Reklama

Reklama

Critters se vracejí v supernapínavém sci-fi vesmírném dobrodružství! Tentokrát to ale nejsou obyčejní Critters – jedná se o speciální druh geneticky zkonstruovaných mutantů, kteří byli stvořeni, aby převzali vládu nad vesmírem. Tentokrát jsou lačni dobýt galaxii a zvláštní chuť mají na lidstvo, které je mimo tento svět. Přidejte se k majitelům oscarových nominací Angele Bassett (nejlepší herečka, Tina Turner, 1993) a Bradu Dourifovi (Pán prstenů: Dvě věže, nejlepší herec ve vedlejší roli, Přelet nad kukaččím hnízdem, 1975), Donu Keithovi Opperovi a Terrenci Mannovi, kteří se vracejí ke svým populárním rolím, a bojují o přežití proti Critters, nukleární zkáze a o osud vesmíru! (Magic Box)

(více)

Recenze (107)

castor 

všechny recenze uživatele

Pláchly z jedné vesmírné lodi, napáchaly dole na Zemi dost škody, aby se zase objevily v jiné lodi, na které posádka objeví podivná vejce. Tehdy jich byla plná televize. Kruh se uzavírá, hodně žravé potvůrky se ovšem vracejí naposledy. Propadáme se, propadáme. Ostatně se to dalo čekat, ač bych klidně přivítal nějaký remake. Lehká zvrácenost, černý humor, napětí, na svou dobu velmi dobré efekty – to všechno bohužel odvál čas a čtyřka vznikla jednoduše proto, aby to zacinkalo. ()

Radyo odpad!

všechny recenze uživatele

Kdo chce kam, pomozme mu tam. Critters chtěli mermomocí do odpadu a tak tam nakonec i skončili. Čerpat z námětu, který stěží pokryl první dva díly, hold není možné do nekonečna. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Bohužel ani dětská nostalgie mě u posledního dílu Critters nepřemluví, abych dala vyšší hodnocení - kdyby to byla aspoň z desetiny taková prdel jako předchozí díly, přidala bych třeba ještě jednu * - ale za tuhle šedivou nudu je to pouhá * z milosti... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Brutálna kópia Votrelca + Votrelcov. Tu sa zjavne nikto ani len netvári, že ich nevykráda. Keďže sú to ale filmy môjho detstva, vadilo mi to rovnako, ako napr. pri Deep Star 6. Čiže vôbec. Skôr naopak, užil som si úžasnú výpravu a skvelú atmosféru gigantickej vesmírnej základne, v ktorej sa však tradične zas niekto hral na Boha, experiment sa vymkol spod kontroly a nastal masaker. Pomáha i prekvapivo kvalitný kasting (fakt tu hrajú Brad Dourif, Angela Bassett a Eric DaRe?!) a vydarené napojenie na univerzum série. Lenže, práve v tom drieme istý problém, ktorý so štvorkou mám. Z celej ságy najviac zbožňujem asi práve vesmírnych lovcov a Charlieho. na rozdiel od trojky som si ich tu síce užil, majú veľký priestor. Problém je v tom, že jeden z nich (nebudem spoilerovať ktorý) drasticky mení svoj charakter a z charizmatického klaďasa sa stáva sviňou, s ktorou by si Carter Burke suverénne podal ruku. To je twist, ktorý síce scenárista vysvetlil a ja mu plne rozumiem, ale je to ako keby niekto vzal moje detstvo, opil ho, zdrogoval, znásilnil, hodil do jarku a išiel preč. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

říkejte si co chcete, ale mně se to líbilo. možná je to tím, že je to tak strašná kopie Vetřelce, že to až bolí. a to se mi na tom líbí. jinak je to spíš jen pohádka pro děcka. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Po americkém zapadákově a městském činžáku si to všežraví ježci namířili do vesmíru, kde nám předvedli ubíjející nudu. Pro lepší představu následuje pár (mnohdy spoileroidních) statistik... #1: Jedná se o nejdelší část série, která jako jediná překročila hranici 90 minut. #2: Critteři jsou tentokrát pouze dva, až v samotném závěru se jim podaří namnožit se. #3: To, že si oblíbených ježků moc neužijete, potvrzuje i fakt, že na obrazovce se objeví až ve 38. minutě, následujících dvacet minut pak čekáte na druhý střet. Z toho vyplývá i minimum černého humoru. #4: Bodycount čítá pouze 5 mrtvých, z toho dva během první hodiny. #5: Critters tu jako v jediném díle nestřílejí po obětech své ostny. #6: Charlie je sice pořád stejnej sympaťák, za to chudáka Ugga změní scénář na pěknýho hajzla.... Kdepak, čtyřka je natolik odlišná od ostatních částí, až je prostě špatná, bohužel. Možná by to chtělo remake. (30%) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Příšerná slátanina, která má s původníma Critters společný jen to, že zase šefíkovy crittrers ustřelí háro a druhej se mu vysměje, jinak se jedná o takovej hodně nepovedenej pokus o okopírování Vetřelce3,bohužel naprosto nepovedenej a nudnej, ani to zabíjení critters mě tady už nebavilo, což už je co říct ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

První dva díly mají něco do sebe, ale trojka už značně pokulhává a po dlouhém čekání na nástup Critters se člověk stejně nedočká ničeho zábavného ani nechutného. Všechny postavy působí hrozně hloupě a DiCaprio ve vedlejší roli je vlastně jediným zajímavým prvkem. Nedokážu říct, jestli je poslední díl ještě horší, ale jako vykrádačka Vetřelce je to parádní. Na Critters se čeká skoro hodinu a než si je člověk užije, tak je konec. Smutný úpadek hororové série, která měla velký zábavný potenciál. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Critters" sú malé, nenažraté mimozemské potvory. V prvých dvoch častiach títo zubatí votrelci terorizovali americké vidiecke mestečko Grove´s Bend. Boli to dva zábavné, béčkové horrory. V treťom pokračovaní sa presunuli do nájomného domu na veľkomestskej periférii. To už ma až tak moc nebavilo. No a v diele s poradovým číslom štyri sa vrátili tam odkiaľ prišli, do vesmíru. Dej sa odohráva v roku 2045 niekde v kvadrante planéty Saturn. "Critters 4" je najslabší a najnudnejší diel z celej série. * ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Jenom 2 Critters v super vaznym podani?! tak to ne tenhle dil uz vzniknout nemel je to o nicem a zabava predeslych se vytratila a natahnout tuhle naprosto antizabijackou nudu na 100 minut? tak to je vazne na pest ()

petero 

všechny recenze uživatele

Napriek hrozivému To be continued... v 3ťom diely sa našťastie dej kompletne presunul do vesmíru, takže sa vrátila sci-fi atmosféra a lá Alien (ehm) takže sa to dalo zhliadnuť i keď Critterov je žalostne málo. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si, že jsem se nenudil, že jsem se bál, a že se mi to celkem i líbilo! Celkem. Hlavně hvězdná posádka dělající neskutečné kraviny byla cool. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Série měla skončit 2. dílem a nemuseli bychom dostat tenhle blivajs. Nápady došly, přesun do vesmíru nějaký potenciál skrýval, ale tvůrci byli buď děsně nešikovní nebo líní vymyslet lepší příběh. 20% PS: Bylo by zajímavé, kdysi se někdo pokusil sérii oživit. Minimálně jednička a dvojka nabízí slušnou zábavu i po více než 30 letech. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Critters ve vesmíru není vůbec špatný nápad a klidně bych uvítal doslovnější kopii Vetřelce. Největší problém tak je, že téměř dvě třetiny filmu se řeší vztahy v posádce, k níž se následně přidá blb Charlie. Ten je sice pošuk i v předchozích dílech, ale tam je takový docela milý, tady je to ultrablb, co téměř vše pokazí. Krajně nesympatickou postavou je pak mladík Ethan (P. Whitthorne), který mi pil krev po celou dobu. Příšerky se dostanou ke slovu až příliš pozdě a obětí nezanechají mnoho, což zamrzí. V podstatě nejlepší je poslední čtvrthodinka, která má spád. Za ni tedy dám druhou *. Slizouna roku vyhrává Brad Dourif, což je alespoň herec, který umí být nesympatický tím, co ztvárňuje. A když už vleze Critter někomu do huby, tak bych opravdu čekal citaci Vetřelce... ()

juta 

všechny recenze uživatele

No už na čtvrté pokračování šlo docela o solidní díl, který byl celkem v pohodě. Děj byl fajn a nemůžu říct že bych se nudil, prostě pokračování, které se povedlo, ale nic nového nepřineslo. Aspoň že tu jsou stále staré známé tváře. ()

JohnnyD odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutočne nudná sračka, v ktorej je asi 5 minút Critterov a zvyšok času herci beznádajne blúdia po lacných kulisách vesmírnej lode. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Nemůžete udělat sofistikovanou vetřelčí vybíjenou, když máte rozpočet 20kč. Při stopáži 90min nejdelší díl, subjektivně ale trval aspon 4 hodiny. ()

mzss1 odpad!

všechny recenze uživatele

Toto se nemůže předchozím filmům rovnat ani náhodou. Neříkám, že ty předchozí byly nějaké pecky, ale toto je teda hodně mimo mísu. Nějaká ta sranda tam byla, to je ale asi tak vše. 2% = odpad! ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Bohužel. Jak bohužel, bohužel pro ně! To, co jsem předpokládal, se v sérii stalo. Skomírající tetralogie dokonala své dílo zkázy, když se jí chopil neschopný režisér Rupert Harvey. Po třech slabých dílech, kdy se série díl od dílu markantně zhoršovala a v podstatě nikdy nenabrala kvalitu, přišlo tohle úděsné završení odehrávající se ve vesmíru, kdy se ze dvou posledních vajec vylíhnou Critters a napadnou posádku vesmírné lodi. Co následuje potom, netřeba popisovat, protože takovou kravinu jste v životě neviděli. Vše maximálně nepovedené. Scénář, spíše bych napsal scenáristické zvratky a režisérská bezradnost naprosto potopily zbytky kvality ke dnu. Triky i na tehdejší rok vzniku byly hodně naivní a vesmír připomínal studio zatažené tmavou roletou. Ve filmu není jediná scéna, která by filmu přinesla nějaké procento kvality. Je to snůška abnormálního a absurdního hororového blivajzu bez kouska stylovosti. Pohřeb Critters nebyl důstojný. Ti se už po takovém fiasku nikdy nevrátili. Navíc už byl tohle jen video film. 0% ()

Reklama

Reklama