Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom Cruise září jako Jerry Maguire, sportovní agent, který zažívá životní krizi. Když se vší parádou přichází o práci i o přítelkyni (Kelly Preston), jeho osobní i profesionální kariéra se rázem ocitá na úplném dnu. Pak do jeho života i do jeho srdce vstupuje svobodná matka (Renée Zellweger) a Jerry si uvědomuje, že ho čeká to nejtěžší vyjednávání v životě... V sázce je totiž srdce ženy, kterou doopravdy miluje. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (242)

Turiec 

všechny recenze uživatele

Športový agent prichádza na to, že mu v živote niečo chýba a mení svoj postoj k práci. Tým stráca väčšinu svojich klientov. Snímka plná prázdnych slov, prázdnych gest a klišé. A Tom Cruise v hlavnej úlohe pôsobí ako frajer, či playboy rovnako prázdne. Vyzerá však, akoby mu ošúchané bezduché a prehnané gestá a frázy sedeli. Film nezachráni ani sympatická Renee Zellwegerová. Jej úsmevy, mimika, špúlenie pier a krčenie čela sú síce sympatické, ale po viacerých filmoch tak trochu strácajú čaro a zovšednejú. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má úžasnou jiskru. Dřív jsem si (asi i kvůli dabingu, teď konečně originál) až tak nevšiml, jak přesvědčivý Tom Cruise byl. Má sice ty svoje pověstné zářivě psychologické momenty, které se prostě nehodí, ale jinak je velmi zajímavý. Sepsal etický kodex své profese sportovního agenta, sklidil mezi kolegy uznání (dosud šlo hlavně o bezohlednou honbu za vysokými honoráři), ale u vedení nepochodil a dostal padáka. A o většinu špičkových sportovců, o které se v agentuře staral, přišel. Zůstala mu svobodná matka, její roztomilý synek a jeden průměrný hráč amerického fotbalu se střelenou rodinkou. A racionální uzavřenost, která ničí jeho milostné vztahy. Cameron Crowe je možná citlivka, ale dialogy píše velmi obratně, vztahy mezi postavami mají uvěřitelné kontury, emoce rozhodně nejsou mdlé. Během jednoho snímku točí žánry a nedělá to vůbec špatně. Ač u každého je tak trochu kostrbatý. Všichni si tu vylévají srdce (Cruise samozřejmě dojde od sobectví k sebepoznání), a i když může Crowe něco vyjádřit jen obrazem, stejně někdo otevře hubu. Do toho volí skvělé skladby, jeho milostná linie je krásně obyčejná – tehdy hlavně díky křehce půvabné a prakticky neznámé Renée Zellweger – a i v menších rolích získal skvělé parťáky (možná tak trochu prokletý Oscar Cuby Gooding Jr.). Za mě stále dobré. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

v krátkém sledu sem odmazal další letitý rest ve kterém mají shodou okolností také prsty Cameron Crowe a Tom Cruise a po nezáživném Vanilla Sky je Jerry Maguire doslova balzám na duši. Crowe si vzal trošku ze sportovních dramat, ždibet vztahového dramatu, špetku romantické komedie, přidal k tomu okouzlující Renée a zábavného Cubu Goodinga jr. a stvořil příjemný mix, který není třeskutě vtipný ani přehnaně dramatický, ale dohromady funguje velmi dobře i po skoro třiceti letech. Opět tomu sice lehce ubírá zbytečně přebujelá stopáž, kdy by se dalo leccos vypustit, ale není to zase nic co by se nedalo vydržet a přebilo jinak pozitivní dojmy...70% ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Nemusim se na Maguira divat ruzovymi brylemi abych poznal, ze si tady Tom Cruise honí triko a předvádí, jaký je to narcis. Jeho gestikulace a mimika ve vetsine filmu je stejna, dojemne okamziky vyznivaji naprazdno a kdyby zde nebyl ukriceny Gooding žunior, tak bych se přes prvni hodinu nikdy nedostal. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých oblíbených filmů. Posledních 15 minut bývám vždy dost naměko a to pro mě není zrovna lehké přiznat :-) Svižně natočený mix žánrů, s výborný Cruisem (člověk rád zapomene na jeho sektářské ambice) a Goodingem Jr. (po překvapivě proměněné oscarové nominaci jeho kariéra hvězdných výšin žel bohu nedosáhla - spíš naopak) a také mladou Zellwegerovou, která je tu ještě docela sympatická a nedělá ty své současné křenivé ksichty a grimasy. 100% ()

Galerie (78)

Zajímavosti (38)

  • Pro roli Dorothy Boyd se počítalo s Cameron Diaz, Courtney Love i Mirou Sorvino. (don corleone)
  • Natáčelo se od 11. března do 5. července 1996. (Varan)
  • Scéna, ve které spolu mluví Jerry a Ray v obýváku poprvé, byla celá improvizace. Režisér Crowe záměrně nenapsal žádný dialog, aby vypadala scéna co nejpřirozeněji. (don corleone)

Související novinky

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Reklama

Reklama