Reklama

Reklama

Asterix a Obelix

  • Francie Astérix et Obélix contre César (více)
Francie / Německo / Itálie, 1999, 109 min

Obsahy(1)

Poslední galská vesnička vzdoruje nátlaku římských kolonizátorů! Její obyvatelé odolávají díky zázračnému nápoji místní výroby, jenž dává neuvěřitelnou sílu každému, kdo ho vypije. Římský guvernér Detritus (Roberto Benigni) se chce elixíru zmocnit a vystoupit proti vládci Caesarovi, netuší však že, překonat chytrého Asterixe (Christian Clavier) a jeho kamaráda Obelixe (Gérard Depardieu) nebude vůbec jednoduché... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (453)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Tento film je pro Francouze totéž, co u nás Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko. Převod legendární kreslené (v tomto případě comicsové) předlohy do hraného filmu. Výpravně pojatého, režírovaného legendou filmové komedie a obsazeného dalšími komediálními legendami, za přispění přehršle triků. A také výsledek je srovnatelný s Machem. Film, který člověk nemá to srdce zkritizovat, musí přiznat, že se celkem dobře bavil, ale... něco mu chybí. 60% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Kreslený Asterix a Obelix mě nikdy nijak výrazně nevyrazil dech, takže jsem uvítal, když se Francouzi rozhodli natočit hraný film o této dvojici nebojácných galských válečníků. A vlastně ve výsledku to dopadlo téměř stejně. Rozhodně tomu místy nechybí nápad a šmrnc, ale zase na druhou stranu obsahuje film i pár naprosto nevtipných scén, které rozesmějí snad jen nejmladší publikum. Roberto Benigni byl jako záporák opravdu skvělý, stejně jako sekvence Asterix vs. zvířata. Zkrátka jedna z těch průměrných francouzských komedií, na kterou se rád čas od času kouknu. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Asterixe a Obelixe v kreslené podobě moc nemusím, ale co s týká hrané podoby, tak na tu se vždy ráda podívám. Netajím se tím, že se mi daleko více líbí druhý díl, který mi přijde vtipnější a povedenější, ale první díl je krásným úvodem do úžasných filmových dobrodružství těchto dvou přátel. Ráda jsem se v rámci filmové výzvy na tenhle film podívala připomněla si vtipnost a genialitu francouzských komedií. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

I po dvaceti reprízách se skvěle bavím, toť vše k obhajobě pěti hvězdiček. Dodatek po vidění kreslených filmů: Hraný Asterix si zachovává spíše tu ztřeštěnější stránku humoru, zato jí nasadil pořádný turbo boost a za animáky ani trochu nezaostává. Kostýmy, kulisy a celkové výtvarné ladění je rovněž poplatné animákům a naštěstí se nikdo nepokoušel o realistické ztvárnění nebo o drzé dodržování fyzikálních zákonů (takže Římani stále poletují vzduchem a tělesné schránky jsou nezničitelné). ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Animovaná dobrodružství Asterixe a jeho kamaráda Obelixe, která vzešla z kreslených komiksových sešitů a natáčela se již od 60. let minulého století, mám moc rád a proto jsem kdysi (hlavně ze zvědavosti) přivítal, že bude natočena i hraná verze. Obzvlášť, když se režie chopil legendární Claude Zidi (Křidýlko nebo stehýnko, Zvíře, Prohnilí). Film jsem dnes viděl podruhé a můžu s klidným srdcem říct, že není rozhodně špatný. Chybí ono kouzlo starších animovaných příběhů a velkou slabinou je i hudba (Vladimir Cosma byl jen jeden a jeho písničkový motiv nelze nahradit), ale herecké obsazení (mě potěšil Michel Galabru) a několik podařených fórků snímek drží v lepším průměru. I některá pokračování nejsou zlá, dá se u toho dobře odpočívat, což není málo, obzvlášť v dnešní podivné době... ()

Galerie (95)

Zajímavosti (22)

  • Natáčelo se se živými aligátory a stovkou pavouků. Pavouci museli být každý večer přepočítáváni, aby se nějaký nezatoulal a nezpůsobil paniku. Kusadla měli znehybněná voskem, aby neohrozili štáb. Podle slov režiséra ale stejně pokaždé nějaký chyběl... (Xeelee)
  • V noci se stávají ze dvojníků bubliny, ale když jde Asterix (Christian Clavier) za druidem (Claude Piéplu) a otevře dveře, lze spatřit modrou oblohu, která připomíná den. (chleba24)

Reklama

Reklama