Reklama

Reklama

Dům hrůzy

  • Česko Dům na strašidelném návrší (festivalový název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Sedem hostí, sedem zbraní...  Klasika amerického hororu od legendárneho Williama Castleho.
Vitaj, milý návštevník, volám sa Frederick Loren a vybral som ťa, aby si so mnou strávil jednu noc v Dome na strašidelnom návrší. Iste si o ňom už počul. Pred rokmi sa tu odohrala séria vrážd. A dnes, dnes si tu ty a tvoji kolegovia, aby ste dokázali, že povesti o strašidlách a dušiach nebohých sú iba výmyslom. Za to že prečkáš noc v Dome, získaš rovných 10 000 dolárov. Pre svoju vlastnú ochranu príjmi, prosím, túto zbraň. Máme ju tu všetci. Je nabitá. Neboj sa ju použiť... (macclain)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nečekejte kdovíjakou hrůzu nebo scény které vás posadí hluboko do křesla. Tento film je velmi vkusným a celkem slušně natočeným krimi hororem. V šedesátých letech to musela být určitě pecka, za to v dnešní době na tento snímek hledíme trochu s rezervou. Určitě má velmi zajímavý děj a slušné herecké výkony, ale alespoň pro mě je tu málo scén, které by mě zahřály u srdce. Na druhou stranu musím říct, že hlavní doménou jsou hudba a zvukové efekty, které vytvořily velmi záživnou atmosféru. Klavírní a místy až koncertní hudba byla v tehdejší době nepostradatelným doplňkem snad každého filmu. I zde se zdařil výběr melodií a nedokážu si představit film bez ní. Dalším velkým aspektem jsou zvuky. Takové vrzání dveří, srdceryvné výkřiky jsou nezbytným prvkem těchto starých filmů, kdy ještě nebyly pomalu žádné filmové triky.7/10 ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Dům hrůzy má už nějaký ten pátek za sebou a je na něm znát zub času, který tento klenůtek trochu okousal. Jenže Dům hrůzy má tajný trumf...a to skvělého Vincenta Price, který nikdy nebude zastaralý, neboť jeho hororový herecký talent nezná běh času. Ostatní herecké představentsvo mu pouze sekunduje a nepředvádí nic mimořádného. Dům hrůzy nijak nenudí a ke konci jsem se i do příběhu solidně zakoukal, ale co si budeme povídat, žádná zázrak to není. Tenkrát možná, ale dnes mohu doporučit hlavně těm, kteří na Vincenta Price nedají dopustit a berou ho jako King of the Horror! Kým také je:-) ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kdo s koho. Když F. Loren pozve pět lidí do tajuplného domu a tvrdí, že nápad s večírkem měla jeho žena Annabelle, je jisté, že jen pro zábavu hostů, kterým hodlá večer slušně proplatit, to nebude. Důmyslná hra kočky s myší se pomalu rozjede, a aby divák věděl, že jde o horor duchařský, pan Pritchard mu to neustále připomíná. Černobílá klasika dnes nadchne především milovníky starých filmů a V. Price. Já byl i po letech spokojen, a tak hodnocení ponechávám. Navíc mne bavily i dialogy v solidním dabingu, kdy se Loren špičkoval s hosty. Samozřejmě nejde o děsuplný snímek, ale fajn se na něj kouká. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný horůrek, který byl jistě silnou inspirací pro mnoho pozdějších filmů. Lehká duchařina, která vsází spíš na atmosféru a hudbu, než na efekty a krev. Ke konci se nám příbeh dokonce začne svažovat ke kriminální zápletce. Vincent Price je skvělý, ostatní herci se však také namají za co stydět. Skoro mě až mrzí, že se film nedostal do červeného, alespoň zatím. Rozhodně mnohem, mnohem lepší, než podobné pozdější filmy plné přiblblých teenagerů. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Tady je zase chytrých... a jako obvykle se povětšinou pletou. To jste viděli první Castleův film? Tohle je přesně jeho styl - jeho vybroušenej diamantovej styl. Pomalu a líně plynoucí vyprávění, které se absolutně nebere vážně, celým filmem prosakuje jemně ironický černý humor a do toho (jako obvykle) fantastický Vincent Price. V tom jsou tyhle filmy tak skvělé a právě House on the Haunted Hill je perfektním dokladem, jak skloubit parádní, skoro až gotickou atmosféru s nenásilně působící nadsázkou. Třeba scéna, kdy se divákům představí správce domu a jeho žena: divák neví, zda se má bát, nebo se té dvojici smát, ale je to natolik absurdní moment, že stojí za to si ho vychutnat. Jasně, není to dokonalé dílo, zhruba v první třetině filmu se už tak pomalé vyprávění zadrhne a trošku se natahuje; nemluvě o některých postavách, které jsou na pěst od první chvíle (mladej pilot, klaďas každým coulem, vede). Ale tuhle vadu zase vyvažují postavy jiné: vedle bezkonkurenčního Vincenta to je především Elisha Cook Jr. v roli zbabělého alkoholika. Remcat by se dalo asi i proti konci, ale proč? Sedněte do křesla a bavte se. A buďte rádi, že vám obývákem nepoletují kostlivci. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

  • Populárny strašidelný motív z filmu je dielom skladateľa Richarda Kayna. Mal pôvodne aj text, pre účely filmu sa napokon použila jeho inštrumentálna verzia. (beso74)
  • William Castle, známý pro svou zálibu ve strašení diváků mimo film, je tentokrát překvapil kostlivci poletujícími po kinosále. (ČSFD.cz)
  • Na natáčanie úvodných záberov v exteriéri bola použitá budova The Ennis Brown House v Los Angeles, ktorú v roku 1924 postavil Frank Lloyd Wright a v súčasnej dobe je uvedená ako súčasť Národného registra historických miest v USA. (beso74)

Související novinky

Festival otrlého diváka III.

Festival otrlého diváka III.

09.03.2007

Již po třetí se ve dnech 13.-18. března na plátno pražského kina Aero vrací přehlídka filmového nevkusu, hnusu, ošklivosti, strachu i smíchu a bizarností všeho druhu v podobě oblíbeného Festivalu… (více)

Reklama

Reklama