Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když velitelé koncentračního tábora Osvětim sestavili speciální komando z židovských vězňů, slíbili jeho členům několik měsíců života navíc za spolupráci při bestiálním vyhlazování ostatních Židů. Členům komanda se podařilo zorganizovat ozbrojenou vzpouru, jedinou, ke které v tomto vyhlazovacím táboře došlo. Na samém jejím začátku objevila skupina čtrnáctiletou dívku, která zázrakem přežila hromadnou popravu v plynové komoře. A tak záchrana jediného lidského života ohrozila akci, která mohla zachránit tisíce jiných... (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Matt_Farrell

Matt_Farrell (hodnocení, recenze)

Slabé. Pripadá mi to ako hraný dokument. Na to by mal byť špeciálny žáner, ktorý má v divákovi vyvolať znechutenie. Oveľa lepší film je Síla lidskosti (2003).

Uživatel Stingo smazal svůj příspěvek.

Zodiak455

Zodiak455 (hodnocení, recenze)

Ten film je celkem dobrý.Ovšem já jsem člověk který se o tuto část historie zajímá a přišlo mi neskutečné že by někteří vězni si klidně stěžovali příslušníkům SS.Za jakoukoli stížnost byla poprava.Tak mi přijde že to je v několika částech nedotažené.

Nerajohn

Nerajohn (hodnocení, recenze)

Vzkaz pro Blues. Naopak, ty záběry s kropícím trávníkem a židy v křeslech jsou pravdivé. Členové sonderkomand požívali velkých výhod, kterými byly kompenzovány otřesné podmínky při jejich práci. Po večerech prý členové komand, kteří měli " po službě " opravdu v křeslech před krematorii posedávali.

Didla

Didla (hodnocení, recenze)

jelikož mě velice zajímá téma koncentračních táborů a to zejména Osvětim a Birkenau, nemohla sem si tento film nechat ujít... podle mě je docela těžké natočit něco, co nikdo z nás nezažil a ani neví jak to vlastně vypadalo a proto mě dosti překvapili budovy krematoria... já osobně jsem v Osvětimi i v Birkenau byla a krematoria se bohužel nedochovala, všechny vyhodili do povětří... nicméně mě opravdu tento film velice překvapil i když to bylo z části podle maďarského žida, který dělal asistenta Mengelemu a podle mě neviděl vše co se tam dělo :o( takže jsem ráda za jakékoliv ztvárnění tohoto hrozného vyvražďování...

korndaddy

korndaddy (hodnocení, recenze)

paradni filmecek.nejak osobne valecny nemusim ale tohle prece jen bylo neco jineho..moc hezky.

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Exteriéry sice nic moc, ale děj vtáhnul dokonale a účel film splnil. Alespoň u mne.

oliwetwist

oliwetwist (hodnocení, recenze)

Lepší film z prostředí židovského problému a koncentráků jsem ještě neviděl!!!

Pretenderi

Pretenderi (hodnocení, recenze)

Bolo to hrozne kruté, no takéto veci sa v skutočnosti diali a ľudia trpeli a umierali.

dudlyk

dudlyk (hodnocení, recenze)

Tento film mě opravdu dostal, výborně pojatý příběh při kterém se mě "otevírá kudla v kapse" poslední vteřiny filmu, jak povídala ta holčička , to mě opravdu dostalo, pak sem jen koukal do běžících titulek s otevřenou pusou...

Raddius

Raddius (hodnocení, recenze)

Sla z toho hruza, uz to nechi nikdy videt. nemci ale nebyli nemci a filmů o koncetrácích už stačilo

tanicka847

tanicka847 (hodnocení, recenze)

Souhlasím s "bluesem". Kdo byl v Osvětimi a poslouchal výklad průvodce o skutečném životě v táboře, musí být tímto filmem zklamán a za některé záběry i pohoršen ve jménu těch ubohých umučených. Jenže kdyby měli filmaři natočit všechnu tu hrůzu podle skutečnosti, asi by to mnoho lidí neudýchalo. Přesto je dobře, že se občas nějaký film o holocaustu natočí.

blues

blues (hodnocení, recenze)

no, nesdílím nadšení většiny, tento film je jen náhražkou. Pro někoho, kdo v Osvětimi byl a zná její historii a exteriéry musí být jasné, že tento film je buď strašně idealistický nebo neměl producent dost peněz. Exteriéry byly otřesné, záběry, jak před krematoriem roste zelená tráva kropená podzemními ostřikovači a židé sedící v klidu na křeslech je něco, co tehdy neexistovalo! a ještě ty infantilní kecy nakonci, to si mohl režisér klidně odpustit a skončit film zastřelením té holky. Tento film je chabárna a nechápu tedy nadšení POMO a jiných, kteří mu dají 4 nebo dokonce 5*. Tento film se nedá rovnat s jím uváděným Schindlerovým seznamem a Pianistou-sorry, to fakt ne...

Reklama

Reklama