Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Devětatřicetiletá zpěvačka Deloris zpívá v baru herny Nevada Club v Renu. Je milenkou majitele podniku, překupníka drog Vinceho LaRoccy. Jednoho dne se stane svědkyní vraždy. Hledá pomoc u policie a detektiv Souther ji jako korunní svědkyni v chystaném procesu s Vincem ukryje v karmelitském klášteře. Deloris zpočátku odmítne, ale když zjistí, že mafián na ni vypsal odměnu, svolí. Přísná matka představená souhlasí jen na naléhání biskupa a představí ji ostatním sestrám jako sestru Mary Clarence z kláštera v Renu. Od svého nástupu má však Deloris problémy nejen s matkou představenou, ale také s řeholním životem jeptišek. Nakonec ji matka představená přidělí k pěveckému sboru. Deloris se s vervou pustí do práce a za několik dní se objeví první výsledky. Sbor poprvé nezpívá falešně. Jak se úroveň sboru zlepšuje, přichází do kostela stále více lidí. A když Deloris přesvědčí ostatní, aby se věnovaly práci mimo klášter, jeho sláva roste. Přiláká však pozornost médií. Netrvá dlouho a Deloris se mihne na televizní obrazovce. Zanedlouho jí Vince se svými zabijáky vypátrá a unese zpět do Rena. Jeptišky to tak nenechají a vydají se jí na pomoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (238)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Bláznivá krimikomedie, která neurazí ani u ní nebude šílet nadšením. Taková oddychovka, na kterou se už asi nikdy nepodívám. 40% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Sestra v akci je svým způsobem kultovní počin, přesto jsem ho viděl poprvé až nyní (05-2021). Potěšila mne nejen řada skvělých písní, ale též herecké obsazení (Keitel, Whoopi Goldberg) a samotný námět, který nabídl několik hodně povedených vtipných scén a celkově působil správně odlehčeným a pohodovým dojmem. ()

juta 

všechny recenze uživatele

I po několika shlédnutí mám husí kůži, když slyším, jak krásně ty jeptišky zpívají. Nebyla by to dobrá komedie s nádechem krimi, kdyby to snad každý rok nedávali v televizi. Nikdy neomrzí. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi podpriemerná komédia z prostredia kláštora. Whoopi v hlavnej úlohe je tu znesiteľná a postupom času si ma získala na svoju stranu i keď smradľavé mníšky neznášam, ale ona vlastne nebola pravá mníška. Často opakovaný vtip už nie je vtipom a nie je to vyložene ten film, na ktorý by sa dalo so záujmom pozerať stále dokola. Uznávam, že sú tu vtipné scénky, najmä keď Marie Clarenca učila mníšky spievať a tancovať, sympaticky nepríjemná je aj matka predstavená a krásne rozkyslé sú aj všetky kamarátky mníšky hlavnej hrdinky. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Whoopi, velký černý zadek, velký černý tvářičky, velký černý vlasy, trochu černej humor, černý kostým a závěrečný song I Will Follow Him...sledovatelné, ale ničím výjimečné. Teda krom faktu, že konečně někdo pochopil, že skupina jeptišek může být drsnější než komando marináků. A že zastřelit jeptišku je těžší jak zastřelit obyčejnou zpěvačku. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Dost vydařená komedie, které chybí opravdu málo k dokonalosti. Whoopi Goldberg sehrála opravdu skvělý herecký výkon. Zbytek hereckého obsazení byl rovněž skvělý, třeba Maggie Smith mě zaujala. Film má dobrej příběh, vtipných momentů je zde dost. Konečné zpěvecké vystoupení je zajímavé. Možná záporáci a něco k tomu mi nesedlo nejlépe, ale to je detajl. Celkově film vidím na zasloužených 88% = **** ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Vtipe vylez. Nic proti živelné Whoopi Goldberg, ale tenhle film nestojí za nic. Jsou však americké komedie s hrubozrnným humorem, pak ty s decentním humorem a to je tenhle případ, a to znamená pronudit se celým filmem. Navíc hábit abatyše a klášter, to opravdu není nic pro mě. Nevím, co pochválit. Film se mně nelíbil, ale snad jen ta Whoopi film rozpohybovala, ale bylo to předlouhé strávení nad něčím, co neumělo pobavit. Zesnulý Emile Ardolino dělal fakt pičovské až kýčovité filmy. Tenhle je jedním z nich. Ztráta času. 20% ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Komedie, která zkrátka splňuje účel, přestože není žádným veledílem – je zábavná, má vtipný a neotřelý námět a především samozřejmě parádní hudební čísla, která ocení milovníci gospelu. Snad mi jen přišlo moc okaté, jak rychle se pěvecký sbor vyšvihl z falešně znějících nemehel do profi zpěvaček (především narážím na proměnu Marie Roberty z tiché myšky v sebevědomou a skvostně znějící pěvkyni). No, trochu se mi nad tím zvedá obočí, ale u podobného filmu je asi nutné brát tyto věci s rezervou. Každopádně pobavilo a zpěv byl chytlavý. ~(3,6)~ ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

podľa mňa vydarená komédia a keď myslím vydarená, tak vydarená a keď myslím komédia, tak komédia, aj keď typicky americká ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Strašně mi to sedlo. Objektivně (a snad i subjektivně) není Sestra v akci nic světoborného, ale já se u toho filmu, který probíhá naprosto přesně tak, jak člověk očekává, bavil a moc jsem si ho užil... 90% ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Jelikož ulítávám na Gospelových melodiích, tak jsem byl tímto filmem hodně potěšen. Film je to hodně prostý, nemá nějaké výrazné zvraty, ale má skvělý humor, úžasné písničky a Whoopi Goldberg, která se rozhodně necítí v jeptiškovském hábitu pohodlně, přesto předvádí její typický kvalitní herecký výkon. :-) Nesmím též opomenout skvělý dabing nejen Whoopi, ale celého hereckého sboru. Prostě sestra v akci je přesně komedie šitá mi na míru a hodnocení pod 3 hvězdičky já osobně nepochopím snad ani ve snu!!! 10/10 ()

Flakotaso odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film jsem vždycky nenáviděl. Asi i proto, že v časech mého dětství ho na Nově opakovali snad každý druhý týden. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Ppříjemná komedie těžící hlavně z rozdílné povahy prostořeké "milenky gangstera" Deloris a jeptišek, které díky úzkoprsé matce představené neznají skutečnou tvář okolního světa. Dolores se tak stane jakousi jejich spasitelkou. Ukáže jim život a hlavně, promění upadající klášterní sbor ve vídělečné hudební tělěso! Všechno tu funguje jak má, je to inteligentní a divák se baví. Vytknul bych snad jen snadnou předvídatelnost děje, který tak trochu těží ze struktury např. sportovních filmů, kde se týmu nedaří vyhrát, až přijde trenér (na první pohled mezi hráče nezapadá), který po vyřešení personálních problémů všem dodá energii, načež se přes všeliké útrapy dostanou až ke slavnému vítězství... To ale příliš nevadí - film utáhne skvělé obsazení a příjemný humor... o skvělé hudbě ani nemluvě. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Průměrnou nezáživku nám předkládá do přijatelnější formy zručný režisér Emile Ardolino (ano, to je ten, co nechal Patricka Swayzeho "hříšně zatančit") a příjemná Whoopi Goldbergová v hlavní roli. Potenciál nosné linky je využit asi tak na 50%, což je docela škoda, samotný námět se dal využít i lépe. Stačilo přidat trochu víc černého humoru a mohli jsme se těšit s nadprůměru. Žánrové klišé jsou přítomny, ale to u takového žánru snad ani nelze kritizovat ()

Související novinky

Sestra v akci našla režiséra

Sestra v akci našla režiséra

03.10.2021

Hudební komedie Sestra v akci z roku 1992 se dočká dalšího pokračování. Takřka 30 let od vzniku prvního dílu se tak herečka a moderátorku pořadu The View Whoopi Goldberg vrátí do jeptiškovského… (více)

Reklama

Reklama