Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Osmidílný detektivní seriál, ve kterém je hlavní postavou Emil (Štěpán Benoni) jako vyšetřovatel v elitní jednotce Národní centrály proti organizovanému zločinu. Není to ale typický policista, je nenápadný a introvert. Je sice přátelský, ale nikdo z kolegů moc nestojí o přátelství s ním. Emil nevyniká ve fyzických akcích, zkoušky ze střelby dělává na spodní hranici a s kondičkou je na tom obdobně. „Jak jste si všimli, tak se hodně potí. To ale není můj pot, je umělý. Emil je takový spíš analytik, který pracuje na kriminálce – na ústředí proti organizovanému zločinu – a není zvyklý chodit do terénu. Vlivem nějakých okolností se dostane do akce, a ta dopadne všelijak. K Emilovi se totiž přidá takový pomocník, který mu změní život,“ prozrazuje Štěpán Benoni, který bude mít po svém boku nejen záhadného pomocníka, ale i parťačku Radku (Marta Dancingerová). (TV Prima)

(více)

Recenze (44)

borohub 

všechny recenze uživatele

Já příliš české kriminálky nemusím a to z důvodu, že se "nových" krimi seriálů za rok objeví strašně moc. Na ducha jsem koukat také nechtěl, ale Predrag je zajímavý herec a ducha hrál fakt skvěle. První díl mě tedy zaujal, jednak tou strašně kýčovitou akční scénou na začátku, ale i těmi občasnými vtipy. Zbytek policejního týmu nesympatický, Š. Benoni mi jako herec příliš nesedí. Konec byl takový dojemný, jsem ale upřímně rád, že si tvůrci nechali otevřené dveře k nové sérii. 75% ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Policajt a duch mafiána řeší případy a zároveň pátrají po jeho vrahovi. Další z řady komediálních krimi seriálů Tv prima, která má plus v Predragu Bjelacovi a jeho hláškách, jistotě slovenských režisérů a zábavné mi přišlo duo Batěk a oceňuju i ty témata případů, které zrcadlí skutečné aktuální kauzy, ale jinak to dopadlo spíš jako vždycky. Ty případy jsou prostě slabší a ikdyž se to snaží, tak to furt atmosférou a vizuálem vypadá jako tuctová tovární produkce Primy. Bjelac mohl být tím, čím je Matásek pro Poldu, ale ten má podporu ve vykreslení celé zábavné party postav a celkově je vtipnější. Mírný nadprůměr v rámci prajmtajmu komerční televize. ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Přistupovala jsem k tomuto seriálu s nedůvěrou a obavou, že se bude jednat o další trapnou telenovelu s humornou krimizápletkou. Téma bylo lákavé, tak jsem neodolala a nelitovala jsem. Díky Predragovi a Benonimu, kteří své role pojali velmi přirozeně, jsem se dobře bavila. Benoni představoval přesně takového nezkušeného policejního ňoumu jakého měl, a i když to hrál dobře, tak jako téměř čtyřicátník, byl věkově mimo. Možná by se pro tu roli nezkušeného zmatkaře hodil někdo mladší, ale spíše ne. Predrag vzal roli ducha uměřeně, nevstupoval do děje příliš často. Zachraňoval příběh a pokud byl na obrazovce, tak jako by tam byl jen on sám, ukradl si celý prostor pro sebe a nikdo jiný neměl šanci. Bylo to vtipné. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dlouhá léta jsem tvrdil, že Nova nebo Prima neumí (a možná ani nechce) natočit nějaký seriál, který by měl alespoň nějaké ty kvality evropského formátu. Duch se mi sice víceméně líbil (na tři odpočinkové hvězdy vysloveně akorát), ale myslím si to furt. Největší deviza tohoto seriálu je totiž jednoznačně Predrag Bjelac. Ten svojí živelnou postavou mafiána celý příběh neuvěřitelně pozvednul. Štěpán Benoni a Marta Dancingerová, sic je mám sebevíc rád, tu byly spíš coby vyšetřovatelé k smíchu. To takový německý Big Ben je třeba taky k smíchu, ale pořád víte, že se v ději něco alespoň řeší a děje. Tady vlastně ani ne, a aby si to scénárista ještě víc usnadnil, tak tu vymyslel různé nelogické výkruty a berličky, jenom aby děj vlastně žil a jakž takž fungoval. Jako odpočinková záležitost s kriminálními prvky ale, uznávám, v pohodě. Poslední díl navíc vysloveně dobrý. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Duch měl potenciál stát se výjimečným seriálovým počinem. Mezi vážně míněnými kriminálkami mohla vyhrát originalita a vtip. Je obrovská škoda, že ji tvůrci nevyužili. Jde totiž o to, že buď mohl seriál hrát na notu nadpřirozena absolutně a toto absurdno započítat i do děje anebo si hrát na seriózní kriminálku s nadpřirozeným jevem. Bohužel tvůrci zvolili to druhé. Místo vtipů a trapasů Emilových sledujeme nejvýš to, kterak se jeho neúspěchům chechtá duch mafiána. Proč kupříkladu není víc využita linka s Emilovou tragickou střelbou? Umím si představit desítky věcí, které by se mu mohly stát a působily by fakt zábavně. Jenže on jde a za pár minut - jinak celý díl, se střílet naučí. A tak je to i s jeho fyzičkou aj. Seriál tak zůstal rozkročen mezi napůl komediálním a napůl seriózně míněným, což dost dobře nejde, když máte kolem sebe mrtvého s kterým komunikujete. Takže Duch je jistě originální v našem českém rybníčku, ale je škoda, že tvůrci nevyužili potenciál a nešli více na dřeň nápadů a neudělali ze seriálu ještě více parodizující a ironickou zábavu. Jinak se mi líbila úvodní znělka, ale naopak dialogy místy trochu vázly a to se týká i spádu děje nebo logiky toho, jak vůbec kriminalisté uvažují. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • Epizodu vidělo v den vysílání po 20:00 hodině přes 940 tisíc diváků (15+). (Leopard105)
  • Lokace kanceláří policie, stejně tak chodby nemocnice jsou točené v bývalé Ústřední telekomunikační budově (ÚTB) na Žižkově, která sloužila i pro exteriérové záběry. (formelin)
  • Když se Václav (Pavel Batěk) dívá do logů do počítače z důvodu podezření a kontroluje, co si Emil (Štěpán Benoni) prohlížel v policejní databázi, je vidět, že webové stránky jsou uložené v počítači. (Leopard105)

Reklama

Reklama