Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přichází ze vzdáleného světa, aby lovil lidi pro zábavu. Neviditelný a ozbrojený smrtícími zbraněmi nemilosrdně stopuje svou lidskou kořist a zanechává za sebou zmrzačené mrtvoly. Nyní si vybral městskou džungli. Los Angeles, kde právě zuří válka drogových gangů, je perfektní půdou pro Predátorovy smrtící hrátky. Tvrdohlavý policista Mike Harrigan (Danny Glover) se však odmítá vzdát bez boje. (Magic Box)

(více)

Recenze (733)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Po tom našem seznámení jsem šel na prohlídku a doktor povídá: "Potřebuju vzorek vaší moči, semena a stolice." A já na to: "Mám hrozně naspěch, co kdybych Vám tu nechal jenom spodky?"..... Jednotka bola čistokrvný akčný film so štipkou hororu a dvojka je kriminálny thriller so štipkou hororu. Kym sa to tu poriadne rozbehne tak to chvíľu potrvá. Kopia sa brutálne vraždy a vyšetruje sa, kto by za tým mohol byť. Keď sa už Predátor sačne ukazovať v plnej svojej kráse, film začína byť naozaj zaujímavý. Džungla veľkomesta je tiež zaujímavý lovecký revír. Všetkého je tu viac (ako je to už v dvojkách tradičné) , čiže umre viac ľudí, Predátor má viac zbraní a podobne. Nepozerá sa to zle, na jednotku to síce nemá, ale nerobí to svojmu predchodcovi ani hanbu. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Los Angeleský masakr Predátorem. Dvojka prostě postrádá ten skrytý lovecký duch jedničky, ve městě to působí moc otevřeně a přehnaně. Predátorovi chybí tajemnost a onen pocit tušení nebezpečí, který vyvolával v jedničce. Tady připomíná spíš tuctového záporáka z nějakého slasheru. Scénář se taky dvakrát nepovedl až na pár hlášek ("život je svině"), Glover sice hraje dobře, ale hodil by se spíš do policejního dramatu, a tak vcelku jedniná dobrá věc na filmu je závěr. Škoda, že z té křesadlové pistole už nic nebylo. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Příznivci kečupové šťávy, zběsilé palby a bezmyšlenkovité akce si přijdou na své a mohou si přidat libovolný počet hvězdiček, z hlediska filmových kvalit trpí pokračování Predátora všemi neduhy typickými pro dvojky, tedy nedostatkem originality, nápaditosti a protože chybí prostředí exotické tropické džungle tak i atmosféry... Přesazením do velkoměstského prostředí se film přiblížil ostatním akčním snímkům s kriminální tématikou, které tehdy vznikaly jak na běžícím pásu. Jen ta vesmírná potvora je navíc, pardon, v rámci logiky dvojek je i predátorů celá tlupa. Glover má o poznání více hereckého talentu, ale do role bojovníka s kosmickými vetřelci mi moc neseděl. O logice scénáře a kvalitě dialogů nemá snad ani smysl hovořit, opravdu mě dojala vesmírná loď ukrytá v srdci velkoměsta...Celkový dojem 25 %. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Populace v Predátorově novém loveckém teritoriu značně narostla. El cazador trofeos de los hombres si s oblibou koupí vstupenku do nejvyšší řady na přestřelku jamajsko-kolumbijských drogových gangů s policií a poté si pár přeživších poctivě vykuchá. Svůj zbraňový arzenál rozšířil o několik unikátních kousků, upgradeoval systémy vidění. Ztratil však svoji tajemnost a již ani nenahání hrůzu. Je to takový strejda od vedle s trochu odlišnými zájmy a zálibami. I jeho hlavní pronásledovatel či oponent si od minule lehce pohoršil, už není tolik svalnatý, ale ani příliš charizmatický. A děj se spíš tak nějak plácá na místě. Přes to všechno se ale divák může přenést, buď s pomocí ukecaného Billa Paxtona nebo díky občasným chuťovkám, vyplývajícím z Predátorova hobby. Závěr působí zvláštně. Dobrý lov. 35 miliónů dolarů(rozpočet)/57 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Tak tento druhý diel mi vážne nesedel. Videl som ho týždeň po výbornom prvom diely, takže som to mohol v čerstvom stave porovnať. No a hlavné problémy tejto dvojky sú: 1 - Že Danny Glover ako postava sa výrazne horšie hodila na tento štýl filmu ako Arnold Schwarzenegger, 2 – Predátor sa zasa moc nehodil do mestského prostredia, svedčala mu mnohokrát viac džungľa. Keď tak aspoň mohli urobiť vesmírne sci-fi, 3 – Postava predátora, ktorému tu nesvedčala jeho tuposť, značné množstvo hlášok, a aj triková stránka mi pripadala v jednotke lepšia. Mňa tento film sklamal dosť. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (58)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 35 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Mike Harrigan (Danny Glover) má ve filmu zbraně Desert Eagle (ráže .44 magnum), CAR-15 s granátometem M203 (ráže 40x46 mm) a Benelli M1 Super 90 (ráže 12 Gauge). (dc125)

Související novinky

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (více)

Klepy, plky a floskule

Klepy, plky a floskule

02.10.2006

Asi takhle by se dala ve zkratce charakterizovat situace okolo údajné přípravy dalšího projektu o populárním vesmírném lovci lebek. Predátor z roku 1987 se pod taktovkou Johna McTiernana (a maskou… (více)

Vyhoďme ho z kola ven...

Vyhoďme ho z kola ven...

10.06.2006

...a ukažme si na něj prstem. Před několika dny se filmová mašinerie opět rozhoupala k akci a vydala prohlášení o režisérovi pokračování nejzmršenějšího a zároveň nejočekávanějšího scifi horroru,… (více)

Reklama

Reklama