Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek "Walk the Line" sleduje počátky kariéry americké hudební legendy Johnnyho Cashe (Joaquin Phoenix). Cashova životní cesta je poznamenána nejen smrtí jeho bratra, ale také násilnickým otcem, který mu tuto tragickou událost klade za vinu. Raketový vzestup ke slávě, který mu zajistily hity jako "A Boy Named Sue" a "Ring of Fire," je lemován bojem s amfetaminy, barbituráty a alkoholem. Cashova finanční i citová nestabilita vedou k rozpadu jeho prvního manželství. V nešťastném mládí mu kýženou útěchu skýtají rozhlasové pořady June Carterové (Reese Witherspoonová), oslnivé dcery pocházející z rodiny Carterových, zakladatelů country hudby. Když se jejich cesty zkříží, Juneina oddanost a podpora se stanou nástrojem jeho spásy. (HBO Europe)

(více)

Recenze (836)

matkoslav1 

všechny recenze uživatele

Možná jsem obscénní, ale pochlubím se pětihvězdičkovým hodnocením Cashova životopisu. Skvělý snímek, který obsahuje vše, co v něm člověk hledá. Není to jen tupé prohrábnutí po povrchu, ale podíváme se i do zákoutí duše zpěváka, který formoval naši hudbu a kterému nějací Bieberové či Gagy nešahají ani po ... vlastně nikam. ()

babuca 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý sa rozbiehal pomalšie ale postupne gradoval. Film, ktorý mal dvoch skvelých protagonistov. Film, ktorý aj keď vám hudba Johnnyho Casha nič nehovorí, tak vás napriek tomu pohltí. Myslím si že je obrovskou škodou, že Reese Whiterspoon a Joaquin Phoenix nenantáčajú viac filmov. 90% ()

Rasprabbit 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne povedený film o Johnnym Cashovi. Špatně zkomponovaný děj nás ničím nemůže potěšit. Celkový scénář je naprosto stereotypní a pro tohle téma velice nedostačující. Se samotným filmem jsem byl velice nespokojený. Jediné co bych mohl pochválit je samozřejmě originální hudba od pravého Johnnyho Cashe a celkem dobrý herecký výkon Joaquina Phoenixe, který patří mezi mé oblíbené herce. ()

Honey007 

všechny recenze uživatele

Životopisné filmy o hudebnících začínají být jakýmsi žánrem sám o sobě...musí tam být talent, drogy, nevěry, vnitřní rozervání a muzika :) Walk the line je jedním z nich, ale přitom není tuctový. Je pravda, že urputná snaha ukončit film happy endem je málo uvěřitelná, ale díky skvělému hereckému výkonu Joacquina Phoenixe je to strhující, uvěřitelná podívaná bez zbytečných klišé. Ačkoliv nejsem vůbec fanouškem country muziky (spíše naopak), po tomhle filmu jsem prostě neodolala a pár Johnyho originálů si poslechla :) ()

GreenQueen 

všechny recenze uživatele

Údajne mnoho ľudí protestovalo, keď Joaquin Phoenix trval na tom, že všetky pesničky bude spievať on sám. Ako sa ukázalo zvládol to viac než na výbornú. Výborná bola tiež Reese, ako herecky tak spevácky. Práve postava Whiterspoonovej je vykreslená asi ako jediná pozitívna, Johny je skôr feťák a opilec a jeho žena xantypa, ktorá mu nedovolí užívať si slávu. Samozrejme, všetko trochu zveličené a prikrášlené, aby to vyvolalo viac emócií, i tak miestami mdlé a pomalé. ()

MéďaSV 

všechny recenze uživatele

Výborný životopisný film, který stojí a padá na výkonech Phoenixe a Reese. Cashe mám rád takže jsem byl spokojenej a pobrukoval si písničky. Povedená záležitost, možná by snesla krapet kratší stopáž... ()

Puchyr 

všechny recenze uživatele

Jako milovníka staré hudby mně ten film prostě zajímal. Občas si to poslechnu. Johny Cash, proto je poměrně zajímavé podívat se na jeho životopis. Hlavně když jsou obsazené herecké esa jako Joaquin Phoenix a Reese Witherspoon. Možná že by to chtělo trochu víc hudebních scén, ale i tak dost ucházející. Velké plus je také že oba herci písníčky zpívali sami, a to se vždycky musí ocenit když nepoužívají dubléry. Poměrně příjemný film. ()

tomkat 

všechny recenze uživatele

Tady hrají prim herci: Johnny i June... vlastně, Joaquin i Reese! skvěle hrají, a co víc: nazpívali své postavy tak, že (pokud neholdujete americké country) nepoznáte, že nejde o originál. K tomu sevřený, silný příběh a šlapající hudba, kterou nemusíte milovat - najde si vás sama. ()

losmachos 

všechny recenze uživatele

Na Cashovi jsem díky tátovi vyrůstal, takže tendle film je pro mne sentimentální záležitost. Jinak dvoumetrovýho Johnnyho Cashe hraje metr sedmdesát velkej Joaquin Phoenix, ale hraje ho velmi dobře (taky si ho sám vybral Johnny Cash). Sice je to romanticky zbarvené, ale zároveň velká pocta tátovi všech punkáčů. ()

Recoba 

všechny recenze uživatele

Prví krát som si po zhliadnutí tohto famózneho filmu, ktorí som si dal mimochodom dnes po obede už asi 20krát, povedal, že JOHNY CASH si kurva zaslúži, abi som v jeho mene napísal Ipsilon, ktoré moc nemusím. Toť vše. ()

vykaslavac 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí tohoto filmu jsem si stáhl best of Johnny Cash. Při poslechu alba jsem měl stejně rozporuplné pocity jako při sledování filmu. Život Cashe není asi nijak moc odlišný od jiných slavných hudebníků, ale film jeho příběh vypovídá bez servítků a herecké výkony, obzvláště Phoenixův daly filmu autentičnost. ()

ES13 

všechny recenze uživatele

Nejlepší hudební film co jsem kdy viděla! Joaquin P. je zkrátka jeden z úžasných herců, který se už moc neviděj! Super písničky, Johnny Cash byl prostě legenda! Naprosto doporučuji!! ()

NikoKovac 

všechny recenze uživatele

Walk The Line je pro obyčejného člověka nudným dokumentem o pár letech života countryového zpěváka. Ale pro fanoušky Johnnyho Cashe, mezi které se řadím, je tento film neuvěřitelným skvostem. Pochopil jsem díky němu Cashovy texty a film mi též poskytl hlubší exkurzi do osobního i profesního života největšího zpěváka country, blues a folku vůbec. Nemůžu jinak než 100% ()

Thoman 

všechny recenze uživatele

Nelze jinak, než 5 hvězd. Není to nejlepší film, který jsem viděl, ale je jeden z mála, kdy věřím hercům jejich postavy. Skvěle obsazené, úžasný Phoenix, krásná hudba a velký příběh, napsaný životem. Super zážitek! ()

me_Christy 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat: před shlédnutím filmu jsem Johnnyho Cashe a jeho písničky znala jen matně. Film mě ale skutečně oslovil, přitáhl moji pozornost na pro mě dosud neobjevené hudebníky a znovu jsem se díky němu přesvědčila, kolik skvělé muziky na světě je. Kromě toho mám ráda životopisné filmy, tedy takové, které popisují skutečné životy skutečných lidí, a když je to navíc spojené s hudbou, je to něco pro mě. :-) Atmosféra filmu byla úžasná, stejně jako herci - Joaquin Phoenix, Reese Witherspoon a nejen oni. ()

mr_radek 

všechny recenze uživatele

Dokonalý film, jehož příběh napsal sám život. Legendární hudba a skvělé obsazení. Tento snímek má vše, co by mít měl. Navíc Reese Witherspoon byla nadpozemská. ()

Související novinky

Co chystá režisér Logana?

Co chystá režisér Logana?

10.06.2017

James Mangold zabodoval už Identitou, Walk the Line nebo Vlakem do Yumy, kariérní vrchol ale slaví až letos díky Loganovi. Jelikož se jedná o Jackmanovu rozlučku se samotným Wolverinem, od začátku… (více)

Není Kravitz jako Hendrix

Není Kravitz jako Hendrix

01.04.2006

Se životopisnými snímky se poslední dobou roztrhl přímo obrův pytel. Kinohity Frida, Walk the Line, Capote, Ray a starší neméně úspěšné Doors, Elvis Presley nebo Great Balls of Fire! se prostě musely… (více)

Oscary plné překvapení

Oscary plné překvapení

06.03.2006

V noci z neděle na pondělí proběhl v Los Angeles 78. ročník slavnostního udělování cen americké Akademie filmových věd a umění, Oscarů. A věru že šlo o noc plnou překvapení. Největší ovace překvapivě… (více)

Oscar 2006

Oscar 2006

03.03.2006

V neděli 5. března 2006 proběhne v Los Angeles 78. ročník slavnostního udělování cen americké Akademie filmových věd a umění, Oscarů. Těm letošním bude zřejmě dominovat osmkrát nominované drama o… (více)

Reklama

Reklama