připomíná to nej od Quicksilvera), akce je epická a příjemně brutální ( To Rko tu fakt sedlo). Hodně se mi líbila první nová akční scéna, kde se objevil i Zeus a Ares, ta měla koule. Trochu zklamal nástup Supermana, někde až po 3 hodině a toho prostoru zde měl ze všech asi nejméně a chvílemi jsem si říkal, kde je vůbec Batman 😃 ale je to celkově rozmáchlejší a kompaktnější, příběh i postavy sedí více pohromadě a díky slušné akci a parádní hudbě! je z toho solidní temná komiksovka, kterou si sice už nezopakuji, ale zážitek jsem si odnesl nečekaně skvělý. Dlouho tu nebyl takový fan service. 8/10. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Pre mňa to isté ako BvS. Dream come true postavy, dokonalý vizuál a štylizácia, ale tiež na veľa miestach vyslovene debilný scenár a nezaujímavý záporák. Na Whedon’s Cut po tomto nezabudnem iba preto, že scéna s návratom Supermana je tu identická a už skrátka pokazená. Na päť hviezd to stačí, keď ste v detstve čítali komiksy a čumeli na burtonovky. Lebo potom dospejete a točia sa snyder’s cuty. Najviac sa mi páčili hudobné montáže v úvode (prvá hodina celkovo) a scéna s Jokerom. Hlavne nech to natočia. Ps: Niekde som čítal, že zvažujú podobne prekopať celé DC univerzum. Výborný nápad; poprosím prednostne Suicide Squad a aspoň posledných 45 minút z WW1984. Ja sa zatim konečne dokopem na Donner’s cut druhého Supermana. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Mňa to nadchlo. Celkom chápem aj negatívne reakcie, ale mne to proste sadlo vo všetkých smeroch. Epické ako krava, atmosférické a vyvážené, herci v správnych polohách, z hrdinských nástupov som mal zimomriavky a pri scénach, čo hrali na emócie, som mal dokonca slzu v oku. Omnoho lepšie nielen ako Whedonova verzia, ale aj ako MoS a BvS. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Ten film by chtěl sestříhat... Každopádně na to, jak je to ukrutně dlouhatánský film, jsem se nudil "jen" někdy uprostřed, jinak to poměrně slušně sviští. Liga spravedlnosti má skvělou akci (řekl bych celkově lepší než původní verze) a příběh dává konečně nějaký ten smysl... i když pořád není nijak zvlášť zajímavý. Ale na superrhdinskou komiksárnu pohoda. Jenže stejně jako předtím jsou i teď největší problémem příšerné postavy. Místo aby byly hlavní postavy tím tahounem (stejně jako se to povedlo Marvelu, kde se stali třeba takový Iron Man a Captain America postupně pojmem), tak jsou v lepším případě docela OK, v horším případě trapní. Nejhorší je tu Cybrog, který vypadá i po tomhle remasteru příšerně. V komiksu je to občas vynikající postava, tady je to neuvěřitelný fňukal. V komiksech je jeho příběh často mnohem tragičtější (což se divím, protože Snyder se snaží mít všechno co možná nejtemnější), ale přesto dokáže z toho vyjít jako borec. Tady je jenom borec jakoby v těch svých superschopnostech, jinak osobnostně je na profackování. Dále je tu Flash, který je stejně jako ve verzi od Whedona podivný autista, ale opět jsem s tím byl tak nějak smířený. Má tu navíc pár fajn scén a vtípků, ale zároveň taky příšerně trapnou scénu se záchranou holky z auta (a nezajímá mě, že je to narážka na komiks... natočený je to prostě strašně). Celkově je tu díky většímu prostoru i víc hlášek, dialogů či celých scén, které jsou prostě WTF. A co se týče ještě postav, tak i ta motivace padouchů je jakoby logičtější... ale pořád prázdná a klouzající po povrchu. Víme, že Steppenwolf nejdřív Darkseida zradil, a teď mu to chce děsně vynahradit... Jenže proč? Proč najednou ta jeho názorová změna? Sorry, ale když o něm a té situaci pořádně nic nevím, tak mi nestačí ty jeho lesklý očička, abych s ním nějak sympatizoval. Jo a Martian Manhunter patří taky k další řadě trapasů v tomhle filmu (to vydávání se za Loisinu tchýni, aby ji uklidnil, je divný a v konečným důsledku totálně creepy). Každopádně akce fakt dobrá. Bohužel často totálně mimózní.  (5/10) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Viděli jsme sice Donnerova Supermana 2, ale vypuštění vymodleného Snyder Cutu je situace, která se nikdy nestala a my, fanoušci z toho můžeme jedině profitovat, takže bych se nějakého narušení precedentu neobával. Okolnosti okolo vzniku téhle verze byly už propírané tolikrát, že je patrně s nimi již každý obeznámen, takže se pověnuji filmu samotnému. U skoro 4h filmu je patrné, že rozhodně je kde krátit a ze začátku jsem si vzpomněl na režisérskou verzi prvního Vetřelce, kde si Ridley vyloženě pohrával s dlouhými záběry lodi, podobně jako Snyder se zasněženými horami. Jakožto hrubý sestřih tedy Zack Snyder's Justice League beru jako film a film o filmu bez mluvících hlav zároveň. Osobně jsem si jako velký fanoušek DCEU v rámci možností užil i Whedonův podivně červený kinosestřih, ale pokud by po nějaké době vyšel snesitelnější 3h cut, asi bych si nejčastěji pouštěl ten (černobílý si Zack může strčit za klobouk 🙂). Jak se shodovaly zámořské recenze, i já tvrdím, že tato verze není sama o sobě samospásná a pokud se člověku nelíbily předchozí filmy, nebude ho patrně bavit ani Justice League. Příběh je až na přepracované finále a epilog totožný, ovšem tentokrát je hromada času na prokreslení jednotlivých charakterů a jejich motivací, mytologie známého Arcizáporáka i na obyčejné dialogové vsuvky a postavy, které byly z kinosestřihu vystřiženy. Jedná se zkrátka o snímek, který je na míru určen Snyderovým zarytým fanouškům zpomalovaček a temnoty a je právě tak maximálně velkolepý, jaký jsme si představovali a chtěli jej vidět v Imaxu už před těmi cca 3 lety. A teď je čas začít brečet do polštáře nad zřejmě nikdy nerealizovatelnými sequely dle původní vize. Nedělám si iluze, že se tento krok Warner Max vyplatí, ostatně za 70 mega přinést již jednou natočený materiál při té velké fanouškovské masáži zas takový drahý krok není. Ovšem jestli se tím konečně obhájí kompletní astronomický rozpočet, to je už na hollywoodských účetních...90% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (40)

  • Ve scéně Supermanova oživení lodní počítač řekne: „Budoucnost zapustila kořeny v přítomnosti.“ Jedná se o odkaz na Snyderův oblíbený film Excalibur (1981), kde stejnou větu pronesl čaroděj Merlin. (Ištván87)
  • V rámci Smyderových filmů jde dosud o jediný film, ve kterém Superman (Henry Cavill) použije svůj ledový dech. (TwoFace)
  • Potvrzení o vzniku přišlo přímo od Zacka Snydera po online zhlédnutí Muže z oceli (2013) s fanoušky. Oznámení přišlo téměř po třech letech velké kampaně fanoušků. (JORDY)

Související novinky

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

24.03.2023

Režisér Zack Snyder plánuje pro svoji obří fanouškovskou základnu koncem dubna třídenní speciální událost, na které promítne svoji komiksovou trilogii Muž z oceli, Batman vs. Superman a Liga… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Nový Batman bude rekordně dlouhý

Nový Batman bude rekordně dlouhý

21.01.2022

Těšíte se na chystaný snímek The Batman od režiséra Matta Reevese (Válka o planetu opic)? Pak vás možná potěší zpráva, že si pro vás tvůrce vydupal u studia zatraceně tučný kus stopáže. Snímek totiž… (více)

Reklama

Reklama