Reklama

Reklama

Hrabě Monte Christo

(TV film)
  • Velká Británie The Count of Monte-Cristo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý námořník Edmont Dantes se krátce před svatbou s milovanou Mercedes stane obětí zákeřného plánu čtyř mužů a bez vysvětlení skončí ze dne na den v kobce pevnosti d'If daleko od snoubenky, otce i kariéry. Po čtrnácti letech se mu podaří uprchnout a dostat se k ohromnému jmění. Jako hrabě Monte Christo se pln touhy po pomstě vrací... (Filmhouse)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

misterz 

všechny recenze uživatele

Moje najobľúbenejšie filmové spracovanie tohto príbehu. V podstate tu nie sú žiadne hluché miesta. Dej je plynulý, zaujímavý a postupne graduje do veľkého finále. Herci zahrali tiež skvelo. Pomsta muža, ktorý si ide za svojou spravodlivosťou tak dostáva reálnejšie kontúry ako v iných spracovaniach. Pre mňa dôkazom toho je aj skutočnosť, že vždy keď tento film dávajú v telke, tak si to rád opätovne pustím. 80/100 ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Jsem velký fanda románu Hrabě Monte Cristo a tahleta adaptace se mi moc líbila, ostatně jako všechny, co jsem zatím viděl, tzn.: z roku 2002 a 1998 ! Všechny skvělé ! Na to, že je to vlastně televizní film, je to víc jak výborné ! ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: ()

Reklama

mosem 

všechny recenze uživatele

i přes nespornou snahu režiséra a herců v titulních rolích nemůži film dosáhnout úrovně knihy. Jeho pojetí jako televizního filmu se nemohlo odrazit v různých zkratkách, náznacích a nedotaženostech. Film lze doporučit ke shlédnutí o dovolené, kdy potřebujete zaplnit čas, ale ne v době, kdy od filmu očekáváte něco hodnotného. Pokud máte tyhle nároky, sáhněte po jiném titulu - nebo si přečtěte knihu. Přemýšlel jsem nad tím, jestli je na tom lépe ten kdo si nejprve přečte knihu a pak zhlédne film, nebo naopak. Kdybych byl před toto volbou, sám nevím, kterou bych si zvolil. ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém dali Britové Francouzům na prdel na jejich vlastním hřišti (Britové použili z předlohy velmi citlivě ty správné momenty a vzhledem k možnostem filmového zpracování tak rozsáhlého románu citlivě některé pozměnili - děj tím získal na spádu, romantičnosti a má "šťávu", kterou starší verze tolik postrádá. Dále viz komentář k francouzské verzi z roku 1954)... 75% ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,ZASE TEN PREKLIATY ŽALÚDOK VYHRAL NAD STATOČNÝM SRDCOM." __ Chamberlainovi stačilo 100 minút na to, na čo Depardieu potreboval 4 tak dlhé filmy. Na jednej strane film nemá v podstate hluché miesta, na druhej strane mu ale chýba hĺbka a herci to odohrali tak leda-bolo. A už by to mohli prestať sústavne vysielať v telke. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Po smrti Abbého nechali dozorcovia jeho celu odomknutú a Dantés tak mohol z cely pokojne ujsť. (Jumar)

Reklama

Reklama