Reklama

Reklama

Okres na severu

(seriál)
Československo, 1981, 11 h 17 min (Minutáž: 46–58 min)

Scénář:

Jaroslav Dietl

Kamera:

Eduard Landisch

Hudba:

Otmar Mácha

Hrají:

Jaroslav Moučka, Jiřina Švorcová, Petr Svojtka, Jarmila Švehlová, Renáta Doleželová, Josef Bláha, Jiří Štěpnička, Martin Růžek, Alois Švehlík, Josef Bek (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Hrdinou třináctidílného seriálu je okresní tajemník KSČ v Brodu Josef Pláteník. Působí v silně průmyslovém a bouřlivě se rozvíjejícím se kraji.Každý jeho den je plný událostí, které je nutno řešit. Pláteník je člověk, který cítí svou odpovědnost za přítomnost i budoucnost naší země. (woody)

Recenze uživatele Drom k tomuto seriálu (1)

Okres na severu (1981) 

V řemeslně dobře zpracovaném třináctidílném televizním seriálu sledujeme hrdinu z lidu, zasloužilého soudruha Pepika Pláteníkojc, kterak se střídavými úspěchy věrně imituje povedenou agitační nástěnku. Ať již v soukromí domova nebo na veřejnosti. Děj se točí kolem petrochemické továrny, kol které se motá kdejaký oportunista. Avšak náš hrdina vždy bezpečně třídního nepřítele rozpozná svým zkušeným zarudlým okem a na nejbližší schůzi jej nekompromisně odhalí. Seriál hojně oslavuje poctivou práci a vzdává se jí čest na každém kroku, ale pro jistotu se nikde moc nepracuje, protože kdo nic nedělá, nejlíp kecá. Náš hrdina se setkává s rozličnými charaktery známými i z jiných serialů. Dozvíme se tak, kde se poprvé potkal Trautenberk s hajným a co dělali před tím, než nakradli na podkrkonošskou vilu. Také se ukáže, že se Pláteníkova žena tajně schází s bývalým koncernovým ředitelem Hanychem kdesi za pultem, zatímco její nic netušící manžel mu zařizuje tlačenku zpět na původní flek. A dokonce se provalí, že floutek Marek, když sprostě opustil mentálně slabou Bohunku, neodešel do Boleslavi, ale v Brodu pod smyšlenou identitou svádí počestnou Plateníkovu sekterářku, zneužívaje své dcery. A ještě mnohé další osudy jsou odhaleny, než marxismus a leninismus zvítězí nad lží a nenávistí. P.S.: Otázka za 10000,- Kč - jmenujte alespoň jednu ženskou postavu seriálu, která není kráva ... tududum tum... ()

Související novinky

Jiřina Švorcová: 1928 - 2011

Jiřina Švorcová: 1928 - 2011

08.08.2011

Po dlouhé nemoci zemřela v pražské léčebně dlouhodobě nemocných česká herečka Jiřina Švorcová. Dcera stavebního dělníka a hostinské vystudovala učitelský ústav a Státní konzervatoř v Praze. Po jedné… (více)

Zemřel herec Jaroslav Moučka

Zemřel herec Jaroslav Moučka

27.12.2009

Krátce po úmrtí herečky Mileny Dvorské, odešel do pomyslného hereckého nebe také její kolega Jaroslav Moučka. Došlo k tomu v sobotu 26. prosince. Dnes to oznámilo Vinohradské divadlo, jehož členem… (více)

Reklama

Reklama