Reklama

Reklama

Resident Evil: Lék

(seriál)
  • USA Resident Evil
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(8)

Skoro tři desetiletí po objevu viru T dojde k epidemii, která odhalí temná tajemství Umbrella Corporation. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (146)

NiWi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je nejen jednou z nejhorších (volných) herních adaptací, ale také jedním z nejhorších seriálů od Netflixu poslední doby. Tento projekt má zkrátka tolik nedostatků, až je mi herců v něm skoro líto, protože ti jsou jednou ze světlých stránek (ne však vždy). Sem tam je nějaká sekvence zajímavá, sem tam se objeví náznak napětí nebo dramatičnosti, a sem tam to zkrátka a dobře ujde. Bohužel tyto drobnosti nevyrovnají nezajímavý a špatný scénář, nelogicky zametající se všemi dějovými zvraty a postavami, které nutí odříkávat umělé dialogy dokola a dokola, a spoustu dalších produkčních nedostatků. Stejně jako Welcome to the Raccon City, i zde musím bolestivě konstatovat, že tento projekt nestojí za čas strávený u něj. Pokud doufáte ve slušný zombie seriál, koukněte se na The Walking Dead. Pokud jste fanoušek herní série, od seriálu Resident Evil: Lék utíkejte a neotáčejte se. Ať se tento počin snažil být čímkoliv, rozhodně to není Resident Evil. Více ZDE ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem člověk který přehrál všechny díly RE kromě jednoho(Resident evil Outbreak 2), tak jsem se na seriál těšil. Filmy s Jovovich mi nevadí a mám je rád, reboot z minulého roku se mi celkem taky líbil. Ale tohle je děs a bída. Neuvěřitelně zbabraný scénář který nic nezachrání, ani sem tam mrknutí na herní sérii. Co si vzpomenu jsou tu tak dvě dobré scény....a efekty ujdou. Ale jinak seriál o dvou pipkách a jejich tátovy který je Wesker(snad nejhorší casting ever). Dvě hlavní postavy jsou strašně otravné a vůbec mě nezajímaly. Navíc seriál je celkem dost "woke" takže další mínus. Nejlepší postava(ten tlouštík, který v jednom díle každého zmasakruje) umře rychle a nemá moc prostoru. Hodně špatné. 2* a to jsem velkorysí. Tohle je opravdu bahno které zachránilo hodně málo. Druhou sérii raději už ne. ()

Reklama

LUKICKK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začalo to průměrně a přerostlo to v podprůměrnost. RE svět nějak nastudovaný nemám, nikdy jsem žádnou hru nehrál, ale cca vím o co jde, znám příběh hry RE 2, takže porovnávat to s herním světem není můj úděl. Hlavní postava Jade mě srala a byla mi nesympatická jak v mladé tak starší verzi, za to její sestra byla sympatická celkem v mladé verzi, ve starší už tolik ne. Otec byl v pohodě průměrně napsaná postava a zbytek tam tak nějak jen zapadal. Za mě to za zhlédnutí nestojí. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

No jo otevřený konec, přesně to co nemám rád. Ale s ostatními sledujícími nesouhlasím, protože já samozvaný profesor zobíkologie říkám, že seriál je podařený, sympatický a dobře zahraný. Jo říkejte si Hardyové a LIVINGDEADové co chcete, jakmile nehraje Mila Jojovič tak je zle co? Těším se na další serii. Na druhou stranu "I am not ok with this" jsem se jí taky nedočkal. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Užívateľ "EvilPhoEniX" krásne vysvetlil prečo viac R.E. nenapĺňa očakávania diváka, no Ja teraz trošku prejdem do hĺbky a podstaty. Moja generácia starých dementov, hrala túto hru na PS1 v časoch, kedy zombie chodili krokom, no presto všetko vedeli nahnať väčší strach, ako tí dnešní, ktorí majú stovku za 10 sekúnd. A prečo je tomu tak? No lebo to bol strach z neočakávaného, nepoznaného, zo samotnej atmosféry a následných vsuviek, ktoré sa nedali predvídať. Tí šťastnejší, ktorí sa k prvotným dvom častiam dostali ako prví, nemali šancu čomukoľvek rozumieť. Bola totiž komplet v Japonskom jazyku, hádanky sa riešili "na náhodu", išlo čisto o boj "panáčika" zo zvyškom infikovaného sveta. Jednoducho, tých starších v žiadnom prípade neuspokojí nejaká vyfarbená "mandolienka", ktorá pôsobí ako nejaký odkaz na dúhový PRIDE v Malženiciach. Ja nechcem byť fakt zlý, no paradoxne posledný "R.E. - Raccoon City" je viac Residentom (i keď už dejovo zbastardelým), ako (takmer) hociktorá časť predtým. Keby som dal tomuto počinu 3 hviezdy, musel by som podaktorým predchodcom minimálne jednu hviezdu prihodiť. Ono to hodnotenie tu (od všetkých) asi nebude úplne objektívne, nakoľko nie všetko bolo vyslovene špatné, no tá tretia je zrejme fakt v nedohľadne. Proste to kurvia koľko sa len dá, pričom už hocijaký čurák sa smelo priživuje na značke "Umbrella". A mimochodom, do puntiku súhlasím aj s názorom užívateľa "Marceloo-m", ľavým bekom vydýchaného, extrémne nesympatického Realu. ()

Galerie (170)

Zajímavosti (21)

  • V seriálu můžeme narazit na spoustu odkazů na videoherní sérii. Počínaje píšťalkou na psy, která byla v epizodě Vítejte v New Raccoon City (2022) použita ve Spencerově sídle na přilákání Cerbera (T-Virem infikovaného psa) k získání klíče z jeho obojku. Dále můžeme vidět zbraně jako Python či ikonickou zbraň S.T.A.R.S. jednotky RPD - Samurai Edge (Beretta 92F) Model Barry Burton, Red9 z „Residet Evil 4“ nebo tříhlavňovou upilovanou brokovnici známou jako Hydra z pátého herního dílu. Mimoto v seriálu zazní i „Moonlight Sonata“ na piáno, kterou jsme mohli slyšet v prvním herním díle či v DLC „Lost in Nightmares“ k páté hře. Vždy byla použita v případě, kdyby bylo potřeba otevřít tajné dveře. (ScarFace_V8)
  • Psací stroj, který vidíme hned v několika záběrech, kdy se Jade (Ella Balinska) snaží dovolat své dceři z uzavřené místnosti, je odkazem na herní adaptaci „Resident Evil“, kde se psací stroj používá k uložení hry. (UncleMorty)

Reklama

Reklama