Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom Cruise září jako Jerry Maguire, sportovní agent, který zažívá životní krizi. Když se vší parádou přichází o práci i o přítelkyni (Kelly Preston), jeho osobní i profesionální kariéra se rázem ocitá na úplném dnu. Pak do jeho života i do jeho srdce vstupuje svobodná matka (Renée Zellweger) a Jerry si uvědomuje, že ho čeká to nejtěžší vyjednávání v životě... V sázce je totiž srdce ženy, kterou doopravdy miluje. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (242)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jerry Maguire nepatrí medzi Tomove najlepšie filmy, ale je to rozhodne veľmi zaujímavý film. Každý herec je veľmi dobre vybraný. Napríklad Cuba Gooding Jr a Tom Cruise boli výborní. Zviditeľnila sa tu ale hlavne krásna a ešte mladučká Renée Zellweger. Film je zaujímavý, romantický a miestami aj vtipný. Tom Cruise tu po dlhej dobe naozaj hviezdi, ale stále je na míle vzdialený od svojho najlepšieho hereckého predstavenia. ()

jitrnic 

všechny recenze uživatele

Tak jeste jednou - Tom Cruise je strasny herec, s jehoz postavami je, az na vzacne vyjimky, naprosto nemozne se jakkoliv ztotoznit. Co se tyce Cuby Goodinga jr., byl asi nejzabavnejsi figurou filmu, ovsem Oscar za tento vykon mi prijde tedy znacne prehnany (ukricenymi sprostymi cernochy se da v americkem filmu dlazdit). Ze slabeho vykonu Renne Zellweger bych nedelal vedu, byl to prece jenom zacatek jeji kariery (a ono taky predstirejte, ze jste se prave zblaznili do afektovaneho nacesaneho panaka, ktery vydal jakousi knihu a pak ho vyhodili z prace). Po Vanilkovem nebi a Jerrym Maguierovi myslim, ze od Camerona Crowea uz opravdu nechci nic dalsiho videt. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

v krátkém sledu sem odmazal další letitý rest ve kterém mají shodou okolností také prsty Cameron Crowe a Tom Cruise a po nezáživném Vanilla Sky je Jerry Maguire doslova balzám na duši. Crowe si vzal trošku ze sportovních dramat, ždibet vztahového dramatu, špetku romantické komedie, přidal k tomu okouzlující Renée a zábavného Cubu Goodinga jr. a stvořil příjemný mix, který není třeskutě vtipný ani přehnaně dramatický, ale dohromady funguje velmi dobře i po skoro třiceti letech. Opět tomu sice lehce ubírá zbytečně přebujelá stopáž, kdy by se dalo leccos vypustit, ale není to zase nic co by se nedalo vydržet a přebilo jinak pozitivní dojmy...70% ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Já zkrátka jinak nemůžu. Četl jsem na tenhle film chválu ze všech stran, tak jsem na něj kouknul a nějak mi nesedl. Crowe tu totiž hodně střídá žánry a tempo. Chvíli koukáme na drama o člověku, který chtěl být víc lidský a ne tak cynický, za moment ovšem sledujeme tuctovou romantickou komedii. Opravdu zvláštní film, který je místy dost roztomilý a plný laskavého humoru, na druhou stranu se hrozně táhne a drží takový odstup od diváka. Kaminského kamera je ale perfektní a celé zvolené prostředí filmu hodně prospívá. Cruise hraje svůj standard (nevadil mi, ale na nominaci na Oscara to podle mého nebylo), Gooding je taky hodně dobrý (ale Oscara fakt nechápu, nepředvedl žádný extra výkon) a Zellweger, kterou nemusím, je roztomilá a opravdu hraje, což je moc fajn. Nad všemi ale ční famózní Jonathan Lipnicki jako malý Ray, ten byl úplně neskutečný a hlavně jeho si budu pamatovat nejdéle. Bodíky přidává také velmi příjemný a vhodně zvolený soundtrack. Jinak mě to ale moc nechytlo a rozhodně jsem čekal mnohem víc. Moc žánrů je prostě na škodu. 60% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem tomu, ale buď je to životní role Toma Cruise, nebo prostě uhraje všecko a já si to neskutečně užíval. Ten, kdo nikdy jméno režiséra neslyšel neuvěří, ovšem právě Crowe psal ty nejlepší romantické komedie a polodramata, spolu s Almost famous povinnost v tomto žánru. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (38)

  • Jerry Maguire (Tom Cruise) nosí hodinky TAG Heuer S/el Chronograph. (Liqid)
  • Natáčelo se od 11. března do 5. července 1996. (Varan)
  • Tom Cruise si nepamatoval, že Bonnie Hunt s ním pracovala ve filmu Rain Man. Myslel si, že si dělá legraci, když mu řekla, že spolu už natáčeli. (don corleone)

Související novinky

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Reklama

Reklama