Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na východě Mississippi nenajdete legračnější dvojici než mluvku Rayforda a konzervativního Clauda. Náhoda je svedla dohromady při společné cestě za rychle získanými penězi a nevědomky se zapletli do zločinu. Nekonečná smůla je dostane až před soud, ale oba zjišťují, že ať budou kdekoli, jsou a budou přáteli na život a na smrt. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Od filmu, který je pojmenován Life , jsem očekával asi více než tohle, nebo spíše ne? Absolutně náhodným úderem do ovladače byl tento snímek a vlastně se mi opětovně potvrdilo pravidlo, že náhoda je lepší nežli plán. Ale nyní k filmu. Všichni bystří diváci dokázali poznat, že je zde nakombinováno několik různých prvků z různých filmů z vězeňského prostředí. Nejvíce si Ted Demme zasedl na Frajera Luka. Na frajera jsem si taktéž rád zaspomínal při útěcích a boxovací scéně s gorilím mužem. Hlavní herci trochu nezvykle zvolení, ale šlape to o to více je škoda několika přemrštěných momentů a hluchých míst. - 5/10 - ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Komerčně s tím filmem vytřeli podlahu, ale je to nepochopitelné. Ač Murphy s Lawrencem slibují při každém svém novém trháku jen trapas a stejné schéma, jejich společný projekt dopadl podstatně lépe a takový osud si ani trochu nezasloužil. Vězeňský děj přebujelou bláznivinu neslibuje, proto se mezi žánry rotuje, což však nevadí a umírnění komici těží dokonce víc než v případech, kdy přehnaně tlačí na pilu. Neúspěch asi tedy pramení ze špatné taktiky producenta - na typické diváky M+L moc vážné, pro náročnější je vyhýbání se těm dvěma pravidlem. Smutné... ()

Reklama

Kremik 

všechny recenze uživatele

Toť otázkou, jestli je to komedie nebo vážný příběh. Každopádně v obou směrech to funguje a komediální dvojice Murphy Lawrence tu dokazuje, že není jen přiblblou černou komediální dvojicí...Má to jiskru, patos. Je to prostě sakra dobré komediální drama, či dramatická komedie o přátelství...Ray a Claude si získali moje sympatie:) ()

Wargoo 

všechny recenze uživatele

50/50 dráma/komédia s ukecaným Murphym a Lawrencom. Sympatický pokus, ale radšej mám väzenské prostredie v dramatickom poňatí... Ale to je moja chyba. Film za 3***, dobré masky. Najväčší problém filmu je v tom, že ono to chce byť aj dráma, čo sa jej niekedy darí (samotný osud dvoch hlavných protagonistov odsúdených neprávom na doživotie), a chce to byť aj komédia... Lenže pri filme som sa ani raz nezasmial ! Inak v pohode, ale stopáž mohla byť o čosi kratšia. 61,118% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Posledný Murphyho pozerateľný snímok pred dlhou odmlkou kvality, v ktorom ešte predvádza niečo, čomu sa hovorí herecký výkon. Lawrence nadpriemerne vystúpil so svojho tieňa a tak je radosť pozerať sa na túto dvojicu. Príbeh je akýmsi zjednodušeným a hlavne vtipným variantom na The Shawshank Redemption, aj keď je pravda, že pokus o dramatickú líniu tiež nebol zlý, ale nebol dotiahnutý do konca. Dialógy sú zo začiatku pomerne svieže, miestami originálne, ale po čase si uvedomíte, že je to len spŕška doberačiek a podpichovačiek na tú istú tému stále dookola. Nieže by to nebolo vtipné, ale nie vždy dosiahli požadovanú úroveň. Myslím, že keby mal film režiséra a scenáristu z prvej ligy, ktorí by trošku pomohli príbehu, vyšperkovali by dialógy a zamerali sa viac na charaktery postáv a dramatickosť deja, tak by neostalo len pri oscarovej nominácii za masky. 75%. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • V polovině filmu, kdy vězni sledují zprávy z druhé světové války, nastoupí do věznice Porouchanej (Bokeem Woodbine), který je draftován Pittsburghskými vranami. Zmíněný tým však existoval pouze v letech 1930 až 1938, tedy o 3 roky dříve, než USA vstoupili do války. (Hopkins)
  • Hned 4 tvůrci podílející se na vzniku filmu zemřeli v poměrně nízkém věku. Herec Bernie Mac v roce 2008 na zápal plic ve věku 50 let. Michael Taliferro v roce 2006 na mozkovoiu mrtvici ve věku 44 let. Rick James v roce 2004 na předávkování kokainem ve věku 56 let a režisér snímku Ted Demme v roce 2002 vě veku 38 let, rovněž na předávkování kokainem. (korbitch22)
  • Ačkoliv je příběh filmu zasazen do Mississippi, natáčení probíhalo v Kalifornii. (PanBlack)

Reklama

Reklama